Nuotr.: krepsinionamai.lt
Nuotr. krepsinionamai.lt

Moterų krepšinio lyga pasitinka antrąjį sezoną, kurio startas – jau penktadienį Vilniuje. Čempionatas prasidės Baltijos lygos rungtynėmis tarp vietos „Kibirkšties“ ir Talino „Ulikool“, jų pradžia – 18.30 val. MRU didžiojoje salėje, Ateities g. 20.

Giedrius Gustas

Giedrius  Gustas
Pozicija: PG
Amžius: 39
Ūgis: 190 cm
Svoris: 84 kg
Gimimo vieta: Kaunas, Lietuva

Pirmenybių direktorius Giedrius Gustas pasidžiaugė, jog pasiruošimas sezonui praėjo sklandžiai, o komandos nekantrauja stoti prie starto linijos.

2019-2020 m. sezone A divizione toliau varžysis penkios ekipos, iš kurių dvi bus naujokės. Prie čempionių Kauno „Aisčių-LSMU“, bronzinės Vilniaus „Kibirkšties-MRU“ ir „Šiaulių“ komandų prisijungė Klaipėdos „Neptūnas“ bei laipteliu aukščiau žengianti Vilniaus „Kibirkšties-VKM“ ekipa.

„Džiaugiamės, kad Klaipėdos „Neptūno“ piramidėje atsirado moterų komanda. Jeigu įvyko toks procesas, tai tikrai yra ilgalaikis procesas, o ne vienadienis, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ sakė G. Gustas. – Džiaugiamės lygiai taip pat, kaip ir „Šiaulių“ krepšinio klubu, kuris moterų komandą į savo piramidę įtraukė nuo Naujųjų metų. „Kibirkšties-VKM“ jaunimas tobulėjant įgaus neįkainojamos patirties. Šios komandos tikslas buvo žaisti A divizione, žiūrėsime, kaip seksis sezono metu.

Tai – komandos su ilgalaike perspektyva, nėra taip, kad jos šiandien žaidžia, o rytoj nebežais. Turime penkias stabilias komandas, kurios yra lygos stabilumo garantas.“

Tarpsezonio metu taip pat buvo išnagrinėtos galimybės išplėsti A divizioną kitais metais. Direktoriaus teigimu, susidomėjimą kilti aukštyn rodo kelios B diviziono ekipos, taip pat norą jungtis demonstruoja ir miestai, šiuo metu neturintys moterų krepšinio komandos.

„Tikrai džiugu girdėti, jog kai kurios B diviziono komandos jau kaip ir išreiškė norą, kad norėtų žaisti A divizione, – pasakojo G. Gustas. – Prieš praėjusį sezoną kalbėjomės su keliomis komandomis, tai jos kategoriškai sakė „ne“. Tuo metu dabar jau yra visiškai kitaip. Turime koncentruotis, kad A divizione daugėtų tų komandų, kalbamės su miestų merais, kurie pritaria, jog jų mieste atsirastų komanda.

Kai kuriuose miestuose yra mergaičių sporto grupės, kurias sudaro 14-metės ir jos tiesiog dar nesiekia to lygio. Reikia laiko, jog jos užaugtų iki A diviziono. Ilgalaikėje perspektyvoje turėtų būti ne penkios, o daugiau komandų. Kai kurios galėtų pereiti iš B diviziono, o kai kurios gali atsirasti visiškai naujos.“

Lietuvos čempionatas šį sezoną startuoja kartu su Baltijos lyga, kurioje iš lietuvių ekipų kovos „Aistės-LSMU“, „Kibirkštis-MRU“ ir „Šiauliai“. Jų pirmųjų dviejų ratų akistatų rezultatai įsiskaitys tiek Baltijos, tiek Lietuvos čempionatuose, tuo metu „Kibirkštis-VKM“ ir „Neptūnas“ žais tik Lietuvos lygoje. 3-4 ratus Lietuvos komandos sužais vietiniame fronte.

Visos rungtynės tiesiogiai bus transliuojamas „Youtube“ ir „Facebook“ platformose. Apie savaitės ir mėnesio rungtynių transliavimą didesnėse platformose bus paskelbta netrukus.

Lietuvos čempiones ir bronzos laimėtojas šį sezoną išaiškins ne finalinis ketvertas, o serijos iki trijų pergalių.

Keturios stipriausios Baltijos čempionato ekipos vasario pabaigoje kovos Rygoje vyksiančiame finaliniame ketverte, oficialiai lygos sezonas startuos sekmadienio dvikova Estijoje tarp Tartu „Ulikool/Kalev“ ir Rygos „Stradina Universitate“. Tokios teisės latviams ir estams atiteko pagal rotacinį federacijų principą.

Baltijos lyga sezoną pasitinka ne tik pasikeitus komandų sudėčiai, bet ir su naujuoju generaliniu rėmėju – juo tapo parfumerijos tinklas „Douglas“.

Prie jungtinių pirmenybių nuo šio rudens jungiasi po papildomą komandą iš Latvijos (Liepojos „Liepaja/LSSS“) ir Estijos (Tartu „Ulikool/Kalev“).

„Visų trijų Baltijos šalių lūkesčiai tikrai pasiteisino, džiaugiamasi šiuo bendru projektu. Jeigu atsirado generalinis rėmėjas, reiškia, verslo atstovai mato moterų krepšinio naudą. Šis projektas turi ilgalaikę perspektyvą ir mes į tai turime koncentruotis.

Kitų šalių komandos prašosi į Baltijos lygos čempionatą, vadinasi, aplinkinės komandos mato mūsų darbą ir kryptį. Mūsų tikslas – stiprinti lygą kaip prekės ženklą ir kurti ilgalaikę viziją“, – kalbėjo G. Gustas.

Lietuvos lyga sezoną pradeda be generalinio rėmėjo. Pirmenybių vadovai veda pokalbius su potencialiais investuotojais bei artimiausiu metu tikimasi pasiekti susitarimą.

Pirmenybių tvarkaraštį galite rasti paspaudę čia.

Komentarai:
djgaffer
Kiek galima apie tas baudas kalbėti.Neginu aš Gusto,bet reikia pagaliau objektyviai į viską žiūrėti.Kas neatsimena,tai po antros baudos Tanoka per anksti įžengė į baudos aikštelę,už tai Maccabiui ir kamuolys atiteko.Tai Tanoka ne ką mažiau kaltas.O kaip Šiškausko dvi pramestos baudos iš trijų per 2000 m.Sidnėjaus olimpiados pusfinalį,kur prieš JAV prametė?Apie tai visi nutyli,bet Gustą jau matai kaltina.Tai ir Tanoką su Šiška kaltinkint tada.
2019-10-03
+5
Atsakyti
Gustas
Sorry už tas baudas šakele.. Galėjom būti tik čempionais.
2019-10-03
+1
Atsakyti
Antanas
koks sus.kretes lu.zeris
2019-10-03
-11
Atsakyti
Gustas
kaip Atkinsonas.. Ką bevaidintum, visada liksi Bynu (prametusiu baudas)..
2019-10-03
-3
Atsakyti
kai ji pamatau,iskart prisimenu tuos baudu metimus su maccabi kazkodel :D
2019-10-03
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.