Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Tragiškai pirmoje dvikovos dalyje krepšį atakavę Vilniaus „Ryto“ krepšininkai Europos taurėje pralaimėjo ketvirtą kartą iš eilės ir susikomplikavo savo situaciją turnyrinėje lentelėje. 

Fotogalerija

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai pirmojo varžybų rato finiše savo aikštėje 72:81 nusileido Venecijos „Umana Reyer“ ir lieka B grupės dugne – šeštoje vietoje.

„Kalbėjome prieš rungtynes ir pirmuosiuose susirinkimuose, kokios tai svarbos rungtynės, rungtynėse namuose, tai – rungtynės, kurių negalime pralaimėti, privalome laimėti. Visi žinojome jų kainą. Tai pradžioje padarė įtaką, atrodėme tikrai susikaustę, sprendimai blogi. Priešingai nei kalbėjome, labai svarbu su jais gynyboje žaisti pirmas 8 sekundes, nes jie pelno daug taškų pirmoje fazėje, greitajame puolime ieškodami pranašumo situacijų ir tikrai gerai jas išnaudodami. 

Kitas dalykas – jų žaidimas per paskutines aštuonias sekundes, kai jie stengiasi protingai įžaisti (kamuolį) vėl išnaudojant savo persvaras. Pirmoje pusėje 22 taškai greitajame puolime, jų žaidime iki 8 sekundžių buvo pagrindinė problema. 

Antroje pusėje pradėjome daugiau keisti gynybos sistemas, atsirado energija, geri sprendimai, atakavimas ten, kur norėjome ir taip toliau. Daug lėmė pirmoji rungtynių pusė. Kai atrodė grįžtame į rungtynes, labai skaudžios buvo tos pražangos puolime statant užtvaras arba padaryta viena kita klaida. Taip ir nesugebėjome pilnai sugrįžti į tas rungtynes ir netgi perlaužti jas. Gaila dėl to“, – po dvikovos kalbėjo Adomaitis.

– Pirmoji jūsų komandos pražanga pirmajame kėlinyje buvo likus žaisti pusantros minutės, kai komandos atsilikimas jau siekė 12 taškų. Kodėl krepšininkai nereagavo į jūsų nurodymus?
– Sunku pasakyti. Manau, reikia daugiau žiūrėti iš tos psichologinės pusės. Visi suprato, kokios yra svarbios tos rungtynės, ir paprasčiausiai kartais taip nutinka. Vyravo toks susikaustymas, kad nebuvo galima atpažinti kai kurių žaidėjų kai kuriose situacijose. Pralaimėjus per pirmą žingsnį, reikia padaryti pražangą, bet jos nesugebame padaryti. Viskas baigiasi tuo, kad jie mus nubaudžia tritaškiu. Faktas, kad taip tuos 12 taškų, keturis tritaškius galėjome nuimti. Deja, to nepadarėme. Žiūrėsime video, vėl analizuosime ir eisime į salę treniruotis.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
21
Naudingumas
26
Tritaškiai
63%
5/8
Perimti kamuoliai
3

– Ar įtampa lėmė tokį prastą pataikymą pirmoje pusėje?
– Manau, kad taip. Pirmą kartą mačiau tokią komandą. Rungtynių svarba vis tiek padarė savo. Gaila, kad taip, nes paskui antroje pusėje ir dar netgi pirmoje pusėje tie momentai buvo tokie, kur norėjome atakuoti. Antroje pusėje tą padarėme ypač gerai išnaudodami savo pranašumus. Dėl to gaila tos pirmos pusės.

– Martynas Echodas pasirodė itin solidžiai. Kiek jis buvo toks, kokį jūs norite jį matyti?
– Visada norime jį tokį matyti ir tikiuosi, kad jis toks ir bus. 

