Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Rytas“ patyrė pirmą nesėkmę nacionalinėse pirmenybėse, kai sekmadienį namie 70:88 nusileido Kauno „Žalgirio“ krepšininkams. Vilniečiai subyrėjo prieš ilgąją pertrauką, kai pralaimėjo atkarpą 5:20 ir jų deficitas išaugo iki 16 taškų – 34:50.

Fotogalerija

Anot Adomaičio, koją tuomet jo komandai pakišo abejonės.

„Žaidžiant su tokia komanda kaip „Žalgiris“, turi turėti nuoseklumą savo sprendimuose ir nuosekliai laikytis tų dalykų, ką nori žaisti, – po mačo kalbėjo Adomaitis. – Tai turėjome pirmame ketvirtyje, o antrame ketvirtyje atsirado abejonių pirmuose mūsų pasirinkimuose su metimais, pradėjome nemesti metimų, kur buvo geros situacijos ir čia buvo didžiausia mūsų bėda, nes komandine gynyba jie priversdavo mus mesti sudėtingus metimus. 

Pirmoje pusėje susikūrėme daug gerų progų. Tik buvo tokie momentai, kad prametame metimą iš po krepšio, o kitoje pusėje gauname 2+1, tai čia penki taškai. Antroje pusėje buvo, kad neįmetame patys, o po to gauname du taškus greitoje, tai – keturių taškų skirtumas. 

Turime išmokti žaisti, kai esame bonuse. Tai buvo blogiausios rungtynės šį sezoną šiuo atžvilgiu, 10 kartų pasiuntėme juos mesti baudas, jie 20 baudų metė vien iš šių situacijų. Gali pralaimėti vien dėl to.“

„Rytas“ startavo su Mareku Blaževičiumi vidurio puolėjo pozicijoje, o jį keitė Evaldas Kairys. Tuo metu po ankstesniojo šios savaitės Europos taurės mačo viešos trenerio kritikos gavęs Martynas Echodas kilo nuo suolo tik įsibėgėjus antrajam kėliniui ir aikštėje praleido vos kiek daugiau nei 7 minutes.

Visgi, pasak Adomaičio, problemos dėl Echodo pastangų jis nemato.

„Šiai dienai Marekas yra vienas geriausių mūsų priekinės linijos žaidėjų gynyboje. Kitas dalykas su Efka žaidžiant trumpomis atkarpomis žiūrėdavome iš gynybinės pusės.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
12
Naudingumas
20
Baudų metimai
90%
9/10
Rezultatyvūs perdavimai
2

Echodo darbu esame patenkinti, jis tikrai gerai atrodo treniruotėse. Bet tai nėra tik treniruotės, yra ir psichologija. Jis yra rotacijoje ir tikimės, kad kitose rungtynėse sužais geriausias sezono rungtynes“, – sakė Adomaitis.

Sekmadienį „Siemens“ arenoje „Rytas“ žaidė be aktyviausių sirgalių palaikymo. B tribūna nusprendė boikotuoti dvikovas su „Žalgiriu“, todėl įprastos jos vietos buvo aptvertos STOP juosta.

Besibaigiant ilgajai pertraukai, keliolika „Žalgirio“ sirgalių nusprendė nusifotografuoti tuščioje tribūnoje ir taip sukėlė greta esančių „Ryto“ sirgalių pyktį. Visai šalia aikštės kilo muštynės ir dėl to dvikova buvo trumpam sustabdyta.

„Krepšinis yra sportas, kur ateina daug šeimų daug vaikų. Mano vaikai visada ateina į krepšinį, – komentavo Adomaitis. – Nemanau, kad šeimos, ateinančios į rungtynes, nori matyti girtus žmones ar žmones, laidančius keiksmažodžių lavinas ar keliančius muštynes. Pačio krepšinio tai nepuošia.“

Ar treneriui ir jo komandai nestigo B tribūnos palaikymo?

„Mums kiekvienas fanas yra svarbus, – atsakė Adomaitis. – Kiekvieno fano palaikymas yra svarbus: ar tai B tribūna, ar tai gyventojasm kuris gyvena bet kuriame Vilniaus rajone. Norime visada turėti kuo daugiau žmonių salėje, visgi krepšinį žaidžiame dėl fanų, o ne dėl savęs. Sirgaliai yra pagrindinis dalykas, dėl ko žaidžiamas šitas sportas.“

Komentarai:
Nežinai rasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://srt.lt/F1z7
2019-10-21
-3
Atsakyti
Jonas
Adomai tu nusileisk ant zemes, kaimietis esi ir tas matyt vos tik.issizioji. tai nevaidink cia kazkokio kieto stratego.su tom savo juokingom anglu ziniom ir terminais. ar pats to nejauti??? juokas ima isgirdus tavo, lay upai , clauz uotai , efka, o su savo dzeiii vyyyy isvis kaip klaunas atrodei. tu pasiziurek kada I save per tv !!! is jackos paemei ta fraze del padek pinigus ant stalo, ir dabar kartoji kaip klaunas kiekviena karta!! nu kaimietis kieta vaidina....net juokas ima Adomai is taves
2019-10-20
Atsakyti
Ar tikrai? O va Blaževičui tai visai kietai atrodo gal visiems jums ten norma? Šeima šeima tokia žinutę visur deda rytulė bet kaip kas įvyko šiandien susiejasi su šeima? Kažkuo man visą tai primena futbolo varžybas Anglai vs Bulgarus kai kaimiečiai bulgarų šaukė rastinius įžeidimus o po rungtynių treneris sako negirdėjau. Klubas turi aiškiai pasakyti kad tokiems dalykams nevieta ir dėti BANA
2019-10-20
+9
Atsakyti
Anonimas
O keiktis tiesioginiam eteryje per visa pasauli idomu labai puosia krepsini? C: faking joke. Ne treneris o vaiksciojanti MEME. Ar per tuos du metus bent vienas krepsininkas normaliai patobulejo losdamas pas ji komandoje?
2019-10-20
+2
Atsakyti
Bukit
geri Adomaiti ir Jaruti baikit cia cirka stumti
2019-10-20
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Kauno Žalgiris
40%
23/57
Metimai iš žaidimo
54%
26/48
26
Atkovoti kamuoliai
33
12
Rezultatyvūs perdavimai
18
3
Perimti kamuoliai
5
13
Prarasti kamuoliai
15
1
Blokuoti metimai
1

Rungtynių žaidėjai

Cameron  Bairstow
12 PTS
5/6 FG
1/2 FT
Nigel  Hayes
15 PTS
5/7 FG
4/4 FT
Marek  Blaževič
5 REB
4 DREB
1 OREB
Nigel  Hayes
5 REB
4 DREB
1 OREB
Terrell  Holloway
3 AS
0 TO
25 MIN
Thomas  Walkup
5 AS
2 TO
17 MIN
Cameron  Bairstow
12 EFF
100% 2P%
50% 3P%
Edgaras  Ulanovas
20 EFF
- 2P%
50% 3P%