Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Tinklalapis „eurohoops.net“ tęsia geriausių Eurolygos žaidėjų reitingo rubriką, o į devintąją dešimtį pateko Kauno „Žalgirio“ naujokas Zachas LeDay ir buvęs Lietuvos čempionų įžaidėjas Leo Westermannas.

Zach LeDay

Zach  LeDay
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PF, C
Amžius: 25
Ūgis: 202 cm
Svoris: 106 kg
Gimimo vieta: Dalasas, JAV

Iš Pirėjo „Olympiakos“ tarpsezoniu į „Žalgirį“ persikėlęs LeDay praėjusį sezoną Eurolygoje vidutiniškai pelnydavo po 9,7 taško ir atkovodavo po 4 kamuolius per aikštėje praleistas 17 minučių bei sudarytame reitinge rikiuojasi 88-oje vietoje.

„Kai LeDay pasirašė sutartį su „Olympiakos“, buvo manoma, kad amerikietis centro pozicijoje keis Nikolą Milutinovą, tačiau įsibegėjus sezonui vis labiau ryškėjo tai, kad krepšininkas geriau jaučiasi rungtyniaudamas ketvirtuoju numeriu (sunkiuoju kraštu).

Jei pagerės LeDay disciplina gynyboje, aukštaūgis bus svarbus žaidėjas Šarūno Jasikevičiaus žaidimo schemose“, – rašo „eurohoops.net“.

Reitingo 83-ioje vietoje rikiuojasi vasarą iš „Žalgirio“ į Stambulo „Fenerbahče“ sparnus pakėlęs Westermannas.

„Būdamas 27-erių Westermannas yra tikras veteranas, Eurolygoje sužaidęs septynis sezonus. Tai bus antras kartas karjeroje, kai jis rungtyniaus į Eurolygos titulą pretenduojančioje komandoje.

Željko Obradovičius iš prancūzo tikėsis patikimo žaidimo organizavimo ir rungtynių greičio kontroliavimo, pakilus nuo atsarginių žaidėjų suolelio“, – skelbia „eurohoops.net“.

Už LeDay nugaros 90-oje ir 89-oje vietose rikiuojasi Berlyno ALBA krepšininkai, atitinkamai Peytonas Siva ir Marcusas Erikssonas.

Nuo 87-osios iki 84-osios vietos nuosekliai išsidėstę yra Nihadas Džedovičius (Miuncheno „Bayern“), Quino Colomas (Valensijos „Basket“), DeShaunas Thomasas (Atėnų „Panathinaikos“) ir Michaelis Ericas (Vitorijos „Baskonia“).

Aukščiau už Westermanną įvertintas Mattas Janningas (Vitorijos „Baskonia“) žengia 82-oje vietoje, o 81-as – Jeffas Tayloras (Madrido „Real“).

Primename, jog ankščiau paskelbtame reitinge 99 ir 98 vietose atsidūrė žalgiriečiai, atitinkamai Nigelis Hayesas ir Jockas Landale'as.

 

Komentarai:
petras
koki antra karta ligiuojasi, su zalgiriu nesilygiavo?
2019-10-05
-2
Atsakyti
djgaffer
Link veteranų jau einantis Colomas aukščiau už vieną geriausių Eurocup įžaidėjų Sivą?Nu viskas aišku su šituo reitingu.
2019-09-24
+1
Atsakyti
Nu
Grigonis bent top 50 bus
2019-09-24
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.