Nuotr.: BNS/BasketNews.lt iliustracija
Nuotr. BNS/BasketNews.lt iliustracija

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) prabėgo pirmasis mėnuo, po kurio ima ryškėti geriausi krepšininkai ir žaidėjai, kol kas nepateisinę lūkesčių.

Martynas Sajus

Martynas  Sajus
Komanda: Panevėžio Lietkabelis
Pozicija: C
Amžius: 23
Ūgis: 208 cm
Svoris: 112 kg
Gimimo vieta: Kelmė, Lietuva

Tinklalapis „BasketNews.lt“ po pirmojo mėnesio atrinko po penkis nustebinusius ir nuvylusius krepšininkus.

Nustebinę

Arnas Velička, Prienų „CBet“

Nuotr. BNS

Prieš sezoną buvo galima tikėtis, kad Arnas Velička taps vienu rezultatyviausių LKL krepšininkų, bet šis atakų organizatorius po pirmojo mėnesio yra ir pats naudingiausias žaidėjas.

Per pirmąsias šešerias rungtynes 19-os metų 195 cm ūgio krepšininkas lygoje pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus (5,7), išprovokuotas pražangas (9) ir naudingumo balus (20,7). 

Pagal išprovokuotas pražangas gynėjas gerokai lenkia visus konkurentus. Antroje vietoje su 5,4 vidurkiu yra Rokas Gustys.

Velička taip pat vidutiniškai pelno po 13,7 taško (4 rezultatas LKL), atkovoja po 3,7 ir perima po 1,5 kamuolio.

Jam pasiekti solidų rezultatyvumą ir puikų naudingumą netrukdo ir prastu procentu metami tritaškiai (6/26, 23,1 proc.). Dvitaškiai pataikomi 50 proc. taiklumu, o baudų metimai – 77,4 proc.

Velička šį sezoną mažiausiai surinko 14 naudingumo balų ir tai taip pat yra geriausias skaičius tarp visų krepšininkų.

Tokie sėkmingi jaunojo žaidėjo rezultatai atsispindi ir „CBet“ rezultatuose. Komanda iškovojo keturias pergales iš šešių ir užima trečiąją poziciją.

Rokas Gustys, „Šiauliai“

Nuotr. BNS

25-erių metų 206 cm ūgio vidurio puolėjas praėjusį sezoną pradėjo profesionalią karjerą, tačiau jo rodikliai Ispanijos antroje lygoje pernelyg neįkvėpė: 6,8 taško, 5,5 atkovoto kamuolio ir 0,3 blokuoto metimo.

Martynas Varnas

Martynas  Varnas
Martynas  Varnas
MIN: 29.56
PTS: 11 (48.21%)
REB: 2.83
AS: 2.17
ST: 1.17
BS: 0.33
TO: 1.17
GM: 6

Visgi startas LKL Antano Sireikos treniruojamuose „Šiauliuose“ pranoko lūkesčius. Vidutiniškai 12,6 taško (8 vieta LKL), 8,4 atkovoto kamuolio (1 vieta), 2 rezultatyvūs perdavimai, 5,4 išprovokuotos pražangos (2 vieta) ir 19 naudingumo balų (2 vieta).

Krepšininkas šį sezoną vidutiniškai pataiko 63,9 proc. dvitaškių ir, lyginant su ankstesniais metais, gana sėkmingai tvarkosi su baudų metimais, kuriuos realizuoja 58,6 proc. taiklumu. Palyginimui, Ispanijos antroje lygoje tikslą pasiekdavo 41 proc. baudų metimų, o per ketverius metus NCAA – 38,2 proc.

Varžovų komandos lemiamu metu net specialiai prasižengia prieš Gustį.

Kaip vidurio puolėjas jis gana dažnai klysta (vid. po 1,6) ir kartais priima pernelyg drąsius sprendimus perduodant kamuolį, tačiau šis krepšininkas LKL taip pat yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų (2) atliekantis aukštaūgis.

Laurynas Beliauskas, Kėdainių „Nevėžis“

Nuotr. BNS

Penkerius metus ant Klaipėdos „Neptūno“ suolo sėdėjęs ir LKL daugiausiai po 4,5 taško rinkęs atakuojantis gynėjas Laurynas Beliauskas naujame klube iškart sužibo.