– Arnas Butkevičius per 27 minutes atliko vos 3 metimus iš žaidimo. Ar nepasigendate daugiau iniciatyvos iš jo, kaip vieno komandos vedlių?
– Šiandien mes buvome nusprendę atakuoti su kitomis pozicijomis. Jie trečioje pozicijoje tikrai turi ir gerus gynėjus, ir gerą ūgį. Jie gerai ginasi, jeigu atakuoji iš tos trečios pozicijos. Ką pabandėme, patys matėte – baigėsi arba klaida, arba negerais sprendimais. Su kitais žaidėjais norime atakuoti. Arnas tikrai davė labai gerą energiją gynyboje, nuo jo prasidėjo kamuolio spaudimas, buvo pirmas žmogus gynyboje. Jis ir davė pagrindinį impulsą, o tada ir kiti padarė tą žingsnį.

– Dabar „Rytas“ lieka su viena pergale per penkis mačus, antrajame rate laukia trejos išvykos rungtynėse. Kaip vertinate šansus įšokti į antrąjį etapą?
– Mes negalime nieko vertinti. Turime žaisti vienas rungtynes per vieną vakarą. Ir turime ruoštis tik joms. Mes nesame komanda, kuri turėsime labai daug arba labai ryškių persvarų prieš savo priešininkus. Matome, kur galime turėti (pranašumų), kur galime atakuoti, nusprendžiame, tam ruošiamės ir turime nuosekliai to laikytis. Dabar to mūsų žaidime trūksta, tos idėjos įgyvendinimo. Galime daug kalbėti apie puolimą, bet kai varžovai pelno 26 taškus per pirmą ketvirtį, o tu pirmą pražangą padarai likus pusantros minutės iki pabaigos, čia yra problema, reikia kalbėti apie gynybą.

– Matydamas kryptį, kuria komanda rieda, ar esate patenkintas sudėtimi? Galbūt trūksta kokio žaidėjo?
– Paprasčiausiai situacija yra tokia, kad mes turime šią sudėtį ir mes negalime daryti jokių nei keitimų, nei dabar galvoti apie pasistiprinimą. Mes kalbėjome su klubo vadovybe ir esame komandoje tie, kas esame. Turime maksimaliai kovoti kiekvienose rungtynėse, gerai pasiruošti ir maksimaliai atsiduoti kiekvienose rungtynėse. Nėra kalbų apie keitimus ar pasistiprinimą. Labiausiai norisi, kad treniruočių procese galėtume dalyvauti visi ir kad neturėtume problemų. Vakar vakare treniruotėje Mindaugas Girdžiūnas išsisuko čiurną ir šiandien toks lyg gali, negali žaisti. Turkijoje dieną prieš rungtynes abu mūsų aukštaūgiai iš tualeto neišėjo. Nesinori tokių (situacijų). Mums kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus ir reikia kiekvieno žaidėjo. Jeigu norime laimėti rungtynes Europos taurėje, mums reikia, kad kiekvienas žaidėjas sužaistų savo lygyje. 

– Matome, jog Cameronas Bairstow šalia suoliuko vis aktyviai apšilinėja. Ar jis jau išsigydė raumens traumą?
– Taip, viskas atrodo normaliai. Dabar turėsime trijų dienų stovyklėlę Birštone ir tikimės, kad per tą laiką mums pavyks galutinai susitvarkyti turimas sveikatos problemas ir galiausiai gerai padirbėti.

