Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prasidėjus pirmosioms „Betsafe-LKL“ kovoms ir belaukiant šeštadienio dvikovos prieš Klaipėdos „Neptūną“ bei antradienio vyksiančios Europos taurės akistatos prieš Krasnodaro „Lokomotiv”, Vilniaus „Ryto“ klubas pristato antrąją savo tinklalaidę. Jame „Ryto” vyriausiasis komandos treneris Dainius Adomaitis pasakojo apie savo vasaros atostogas, komandos jaunimą bei vilniečių tikslus.     

Šį sezoną pelnomi taškai

52%
91,0
Pelno taškų: 91,0
Taiklumas: 51,5%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 95
Blogiausias pasiekimas: 87
Daugiausia pelno: Eimantas Bendžius

Šią vasarą Adomaičiui netrūko veiklos tiek su „Rytu”, tiek su Lietuvos vyrų rinktine. Visgi treneris rado laiko ir puikioms atostogoms su šeima JAV.

„Buvo fantastinė kelionė. Pirmą kartą su šeima pavyko taip susiplanuoti ir  išvažiuoti visiems kartu. Visą laiką drauge praleidome mašinoje, viešbutyje ir įspūdis fantastiškas. Po šiai dienai peržiūrime nuotraukas“, – juokėsi Adomaitis.

Kalbėdamas apie „Ryto” naujokus Adomaitis teigė, kad žaidimas Europos taurėje leidžia komandai lengviau gauti norimus legionierius.

„Didelis pliusas yra tai, jog mes žaidžiame Europos taurėje. Žaidėjai, kurie yra motyvuoti bei nori išeiti į tą aukštesnį lygį, sutinka žaisti už mažesnius finansus“, – dėstė vyriausiasis treneris.

Treneris užsiminė ir apie tai, kaip klubas rinkosi naujokus.

„Viskas vyko labai natūraliai. Pasibaigus sezonui klubas priėmė sprendimus. Visi mes žmonės, kurie sukamės Lietuvos krepšinyje, vieni kitus gerai pažįstame. Taip, kad užteko vieno ar kito susitikimo, nuspręsti, ką reikia padaryti, kas už ką atsakingas ir mes labai greitai išsiaiškinome bei nebuvo jokių problemų. Darbas vyko tikrai sklandžiai ir viskas priklausydavo nuo žaidėjų ir jų agentų. Laukdavome ar jie sutinka su tomis sąlygomis, kurias mes galime pasiūlyti“, – tikino Adomaitis

Adomaitis gana atsargiai kalbėjo apie komandos tikslus, teigdamas, jog reikia koncentruotis į artimiausias rungtynes ir siekti pergalės.

„Praeitą sezoną pradėjome su labai aukštais tikslais tiek Lietuvoje, tiek Europos taurėje. Tas spaudimas duodamas tiek iš sirgalių, tiek iš aplinkos. Privalome laimėti, privalome tą padaryti. Šiemet mūsų tikslai galbūt daug nesikeičia, bet vis tiek norime susikaupti į vienerias rungtynes“, – pasakojo vyriausiasis treneris.

Adomaitis džiaugėsi jaunesne ir lietuviškesne komanda, bet sakė, kad turime būti kantrūs. Jauni žaidėjai žino atsakomybę žaidžiant sostinėje, o motyvaciją ir energiją treniruotėse treneris vertina nuostabiai.

„Geras jausmas. Turime viziją, kad norime tuos jaunus žaidėjus auginti. Faktas, jog visa organizacija turi būti kantri. Treneriai kartais leis jiems suklysti. Tačiau tai nebus ta komanda, kurioje mes leisim jaunimui klysti, pralaiminėsime ir visi bus laimingi. Jie (žaidėjai) tikrai žino atsakomybę rungtyniaujant čia. Jų noras ir darbas treniruotėse yra fantastinis, būtent tai, ko mes norim. O aikštelėje tas minutes kiekvienas turės išsikovoti“, – sakė Adomaitis.  

Komandos žaidimo braižas, anot trenerio, stipriai nesikeis, o artimiausias uždavinys –išmokti geriau valdyti žaidimo tempą.

„Mes turime tikrai nemažai gerų metikų, gerą perimetrą, esam komanda, kuri gali žaisti greitai, bet turim išmokti geriau kontroliuoti tą ritmą“, – tikino vyriausiasis treneris.