Kėdainių „Nevėžyje“ 22-ejų metų 192 cm ūgio snaiperis po pirmojo mėnesio su 14,5 taško vidurkiu yra rezultatyviausias visoje LKL.

Verta atkreipti dėmesį į klaipėdiečio taiklumą. Tik 42,9 proc. dvitaškių, tačiau net 50 proc. tritaškių (3 vieta LKL) ir 92,3 proc. baudų metimų (7 vieta LKL).

Beliauskas per mačą išmeta po 5 tritaškius ir pataiko po 2,5 (geriausias rezultatas LKL).

Geriausiai Beliausko iškilimą iliustruojantys skaičiai: praėjusį sezoną jis LKL per 36 rungtynes pelnė 100 taškų, o šį sezoną per 6 rungtynes – 87.

Martynas Varnas, Prienų „CBet“

Nuotr. BNS

Pastaraisiais metais kalbos apie Martyną Varną buvo pritilusios, o tai lėmė jo rezultatai: 2017-2018 m. sezone Pasvalio „Pieno žvaigždėse“ jis rinko po 4,8 taško, o kitą sezoną Kėdainių „Nevėžyje“ – po 7,4.

22-ejų metų 196 cm ūgio gynėjo akcijos buvo taip kritusios, kad po pasibaigusios sutarties su Kauno „Žalgiriu“ jis turėjo dalyvauti Prienų „CBet“ peržiūroje.

Mantui Šerniui kauniečio žaidimas tiko ir dabar jis pateisina dėtas viltis.

Varnas su 11 taškų vidurkiu yra antras rezultatyviausias krepšininkas Prienų ekipoje ir 15-as lygoje.

Krepšininkas varžovus baudžia 51,6 proc. taiklumu metamais tritaškiais, o toks taiklumas yra antras geriausias lygoje. Jis kartu su Laurynu Beliausku per mačą įmeta po 2,5 tritaškio ir lygoje yra nepralenkiami.

Puolėjo ir gynėjo pozicijose žaidžiantis atletas taip pat atkovoja po 2,8 ir perima po 1,2 kamuolio, atlieka 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 11,8 naudingumo balo.

Nuotr. BNS

Martynas Sajus, Panevėžio „Lietkabelis“

23-ejų 208 cm ūgio centras po metų pertraukos grįžo į LKL ir ėmė demonstruoti puikius rezultatus.

Prieš tai stipriausioje šalies lygoje žaidęs tik Kauno „Žalgiryje“, dabar jis apsivilko Top 4 lygos ekipos Panevėžio „Lietkabelio“ marškinėlius.

Krepšininkas LKL per 22 minutes renka po 10,6 taško (55,9 proc. dvit., 83,3 proc. baudos), atkovoja po 6,8 kamuolio (5 rezultatas LKL), atlieka po 1,8 rezultatyvaus perdavimo, blokuoja po 2 metimus (LKL lyderis) ir renka po 16,2 naudingumo balo (6 rezultatas LKL).

Sajus yra vienintelis krepšininkas, bent po vieną bloką atlikęs visose LKL rungtynėse. Jis taip pat gerokai lenkia antroje vietoje pagal blokuotų metimų vidurkį esantį Evaldą Kairį (vid. po 1,5).

Nuvylę krepšininkai

Julius Jucikas, Utenos „Juventus“

Nuotr. BNS

30-ies metų 205 cm ūgio Julius Jucikas turėjo tapti vienu pagrindinių Utenos „Juventus“ krepšininkų, tačiau kol kas savo žaidimu nuvilia.

Per 18 minučių jis pelno po 9,8 taško, tačiau atakuoja tik 43,2 proc. taiklumu iš dvitaškio zonos ir 60,7 proc. nuo baudų metimų linijos. 

Šilutiškis atkovoja po 3,2 kamuolio, blokuoja po 0,6 metimo, pats gauna po 0,4 bloko, prasižengia po 3 kartus ir renka po 8,2 naudingumo balo.

Su antsvoriu sezoną pradėjęs Jucikas turi problemų ir ginantis. Lygos svetainėje nurodoma, kad aukštaūgio svoris yra 108 kg, tačiau vargu ar tai gali būti tiesa.