Komentarai:
Lopas
nesuprantu - gal Adomaitis tikrai i pusi atsitrenkes??? jam visi sako: tu mesugebi... O jis iesko kaltu ir kazka mutina ! buvai pas J Kazlauska tasiu nesioroju Zalgiryje, Lietuvos rinktineje ... kol kas nelabai sekasi ant savo siknos sedeti :))) - ir tokiu likai!!! buk bent vyru pripazinti tai, kad lygis tau per aukstas
2019-10-30
-3
Atsakyti
M.Bronius
Ryto srgaliai dėl pralaimėjimų labai teisingai pergyvena ,Ryto administracija dejuoja kad negali nusipirkti geresnių žaidėjų turėdami biudžeta 3,5 mil ėur .Tegul Administracija pasako iš tu pinigų kiek tenka Žaidėjams, kiek visai administracijai, transporto žaidėjams ir išlaikymo išladoms.Palyginimui Lietkabelio Biudžetas 1,0 mln.Šiaulių 0,7 mln.Rytas penkiems komandos žaėjams moka daugiau negu visa Šiaulių komandos Biudžėtas Pav Birstov mokama 135 t.eur,o Gustys Šiauliuse gauna mažiau 60 t.eur.,o kuris žaidėjas geresnis,gali įvertinti sirgaliai,Girgžiunas -120 t.eur,Janavičius-75 t.eur ir taip toliau.Treneris kuris atsakingas už komandos formavimą uždirbinėjo pinigus rinktinėje kiti atostogavo ir laukė kabutėse pigesnių žaidėju ,o rezultatas neigiamas visur,Kai Rytas pralaimi treneris kaltina žaidėjus su psihologija negerai,reikia samdyti psihologą arba trėnerį, kuris sugeba nuteikti komanda ,tai pavyzdys Motiejūno atsisakymas paimti į Rinktinė,su Sutton nesugebėjimas dirbti.
2019-10-30
-4
Atsakyti
Dienos klausimas
Ka jus, raudonos k....vos?
2019-10-30
+14
Atsakyti
ąžuolas
žuvis genda nuo galvos, Adomaitis turi būti už borto, ir kuo greičiau
2019-10-30
-2
Atsakyti
Rytas smirda
Kiek treneriu besikeistu Rytas tam paciam mesle. Cia ne treneri keist reik, o Kleipeza su jo sutve.
2019-10-30
+22
Atsakyti
ISEITIS TIK VIENA: ISFORMUOTI KOMANDA PO SEZONO IR PARDUOTI ABU TVARTUS, GAUTUS PINIGUS ATIDUOTI SKOLOMS, VIETOJ TVARTU GREIT ISKILTU DAUGIABUCIAI
2019-10-30
+6
Atsakyti
Che che.....
Iseitis Rytui : 1) pasikvieskit Sesku , 2) surinkit komanda vien is lietuviu . Visa kita ateis savaime - ir fanai sugrys ir zaidimas pasitaisys.
2019-10-30
-1
Atsakyti
...
lietkabelis sugeba lygiai isvikoj zaist su sasariu ir manreza, o cia namie jau antram keliny 20 tsk krauna..ablomai tu ablomai...
2019-10-30
+11
Atsakyti
adomka
adomaiti ant bibio! uz zando jam prikaisiot uz pakarpos primetit uz toki treneravima
2019-10-30
-8
Atsakyti
Ayo
ir dar, kaip gerai kad Giedraitis laiku paliko sita meslo kruva. Siandienos rungtynese eurolygoje surinko 18 tsk ir 6 atkovoti kamuoliai. Ir sitas PYDARAS pablo spec. laike ant suolo Roka per rinktiniu sudturnyri tuo pat metu duodamas Butkeviciui pasireikst kuris blet net 6tsk nesurenka Eurocupe...
2019-10-30
+14
Atsakyti
Ayo
Per visa krepsinio istorija Lietuvoj nebuvo tokio nemegiamo trenerio kaip pablo. Tiesiog visiskas feikinis treneris su pazintim is krepsininko laiku....vien tas momentas kai Kurtinaiti rytas atleido tam kad pasamdyt sita "perspektyvu" treneriuka nubraukia bet kokia pagarba kokia jie dar turejo po to kai ispyzdino vainauskas lauk is klubo. Dabar ryto vadovybe srebia sia kose, nes neturi kaip jo atleisti. Tu mesk bet kokius zaidejus jam ir is to nieko gero nebus, nei vienas is lietuviu nepatobulejo zaisdamas ryte per pastaruosius du metus, o gi blet eurocupo komanda tikrai turi duoti geros patirties. Tiesiog sitas treneris yra niekam tikes veidmainis su ta kuzminskine sypsena...