Adomaičio nuomone, komandai labai svarbu turėti branduolį. O kalbant apie jaunųjų žaidėjų galimybes ir potencialą treneris prašė neskubėti, mat tobulėjimą lemia daug įvairių faktorių.

„Komandoje mes turime žaidėjų, kurie yra kaip pagrindas ir jis yra pastovus bei solidus. Jie kiekvieną vakarą atėję duos rezultatą. Žinoma, kartais gal daugiau, kartais mažiau. Turime ir jaunų žaidėjų, kuriems tai yra pirmi metai ir mes privalome jiems duoti šansą.

Yra ir kita dalis žaidėjų, kurie yra jauni, kaip pavyzdžiui Martynas Echodas. Praėjusiais metais jis buvo pripažintas geriausiu jaunuoju žaidėju (Europos taurėje), todėl visi tikisi kitais metais jį matyti jau geriausių lygos penketuke. Tačiau ta transformacija nevyksta taip greitai. Faktas, kad jis jaučia didesnę atsakomybę, pats iš savęs daugiau reikalauja, aplinka reikalauja, bet jam reikia susitvarkyti su psichologija. Sporte duodami prizai nereiškia, kad tas prizas už tave ir žais. Tu pats turi įdėti labai daug darbo ir žengti tą žingsnį į priekį. Mes tikrai tikimės iš Martyno, kad jis tą žingsnį žengs ir bus komandai labai naudingas“, – tikisi Adomaitis.

Treneris mano, kad komanda šį sezoną bus mažiau nuspėjama. 

„Man patinka, jog mes, kaip komanda, esame tikrai gerai pasiruošę žaisti komandiškai. Manau, būsime ta komanda, kuri kiekvienose rungtynėse turės kitą lyderį. Nekalbu tik apie taškus. Mus bus sunkiau nuspėti, nes turime žaidėjų, kurie gali būti naudingi skirtingais būdais“, – sakė treneris.

Adomaitis nori, jog „Rytas“ būtų ta komanda, kuria sostinės žmonės didžiuojasi, o klubas ir sirgaliai būtų kaip vienas vienas kumštis.

Kalbėdamas apie palaikymą namų rungtynėse, treneris teigė, jog jam labai džiugu arenoje matyti tiek daug šeimų.  

„Mano toks didžiausias tikslas ir noras būtų, kad mes taptume ta reprezentacinė Vilniaus komanda, kuria vilniečiai didžiuojasi. Labai nudžiugino ir pirmos rungtynės prieš „Pieno žvaigždes“, nes atėjo tikrai daug žmonių su šeimomis. To ir reikia. Norime būti kaip šeima, visas klubas, visi vilniečiai. Man atrodo, kad didžiausias tikslas ir turi būti padaryti tą bendruomenę, jog visi būtume kaip vienas kumštis, nes tada ir aikštelėje būsime tokie“, – teigė Adomaitis. 

Antrajame šio sezono RYTO podkaste Dainius Adomaitis papasakojo apie: savo vasaros atostogas (00:28 – 2:02); klubo naujokus (2:03 – 04:02); komandos viziją ir tikslus (04:05 – 08:30); lietuvišką komandą (08:32 – 11:12); „Ryto“ žaidimo stilių (11:15 – 13:26); jaunųjų žaidėjų galimybes (13:29 –19:18); LKL pradžią (19:33 – 24:50) bei atsakė į fanų klausimus (24:53 – 34:53)

Komentarai:
Antanas
viena aisku. zaliai parod.ijai si sezoną gailescio nebus
2019-09-27
+5
Atsakyti
LOL
Kad ir sunkiau nuspėjami, bet vis tiek apgailėtini :D
2019-09-27
-4
Atsakyti
Mokytojas
Sunku nespėti praloš 30 ar 50 taškų
2019-09-27
+7
Atsakyti
abcdef
Va su tuo tikrai sutinku, nes bus neaisku ar parodija laimes namie pries alytu ar ne, ar nugales siaulius ar ne ir t.t. Apie kibira isvis nesneku :D
2019-09-27
+9
Atsakyti
kunigas
Krapikas>Adomaitis
2019-09-27
+4
Atsakyti
asdf
JO bus sunkiau nuspėt, laimės pries nevėžį ar ne
2019-09-27
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.