Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Nacionalinėje krepšinio lygoje (VIKINGLOTTO – NKL) būtų sunku rasti kitą tokią komandą, kaip „Telšiai“. Šios ekipos branduolys jau ne vienus metus žaidžia kartu, iš praėjusio sezono ji išsaugojo daugiau nei pusę visų žaidėjų ir artėjantį, 2019-2020 m. sezoną, pasitinka būdama viena labiausiai patyrusių lygos komandų.

Kad tai – unikali komanda Lietuvoje, rodo neeilinis jos ilgaamžiškumas.

Ovidijus Kaminskis, Mindaugas Norkus ir Laurynas Kaveckis kartu „Telšiuose“ žais jau šeštąjį sezoną, Vilius Pocius – penktąjį, Ignas Razutis – ketvirtąjį, o Tomas Rimša ir Ainaras Budginas – antrąjį.

Šie vyrai į NKL kovas sugrįš po geriausio klubo istorijoje sezono – balandį finalo ketverte Jonavoje buvo iškovoti bronzos medaliai.

Kad komandos tikslai artėjantį sezoną yra ne mažesni, iliustruoja ir tai, kad prie ekipos vairo stojo dukart NKL čempionas, treneris Rytis Vaišvila. Praėjusį sezoną triumfavęs su Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, 2015 metais į viršūnę jis buvo atvedęs ir tuometinę Klaipėdos „Naftą-Uni-Akvaservis“.

„Viskas vyko sklandžiai: anksti sukomplektavome sudėtį, turėjome laiko pasiruošti, turėjome draugiškų rungtynių, – tinklalapiui „nklyga.lt“ sakė Vaišvila. – Labiausiai džiugina, kad išliko branduolys.

Tie vyrai kartu čia žaidžia 5-6 metus, todėl yra lengviau, jie susižaidę, supranta vienas kitą aikštelėje. Pavyko įsigyti ir kitų žaidėjų, kurių norėjome. Kokią matome viziją, viską pagal tai ir pavyko įgyvendinti.“

Greta vienas kitą puikiai pažįstančių telšiškių prisijungė keli šilto ir šalto matę žaidėjai.

Pirmiausia, „Telšiai“ iš Tauragės krepšinio klubo prisiviliojo treneriui puikiai pažįstamą Mindaugą Stašį, su kuriuo Vaišvila jau dirbo Klaipėdoje.

„Mindaugas – patyręs, daug metų žaidžia NKL ir tikrai labai sustiprino komandą, – sakė R. Vaišvila. –Džiaugiuosi kad jį pavyko prisivilioti, nors daug kas jo norėjo. Mindaugas puikiai pažįsta kitus komandos narius, todėl mikroklimatas komandoje – labai geras.“

Kitas buvęs Vaišvilos auklėtinis, Antanas Bertašius, atvyksta iš „Sūduvos-Mantingos“ ir Telšiuose užims vidurio puolėjo poziciją.

Iš Palangos „Kuršių“ į „Telšius“ keliasi snaiperis Taurantas Tamošiūnas, o iš RKL rungtyniaujančio Kauno „Atleto“ – gynėjas Žygimantas Jocys.

Subūrę tokią ekipą, telšiškiai neslepia didelių tikslų.

„Pirmiausia reikia patekti į atkrintamąsias varžybas. Po to – į finalo ketvertą. Finalo ketvertas yra pagrindinis tikslas“, – neslėpė Vaišvila.

Kad šie tikslai ir žodžiai nėra laužti iš piršto, rodo ir solidus „Telšių“ žaidimas draugiškose rungtynėse. Telšiškiai po du kartus įveikė „Palangos Kuršius“ ir Mažeikių „Erelius“, o pasiruošimą sezonui baigs dviem dvikovomis su Klaipėdos „Neptūnu-Akvaservis“.

Nors Telšiuose darbuojasi tik kelias savaites, R. Vaišvila jau spėjo pajusti, kad krepšinis Žemaitijos sostine vadinamame mieste – itin mylimas.

„Jau per draugiškas rungtynes buvo tikrai nemažai žiūrovų tribūnose. Ir klubo direktorius sakė, kad po praėjusio sezono žmonės labai pamilo krepšinį. Smagu“, – sakė Vaišvila.

Šis treneris žino, ko reikia, norint laimėti NKL. Žaidėjai vienas kitą taip pat puikiai pažįsta. Galite būti tikri, kad „Telšiai“ artėjančiam sezonui nusiteikę rimtai.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.