2019-10-30
+6
Atsakyti
alen
Nepasakyčiau kad šita sudetis visiškai apgailetina.Treneris sužlugde rinktine dabar ir Ryta žlugdo ir visa laika atmazus sako gal laikas pasitraukti iš komandos jei nesigauna laimeti prieš tokius varžovus.
2019-10-30
+13
Atsakyti
rytas
Apgailetinas Adomaitis... pralose varzybas nes per daug jaudulio buvo del rungtyniu svarbos! Sutinku kad ta sudetis nera gera bet nera ir apgailetina, bet treneris kaip dirba baisu tikrai baisu... Kaip treneris negali paprasto dalyko issaiskint kad likus 4min iki kelinio pabaigos baudykit zaiskit ties prazanga ismuskit juos... ne ble jis tik savo “sistemas” delioja... As jau nebegaliu zeti ryto del to adomo, greiciausiai zejau paskutini karta iki kol nebebus tos adomo “sypseneles”. Asilas teisina pralaimejima kazkokiom nesamonem... kokias dar tau video ziuret po varzybu Adomai? pries varzybas paziurek kaip priesininkai zaidzia. Per pirmaja puse pamatei kad Butkeviciui pize ir sugalvojai ji isimt is zaidimo. Ir prisiimk savi kalte kad nemoki paruosti esamos komandos kuria turi. Visa laika palaikiau ryta bet viskas einu kokio Neptuno marskinelius pirkti ar Lietkabelio nes uz Zalgiri nesirgsiu (nepykit Zali, jokiu asmeniskumu)...
2019-10-29
+20
Atsakyti
Divos
nu gal pabui reiketi nuo saves pradeti ir skautinga varzovo padaryti, ne lkl\'e zaidzia. apgailetinai, tritaskius puslaisviai meto tai kas nori ten ir kaip nori, kaip imanoma nezinoti, kad tai metiku komanda ir tokias klaidas gynyboje daryti
2019-10-29
-1
Atsakyti
djgaffer
Adomas tampa vis didesniu cirkininku.Komanda šiame sezone patyrė jau penkis pralaimėjimus visuose frontuose,bet Adomaitis tik dabar pradėjo neatpažint savo žaidėjų.Ir naujokų jam matai nereikia,juk super treneris yra,tai ims taures ir su dabartine sudėtim.Čia juokauju aišku.
2019-10-29
Atsakyti
x
atrodo dar neatleis adomo.. na ką lieka jums melstis , kad nuo kabelio gautų , gal tada atleis
2019-10-29
-6
Atsakyti
Jonas
pagal ADOMA ir komanda. viskas savam lygy. o lygis APGAILETINAS. ciuoZk adomai gedos nedares, ar tu dar pats to.nesupranti???
2019-10-29
+8
Atsakyti
adomaiti lauk
taip tragiskai zaidziancio ryto nepamenu per visa klubo istorija. kol zaidejai neperpranta tos jo sistemos viskas buna gerai. tiek siemet tiek pernai startavo puikiai, o toliau kiekvienais metais krenta i dugna, nes zaidejau pradeda zaisti taip kaip reikalauja treneris...
2019-10-29
+13
Atsakyti
Anonimas
Juokingiausia kai prisimenu vasara bei kaip tday pile suda ant zalgirieciu bei aiskinoad Butkevicius visa galva geresnis uz Ulanova:DDDDDDDDDDDDDD
2019-10-29
+2
Atsakyti
.
Kažkas patingi, kažkas nespėja, kažkas nesupranta sistemos - pernelyg dažnai komandinė gynyba griūna, per daug laisvų metimų. Net pražangų Rytas per mažai daro... Kažką reik rimtai koreguot toj pusėj.
2019-10-29
+15
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Venecijos Umana Reyer
39%
23/59
Metimai iš žaidimo
48%
32/66
39
Atkovoti kamuoliai
33
18
Rezultatyvūs perdavimai
23
7
Perimti kamuoliai
8
15
Prarasti kamuoliai
12
20
Pražangos
27

Rungtynių žaidėjai

Martynas  Echodas
26 PTS
11/17 FG
4/5 FT
Jeremy  Chappell
21 PTS
8/12 FG
0/0 FT
Dovis  Bičkauskis
8 REB
7 DREB
1 OREB
Mitchell  Watt
8 REB
6 DREB
2 OREB
Vilniaus Rytas
Keli žaidėjai
5 AS
Venecijos Umana Reyer
Keli žaidėjai
4 AS
Martynas  Echodas
28 EFF
65% 2P%
- 3P%
Jeremy  Chappell
26 EFF
75% 2P%
63% 3P%