Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta

2012-2013 metų sezone Kauno „Žalgiryje“ dirbęs treneris Joanas Plaza šįvakar nusileido į miestą, kurį laiko savo namais. Ispanas su Sankt Peterburgo „Zenit“ rytoj priims Kauno „Žalgirio“ iššūkį.

„Visada smagu sugrįžti namo. Čia praleidau tik vienerius metus, bet jie buvo įspūdingi. Dėl to jaučiuosi laimingas galėdamas čia sugrįžti su kita komanda, sugrįžti į miestą, kuris pasirūpino manimi ir mano šeima“, – vos nusileidęs, žurnalistams Karmėlavos oro uoste kalbėjo Plaza.

Kol kas Eurolygoje „Zenit“ nežiba – per ketverias rungtynes laimėjo vieną kartą ir dalijasi 13-17 vietomis.

„Suprantame, kad esame naujokai, gavę vardinį kvietimą. Turime mokytis. „Žalgiris“ yra geriausias pavyzdys visoms komandoms, ypatingai silpnesnėms, kurioms reikia mokytis iš kiekvienų rungtynių. Žaisti su „Žalgiriu“ visada yra sunku, o ypatingai tuomet, kai jie žaidžia namuose. Iš jų galima daug ko pasimokyti ir ne tik ant parketo. Sunku juos įveikti, bet pabandysime parodyti geriausią savo veidą.

Formuodami sudėtį manėme, kad žaisime Europos taurėje, o galiausiai gavome kvietimą žaisti Eurolygoje. Jau turėjome sukomplektavę sudėtį. Bandome mėgautis žaidimu Eurolygoje ir mokytis iš geriausių komandų. Be abejo, turime labai susikoncentruoti ir į VTB Vieningąją lygą. Tai – vienintelis šansas Eurolygoje išlikti ir kitą sezoną. Kasdien bandome pagerinti tarpusavio ryšius, nes turime 11 naujokų.

Turime vieną mažiausių biudžetų Eurolygoje, bet esame patenkinti savo surinkta sudėtimi. Sezono metu mes paaugsime ir manau, kad geriausią veidą parodysime antrajame rate. Ne dabar, per pirmąsias rungtynes. Turime kaupti patirtį tam, kad būtume geresniais žaidėjais, treneriais ir vadovais. Turime bandyti ateityje tapti viena geriausių komandų Rusijoje, bet dabar esame tokie, kokie esame“, – pasakojo Plaza.

– Kokių asmeninių iššūkių turite Rusijoje? – žurnalistai paklausė trenerio.
– Rusija yra Rusija. Jūs tai žinote geriau nei aš. Joks treneris iš Ispanijos neatvyko treniruoti „Žalgirio“ tol, kol neatvykau aš. Joks treneris iš Ispanijos iki manęs taip pat nenuvyko dirbti Rusijoje. Pažiūrėsime, ar tai atvers duris kitiems treneriams. Tai kitoks stilius, kitokios gyvenimo sąlygos. Aš ten atvykau, kadangi tai buvo iššūkis. Turiu iššūkį šį klubą paversti rimtu. Bet tiesa tokia, kad tam neturime patirties. To negalima padaryti per metus. Mano kontraktas baigiasi vasarą, bet bandysiu, kaip ir visur savo karjeroje, atiduoti visas pastangas.

– Ar mače su „Žalgiriu“ galės žaisti Gustavo Ayonas?
– Jis pamėgins, nepaisant to, kad jaučia nugaros ir kaklo skausmus. Jeigu bent kiek dėl jo abejosime, tuomet jis nežais. Andrejus Zubkovas turbūt nežais iki sausio mėnesio, bet dėl to nesiskųsime. Žaisime su tais, kurie galės, kausimės ir bandysime likti kovoje iki paskutinio kėlinio bei turėti šansą laimėti. Bet tai tikrai bus sunku.

– Pastaraisiais metais „Žalgiris“ rungtyniauja Eurolygos atkrintamosios. Kiek jų dėl to esate laimingas?
– Labai. Kai „Žalgiris“ žaidė Eurolygos atkrintamosiose ar LKL, tuomet aš su žmona namie užsidėdavau „Žalgirio“ marškinėlius. Toks ryšys užsimezgė prieš šešerius metus ir tada, kai jie žaidžia atkrintamosiose, arba finalo ketverte, kaip prieš dvejus metus, mes Barselonoje atrodome kaip chuliganai, kurie ant visų rėkauja.

Smagu matyti tokį augimą. Paulius Motiejūnas atlieka puikų darbą, taip pat Jasikevičius, Jankūnas. Mačiau, kad Jankūnas visada kaunasi kaip karys. Man patinka miestas, patinka klubas ir „Žalgiriui“ visada linkiu geriausio, net jeigu jie žaidžia prieš mus. Manau, kad „Žalgiris“ ir artimiausiais metais išlaikys savo lygį.

Komentarai:
.
po Šaro vėl galėtų grįžti
2019-10-29
+18
Atsakyti
swiss
Scariolo siaip italas.
2019-10-29
+9
Atsakyti
djgaffer
Vienas geriausių Žalgirio trenerių buvo Plaza.Net ir sunkiu komandai metu jos nepaliko ir iki galo atidirbo.Puikus žmogus,puikus treneris.Visada jam bus pagarba.
2019-10-29
+26
Atsakyti
Andre
Scariolo Italas
2019-10-29
+10
Atsakyti
siaip
Scariolo buvo Chimki treneris
2019-10-29
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.