Nuotr.: Reuters
Nuotr. Reuters

Vasarą Hjustono „Rockets“ sudrebino NBA, kai Chrisą Paulą išsiuntė į Oklahomos „Thunder“, o mainais už jį gavo Russellą Westbrooką.

James Harden

James  Harden
Pozicija: SG, PG
Amžius: 30
Ūgis: 196 cm
Svoris: 100 kg
Gimimo vieta: Los Andželas, JAV

Toks „Rockets“ ėjimas reiškė, kad Westbrookas po septynerių metų pertraukos aikštėje suvienys jėgas su Jamesu Hardenu, su kuriuo 2012-aisiais pasiekė NBA finalą.

Prieš Hjustono ekipos pasiruošimo startą surengtoje spaudos konferencijoje Westbrookas įspėjo NBA lygos komandas.

„Tai bus baisu, tik tiek galiu pasakyti, – paklaustas, apie būsimą žaidimą su Hardenu, atsakė Westbrookas. – Tai bus baisu, bet ne mums.“

Westbrookas ir Hardenas lygoje išsiskiria kaip krepšininkai, kurie yra pavojingiausi turėdami kamuolį savose rankose. Vis dėlto Hardenas nesibaimina, kaip reikės pasidalinti kamuoliu su naujuoju komandos draugu.

„Individualiai mes pasiekėme daug, o dabar laikas tokiems komandiniams laimėjimams, kokių nepasiekėme anksčiau.

Jei Russellas žais vieną iš mačų, kokį esu ne kartą anksčiau matęs, žinote, ką aš darysiu? Atsisėsiu ir žiūrėsiu šou. Tai dalis žaidimo. Juk nebus taip, kad pirmoje mačo dalyje kamuolį rankose turės Russellas, o antroje – aš. Visi mes turime vieną tikslą ir tai yra laimėti. Nesvarbu, kaip tai įvyks, bet įvyks ir mes su tuo susitvarkysime“, – ryžtingai kalbėjo Hardenas.

Savo komandos draugui antrino ir Westbrookas, pabrėždamas, jog Hjustone darys viską, kad laimėtų NBA čempionų titulą.

„Aš neprivalau turėti kamuolio rankose, kad daryčiau įtaką žaidimui. Aš neprivalau rinkti taškų ir trigubų dublių. Galiu gintis, galiu atkovoti kamuolius, galiu atlikti perdavimus, galiu vesti į priekį. Mūsų pagrindinis tikslas yra laimėti ir aš galiu likti be taškų, bet jei mes laimėsime, tai bus geriausias dalykas, kada nors man įvykęs. Tai yra tai, kuo aš rūpinuosi ir kas man visada rūpėjo.

Kai prasideda kalba apie žaidimą su Jamesu (Hardenu), nėra svarbu, kas turės kamuolį rankose. Neturiu nieko įrodinėti ir rinkti po 30 taškų, dariau tai anksčiau. Mano tikslas yra laimėti NBA ir darysiu viską, kad tai pasiektume“, – teigė Westbrookas.

Tiesa, Westbrookas žaidimo šlifavimo su Hardenu aikštėje turės palaukti, nes vis dar atlieka reabilitaciją po vasarą atliktos kelio artroskopinės operacijos.

„Jaučiu, kad esu gerame kelyje ir būsiu pasiruošęs atidarymo rungtynėms“, – sirgalius ramino 2017-ųjų lygos MVP.

Komentarai:
kasioguru
nu tai aisku bus baisu kitiem... ziuret i ju zaidima. :)
2019-09-28
-6
Atsakyti
Antanas
aišku bus baisu nes vienu metu bus du py..derai aiksteje
2019-09-28
+3
Atsakyti
Nuomone
cia bus arba labai gerai arba labai blogai. labiau tiketine, kad bus labai blogai
2019-09-28
-9
Atsakyti
Lavonas
Galejo seniai budami tryse su KD imt ziedus, bet nepasidalino kamuoliu. Hardenas tada dar nebuvo toks patyres, bet nesitaike su role komandoj tad pabego i Houstona. Dabar westrookas apsisikes grizo kaip sunytis atgal pas Barzda, nes KD ji pasiunte na*ui. Juokinga situacija istikro.
2019-09-28
+8
Atsakyti
abcdef
As net netikiu kad jie pasieks bent konf pusfinali
2019-09-28
-2
Atsakyti
Anonimas
galiu baigt rungtynes ir be tasku, jeigu ismesiu bent 15 metimu Russell
2019-09-28
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.