Nuotr.: USA TODAY Sports-Scanpix
Nuotr. USA TODAY Sports-Scanpix

Portlando „Trail Blazers“ strategas Terry Stottsas šios nakties rungtynėse su Dalaso „Mavericks“ sukūrė savotišką istoriją.

Nors specialistas nebuvo pirmasis, panaudojęs naujosios NBA „trenerio iššūkio“ (angl. coach challenge“ taisyklės, tačiau tai padarė kritiškai svarbiu momentu.

Iki mačo pabaigos, likus 8,8 sekundės, teisėjai užfiksavo pražangą prieš Dorianą Finney-Smithą ir „Blazers“ pirmaujant 120:119, ši persvara galėjo būti panaikinta. Vis tik su teisėjų sprendimu nesutikęs Stottsas pasinaudojo minėtąja taisykle, o arbitrai pasinaudoję peržiūros sistema atšaukė pirminį sprendimą ir „Blazers“ po kelių akimirkų įtvirtino pergalę.

„Jeigu Dame‘as nebūtų buvęs toks užsispyręs, aš turbūt nebūčiau pasinaudojęs šia taisykle, – sakė Stottsas. – Turėjome apie tai diskusiją. Pasakiau vyrukams, kad jie turi būti nuoširdūs ir sakyti tiesą, nes dauguma iš jų galvoja, kad pražangos nepadarė. Dabar jie turi papildomą atsakomybę ir aš jais tokiose situacijose pasitikėsiu.“

Tuo metu Lillardas taip pat teigė, kad savo išsakytais žodžiais buvo užtikrintas.

„Žinojau, kad tai buvo idealus metas iššūkiui. Žinojau, kad žaidžiau tik į kamuolį, nes girdėjau, kaip į jį trenkiau. Priėjau prie trenerio ir pasakiau jam, kad jis turi pasinaudoti iššūkiu. Jis man priminė, kad turime tik vieną minutės pertraukėlę, tačiau dar kartą pakartojau, jog žaidžiau tik į kamuolį. Tuomet jis ir paprašė peržiūros“, – situaciją prisiminė Lillardas.

Vis dėlto, „Mavericks“ savininkas Markas Cubanas tokia rungtynių pabaiga patenkintas nebuvo.

„Esu naujosios NBA taisyklės fanas, bet jeigu sprendimas yra atšaukiamas ir nėra rodomas pakartojimas iš tokių kampų, kurie pagrįstų tą atšaukimą, tuomet turėsime problemų. Iš kampų, kuriuos matėme arenoje, atrodė, kad tai buvo švarus kamuolio išmušimas, bet prieš tai buvo ir kontaktas į kūną“, – tviteryje rašė Cubanas.

„Sirgaliai arenoje neturėjo žalio supratimo, kodėl sprendimas buvo atšauktas. Taip neturėtų būti“, – pridėjo „Mavericks“ bosas.

Tuo metu atsakomybę dėl patirtos nesėkmės prisiėmė ir Luka Dončičius.

„Aš pralaimėjau rungtynes. Atlikau prastus metimų pasirinkimus, – teigė slovėnas. – Jie buvo peržengę komandinių pražangų limitą, turėjau veržtis link krepšio.“

Dončičius šiame mače pelnė 29 taškus, tačiau pataikė viso labo 2 tritaškius iš 11. Tuo metu ketvirtajame kėlinyje pro šalį skriejo visi keturi slovėno tolimi metimai

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.