Daugiausia problemų Jucikas turi gynyboje ir tai atspindi jo +/- rodiklis, kuris yra -41 (vid. -8,2 per vieną mačą). Kito „Juventus“ vidurio puolėjo Norberto Gigos +/- rodiklis yra +14.

Lyginant su Juciku, tokie blogi vidurkiai buvo tik Vytauto Šulskio, kuriam esant aikštėje per trejas rungtynes varžovai pelnė taip pat 41 tašku daugiau.

Andre Williamsonas, Klaipėdos „Neptūnas“

Nuotr. BNS

Šis 30-ies metų amerikietis turėjo tapti pagrindiniu Klaipėdos „Neptūno“ vidurio puolėju, tačiau kol kas situacija tokia, kad Tomas Rinkevičius į aikštę dažnai turi leisti penketą su Gyčiu Masiuliu penktoje pozicijoje.

15 minučių, 3,7 taško, 2,7 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo, nė vieno bloko ir 3,7 naudingumo balo vidurkiai.

Dvitaškių taiklumas kaip aukštaūgiui itin žemas – vos 44,4 proc. Šiam krepšininkui esant aikštėje „Neptūnas“ per mačą vidutiniškai pelno 0,7 taško mažiau nei varžovai.

Vytautas Šulskis, Utenos „Juventus“

Nuotr. BNS

Dar vienas krepšininkas iš „Juventus“, kuris kol kas nepateisina lūkesčių. Vytautas Šulskis sužaidė tik trejas rungtynes, tačiau per jas spėjo išsiskirti itin prastu pataikymu.

Šį sezoną jis atliko 25 metimus, tačiau pataikė vos 5 (20 proc.). Tikslą pasiekė 3 dvitaškiai iš 13 (23,1 proc.) ir 2 tritaškiai iš 12 (16,7 proc.).

Krepšininkas vidutiniškai atkovoja po 4,3 kamuolio, atlieka po 1,3 rezultatyvaus perdavimo ir perima po 1 kamuolį, bet taip pat po kartą suklysta ir prasižengia po 3,3 karto (11 blogiausias rezultatas LKL).

31-erių 200 cm ūgio puolėjas vidutiniškai per 28 žaidimo minutes renka po 1,3 naudingumo balo. Tai – ketvirtas blogiausias rezultatas lygoje arba 101-oji vieta LKL.

Tomas Delininkaitis, Klaipėdos „Neptūnas“

Nuotr. BNS

37-erių 190 cm ūgio Tomas Delininkaitis turėjo puikų praėjusį sezoną, tačiau šiemet pirmąjį mėnesį jam nesisekė.

Lyginant su praėjusiu sezonu, jis aikštėje praleidžia tik vidutiniškai po 45 sekundes mažiau, tačiau jo taškų vidurkis nuo 10,5 iki 6, rezultatyvių perdavimų – nuo 1,8 iki 1, naudingumo balų – nuo 9,8 iki 3,3.

Dvitaškių ir baudų metimų taiklumas liko nepakitęs, tačiau labiausiai šlubuoja tritaškių pataikymas. Praėjusį sezoną jis LKL realizavo 46,4 proc. tritaškių, o šio sezono pirmąjį mėnesį – 21,4 proc. (6/28).

Ko gero, šiam krepšininkui tereikia susitvarkyti tritaškių pataikymą ir jis vėl spindės ryškiomis spalvomis.

Devonas Van Oostrumas, Prienų „CBet“

Nuotr. BNS

Iš legionierių visada tikimasi solidžių rezultatų, tačiau šis Prienų ekipos naujokas, 26-erių 188 cm ūgio Devonas Van Oostrumas, kol kas jų nedemonstruoja.

Žaidžiant po 10,5 min. įžaidėjas suklysta net po 3,3 karto, o tai yra ketvirtas blogiausias rodiklis LKL. Dažniau klysta Arnas Velička (vid. 3,33), Johnas Gillonas (3,5) ir Georgios Kalaitzakis (3,6), tačiau visi jie žaidžia bent po 14 minučių daugiau nei Van Oostrumas.

Krepšininkas taip pat spėja prasižengti po 1,8 karto ir išprovokuoti po 0,8 pražangos. Teigiami jo skaičiai – 4,8 taško ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Šio įžaidėjo naudingumo balų vidurkis yra 2,5, o Prienų komandoje blogesnį fiksuoja tik 35-erių Gediminas Maceina, žaidžiantis po 5 minutes.

