Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

„Golden State Warriors“ pirmąsias dvejas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) rungtynes pralaimėjo bendru 47 taškų skirtumu.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
22
Naudingumas
29
Perimti kamuoliai
4
Rezultatyvūs perdavimai
6

Tai – didžiausias deficitas NBA istorijoje per pirmuosius du mačus, kalbant apie komandas, kurios žaidė praėjusių metų finale.

Iš pradžių „Warriors“ 122:141 nusileido Los Andželo „Clippers“, o praėjusią naktį – 92:120 Oklahomos „Thunder“ krepšininkams.

Po vakarykščių rungtynių žodžių kišenėje neieškojo komandos puolėjas Draymondas Greenas, kuris teigė, kad realybė tokia, jog „Warriors“ šiuo metu paprasčiausiai susimauna.

„Norėčiau mus matyti žaidžiančius kiečiau, – sakė Greenas. – Tai šiek tiek padės, bet realybė tokia, kad šiuo metu mes susimauname. Tikiuosi, jog pagerinsime žaidimą. Dirbsime ties tuo, tačiau dabar tiesiog nesame pakankamai geri. Nežinau, kaip geriau nupasakoti situaciją. Galėčiau pamėginti tai padaryti ispaniškai, bet mano ispanų kalba nėra tokia gera.“

Puolėjo taip pat buvo paklausta, ar jo nejaudina jaunųjų „Warriors“ krepšininkų žaidimas gynyboje, tačiau Greenas į tokias kalbas nesileido.

„Tai nėra mano darbas (komplektuoti sudėtį, komentuoti pasirodymus). Mano darbas – išeiti žaisti bei padėti vesti komandą į priekį ir aš to gerai neatlikau. Tačiau aš nesu vyrukas, kuris priimtų sprendimus ir sakytų jiems (jauniems žaidėjams) tiesiog nesiseka. 

Buvo sužaistos tik dvejos rungtynės. Tai užknisa ir žinau, jog visi įprate matyti mus laiminčius, bet galiu patikinti, jog taip pralaimėti aš nesu pratęs. Vis tik po dviejų rungtynių mes nenuleidžiame rankų, bet kaip ir sakiau, mes susimauname“, – tęsė Greenas.

Draymond Green

Draymond  Green
Draymond  Green
MIN: 26.18
PTS: 10.5 (60%)
REB: 4.5
AS: 2.5
ST: 1.5
BS: 0
TO: 0.5
GM: 2

Galų gale krepšininkas pripažino, jog pralaimėjimai tokiais skirtumais staigmena buvo net ir jam pačiam.

„Turbūt tokioje situacijoje buvęs yra tik Timas Duncanas. Tai labai užknisa. Aš supratau, jog viskas nebebus taip, kaip anksčiau, tačiau nemaniau, kad mūsų užpakalius spardys šitaip. Tai ganėtinai blogai“, – baigė „Warriors“ puolėjas.

Jog situacija ne iš lengvųjų, sutiko ir vyriausiasis treneris Steve‘as Kerras.

„Tai nėra lengva. Ką mes darėme pastaruosius penkerius metus taip pat nebuvo lengva, bet buvo priežastis, kodėl mums pavykdavo. Mes turėjome daug talento. Turėjome daug vyrukų, kurie yra labai, labai protingi krepšininkai. Dabar visa esmė yra perduoti tai jauniesiems mūsų žaidėjams, padėti jiems tapti geresniais kiekvieną dieną, suformuoti komandą ir atrasti savo identitetą tam, kad pradėtume rinkti pergales“, – sakė Kerras.

Rungtynių metu daug diskusijų sukėlė diskvalifikacinė D‘Angello Russello pražanga. „Warriors“ naujokas trečiajame kėlinyje užsipuolė bei išplūdo rungtynių arbitrą Jamesą Williamsą ir už tai buvo pašalintas iš rungtynių.

„Kalbėjau su Jamesu po rungtynių ir jis man paaiškino, kas buvo pasakyta tarp jo ir D‘Angello. Tai išliks tik tarp mūsų. Yra, kaip yra“, – komentavo Kerras.

„Mano nusivylimas yra abipusis. Aš būnu nusivylęs teisėjais, tačiau tuo pat metu negaliu išmokyti žmonių, kaip reikia suvaldyti savo emocijas. Tai būtų ironiška. Tokie dalykai nutinka“, – mintį apie kilusį incidentą pratęsė Kerras.

Tuo metu pats Russellas apie kivirčą su teisėju prisiminė nenoriai.

„Nesu tikras, – apie epizodą sakė Russellas. – Jūs viską matėte patys. Tai ganėtinai jautri tema jos aptarinėjimui, tačiau mano emocijos paėme viršų.“

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Oklahoma Thunder
Golden State Warriors
56%
44/79
Metimai iš žaidimo
33%
30/92
56
Atkovoti kamuoliai
50
24
Rezultatyvūs perdavimai
17
8
Perimti kamuoliai
12
119
Naudingumas
69
47%
15/32
Tritaškiai
15%
5/33

Rungtynių žaidėjai

Dennis  Schroder
22 PTS
9/13 FG
3/3 FT
Stephen  Curry
23 PTS
7/18 FG
7/7 FT
Oklahoma Thunder
Keli žaidėjai
9 REB
Golden State Warriors
Keli žaidėjai
8 REB
Dennis  Schroder
6 AS
3 TO
25 MIN
Stephen  Curry
5 AS
2 TO
30 MIN
Dennis  Schroder
29 EFF
73% 2P%
50% 3P%
Stephen  Curry
23 EFF
56% 2P%
22% 3P%