Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Šį savaitgalį į „Betsafe–LKL“ arenas vėl grįžta čempionato kovos – per savaitgalį bus sužaisti keturi trečiojo turo susitikimai.

Dėl Panevėžio „Lietkabelio“ dalyvavimo FIBA Čempionų lygos atrankoje, šių mačas su Utenos „Juventus“ bus sužaistas ateinančios savaitės viduryje.

Centrinis trečiojo turo susitikimas bus žaidžiamas šeštadienį Vilniaus „Jeep“ arenoje, kur susikaus dvi dar nepralaimėjusios komandos – „Rytas“ priims Klaipėdos „Neptūną“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos bus galima tiesiogiai stebėti BTV kanalu ir LKL.lt.

Abi komandos sezoną pradėjo dviem pergalėmis – vilniečiai nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir Prienų „CBet“, tuo tarpu pajūrio krepšininkai susitvarkė su Utenos „Juventus“ ir Alytaus „Sintek–Dzūkija“.

Per dvejas sužaistas rungtynes naudingiausias Klaipėdos ekipoje buvo prieš šį sezoną prie komandos prisijungęs Tadas Sedekerskis, renkantis vidutiniškai 4,5 taško, atkovojantis po 8 kamuolius ir kaupiantis po 14,5 naudingumo balo per rungtynes.

„Geras jausmas, malonu grįžti į Klaipėdą. Ir labai smagu, kad laimėjome pirmąsias dvejas rungtynes. Pirmose buvo lengviau, vėliau dzūkai gal šiek tiek nustebino.

Malonu žaisti ir tikiuosi gero sezono tiek asmeniškai, tiek ir komandai“, – apie emocijas grįžus į pajūrį ir stabiliai rungtyniaujant LKL.lt pasakojo krepšininkas.

Iš krepšininkų, kurie lygoje jau yra sužaidę po dvejas rungtynes, Sedekerskis kartu su Roku Gusčiu iš „Šiaulių“ yra vidutiniškai daugiausiai kamuolių atkovojantis žaidėjas lygoje – abu šie aukštaūgiai sugriebia po 8 kamuolius per mačą.

Ar kova po krepšiu ir yra pagrindinis akcentas, kurio iš Sedekerskio prašo naujasis klaipėdiečių vyriausiasis treneris Tomas Rinkevičius?

„Tiesiog esu aukštas trečias numeris, o mūsų komandos centrai nėra patys aukščiausi. Esu jaunas žaidėjas, turiu daug energijos ir noriu išnaudoti savo fizines galimybes“, – kalbėjo krepšininkas.

Trečiajame pirmenybių ture klaipėdiečių laukia kol kas rimčiausias iššūkis – kelionė į Vilnių ir akistata su „Ryto“ krepšininkais.

Šių dviejų komandos dvikovos pastaraisiais metais yra tapusios tikra „Betsafe–LKL“ klasika, mat komandų keliai nuolat susiduria finalinėse lygos ir taurės turnyrų stadijose.

Kaip pabrėžia pirmą kartą prieš šį varžovą su „Neptūno“ marškinėliais žaisiantis Sedekerskis, tokiose dvikovose papildomos motyvacijos niekur ieškoti nereikia.

„Manau, kad nereikia nieko papildomai nuteikinėti, visi suprantame, kad „Rytas“ yra turbūt mūsų tiesioginis oponentas. Aišku, sezonas ilgas, tačiau norime, kad nereiktų sezono pabaigoje gailėtis. Daug laiko pasiruošti neturėjome, tai stengėmės kuo geriau išanalizuoti varžovus ir bandysime pasiekti pergalę“, – LKL.lt aiškino nidiškis.

Paklaustas apie tai, ką tokiose rungtynėse labiausiai akcentuoja treneris, Sedekerskis nedaugžodžiavo.

„Šiek tiek žiūrėjome jų derinius. Be abejo, turbūt svarbiausia bus gynyba ir neleisti varžovams pabėgti į priekį, nes jų namų aikštėje paskui mums būtų labai sunku vytis“, – teigė sportininkas.

Komentarai:
A
Oho kiek raudonos parodijos urodu prisirinko. Nepatiko, kad ne Zalgirio pagrindinis konkurentas esat? Ciulpkit desra lenku nuosmaukos.
2019-09-28
-12
Atsakyti
Antinelegaluinvazija
ka jus cia pezat, pastovus top4 dalyviai, nuo kada galo dzukija tiesioginiai konkurentai?
2019-09-28
+7
Atsakyti
alio
lol net 5 tasku nerenka per maca...neveltoj ir dzukijoj ar kur kai zaide irgi neiissiskyre
2019-09-28
+4
Atsakyti
Linksmakalnis
Maziau kalbu, daugiau darbu. Laikas parodyti, ka sugebi.
2019-09-28
+19
Atsakyti
Grafas
Pagal zaidima tavo ir komandos, tai tiesioginis konkurentas yra Tomas Pacesas jr ir Dzukija. Niekaip sitas nenusileidzia ant zemes. 8 metus skraido padebesese :)
2019-09-28
+3
Atsakyti
Antanas
kas cia per dvar.neska
2019-09-28
-24
Atsakyti
Msm
neptuno tiesioginis konkurentas yra dzukija
2019-09-28
-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.