Komentarai:
Nori susirasti sau merginą vieną naktį? Sveiki atvykę į --- http://Bredhot.Com
2019-10-24
+1
Atsakyti
Anonimas
Velicka patobulejes... turi visas galimybes toliau tobulint ir fizines savybes, atletizma ir krepsinio fundamentus... tik kad galva turet ir bus ateitis
2019-10-23
-2
Atsakyti
Karolis
Velička tai nerealus. Prastai meta tritaškius ir vistiek naudingiausias lygoje. Labai veržlus, gerai mato aikštelę. Tikrai pavyks pagerinti pataikymą ir bus pasiruošęs kilti aukštyn. Įdomu ar po šio sezono Žalgiris kvies jį, ar dar metus į kokią Vokietiją/Ispaniją siųs. LKL pakankamai neblogas lygis. plius Prienų žaidimo braižas Jasikevičiaus kopija. Tai adaptacija Kaune būtų greita. Gal po metų pamatysim Lietuvišką įžaidėjų trio - Lekavičius, Jokūbaitis, Velička. Visi trys kūrėjai, o Šaras mėgsta ir po 2 aikštelėje turėti. Beliauskas irgi Pelenės istorija. Jei ne Velička tai jis sulauktų keliskart daugiau dėmesio. Natūraliai kyla klausimas kas būtų jei Neptūną būtų palikęs prieš 2, 3 ar 4 metus. Gal dabar žaistų kokioj Eurolygoj. Nors keli metai treniruočių pas Maksvytį tikrai daug davė ir galbūt būtent tai paruošė dabartiniam šuoliui. Dar tik 23, tikrai gali kilti aukštyn. Ypač turėdamas gerą metimą. Smagu ir dėl Varno, Sajaus.
2019-10-23
+17
Atsakyti
http://getmeets.com - puikus projektas suaugusiems, ieškantiems sекsо partnerio!
2019-10-23
+2
Atsakyti
asd
nu nezinau ka galejo nustebinti Velicka arba Gustys kurie zaidzia silpnose komandose ,arba ka galejo nuvilti Wiliamsonas kuris vidutiniskai zaide Sveicarijoje ,is nuylusiu manau Delininkaitis tikrai atsigaus
2019-10-23
+10
Atsakyti
abcdef
Paskutiniai keturi tai be zodziu :O kaip ju dar neismete as neisivaizduoju :D
2019-10-23
+5
Atsakyti
?
truksta Vaitkaus, bet jis traumuotas matyt dėlto nėra saraše
2019-10-23
+3
Atsakyti
Anonimas
o ko galima tiketis is japonijoj zaidusio juciko ar 37 metu delninkaicio?kodel nera perez sarase,ar jis labai mus nustebino geru zaidimu?kur nba prospektas sirvydis?
2019-10-23
+15
Atsakyti
djgaffer
Gustys tikrai maloniai stebina.Dauguma turbūt nesitikėjo,kad po antros ispanų lygos iš karto taps vienu Šiaulių lyderių.Pataikė su juo Šiauliai ir dar spėju už ne pernelyg didelę kainą.O matyti Delininkaitį tarp nuviliančių keista.Taip,amžius daro savo,bet nemaniau,kad taip staigiai kris jo žaidimo kreivė po gero sezono.Bet dar turėtų atsigauti,patirties į valias gerai formai gerinti.
2019-10-23
+20
Atsakyti
Anonimas
tarp nuvylusiu turetu buti echodas ir milaknis.
2019-10-23
-2
Atsakyti
Anonimas
Dėl Van Ostrum ir Šulskio čia riebiai nušišnekate. Prienų žaidėjas po traumos, nežaidęs metus laiko krepšinio. ko jūs iš jo norit? Stebuklų? rimtai? Įsižais, ir viskas su juo ok. Vytas Šulskis irgi po šiokios tokios traumos, ir tai, kad nepataiko, tai nereiškia, kad visada taip bus. Po kelių savaičių jau rašysit, kad nustebino.
2019-10-23
-11
Atsakyti
A.
fainai skaityti tokias apžvalgas.
2019-10-23
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.