Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D. Lukšta
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr.: BNS

Thomasas Walkupas atliko daugiau nei pusę visų komandos rezultatyvių perdavimų mače su Sankt Peterburgo „Zenit“, tačiau jis prisiėmė sau kaltę už neveikusį komandos puolimą.

Fotogalerija

Trečiadienį „Žalgiris“ per 45 minutes pelnė 70 taškų, pataikydamas vos 21 metimą iš 64 (33 proc.) metimų. Taip kauniečiai kartu sukrapštė vos 13 rezultatyvių perdavimų, iš kurių 7 – Walkupo sąskaitoje.

„Žalgiris“ visas rungtynes puolime atrodė sunkiai ir ilgiausiai įžaidėju rungtyniavęs Walkupas už tai prisiėmė kaltę.

„Šiandien neveikė daug dalykų. Kaip įžaidėjas, prisiimu visą atsakomybę. Puolime žaidžiau labai labai prastai, o kai nėra gyvatės galvos, nutinka tokie dalykai. Turiu žaisti geriau“, – po mačo nevyniojo Walkupas.

„BasketNews.lt“ paklaustas, kiek yra sunku žaisti įžaidėju, kuri nėra jo natūrali pozicija, Walkupas nebuvo linkęs su tuo sutikti.

„Ji natūrali: įžaidėju žaidžiu daugiau nei metus. Nėra taip, kad joje jausčiausi negerai, tiesiog blogai pasirodžiau“, – sakė amerikietis.

Kauniečiai prarado 18 kamuolių, iš kurių trečdalį – Walkupas. Jis du kartus klydo pratęsime, kuriame „Zenit“ šovė į priekį 11:2 ir įgijo didžiausią persvarą rungtynėse.

Anot Walkupo, prastą pasirodymą pratęsime lėmė ne nuovargis, o gynybos plano nesilaikymas.

„Mūsų fizinio rengimo treneriai gerai mus parengė, – sakė Walkupas. – Visos Eurolygos dvikovos bus mūšiai, kitas laukia penktadienį. Taigi tai ne nuovargis, tai mūsų pasirodymas.

Pratęsime leidome jiems daryti, ką norėjo, ir už tai mus nubaudė. Mus už tai nubaudė. Po gana neblogos gynybos didžiąją rungtynių dalį mes sugriuvome pabaigoje.“

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
27
Tritaškiai
67%
2/3
Atkovoti kamuoliai
7

Walkupas trečiadienį žaidė kiek daugiau nei 33 minutes ir pagal šį rodiklį nusileido tik Nigelui Hayesui.

Mačą starto penkete pradėjęs Lukas Lekavičius rungtyniavo 15 minučių, o po traumos sugrįžęs Alexas Perezas didžiąją laiko dalį (5:44 iš 6:30 min.) žaidė pirmoje mačo dalyje.

Anot „Žalgirio“ stratego Šarūno Jasikevičiaus, geresnio žaidimo organizavimo jo ekipai itin stinga, tačiau tai nėra didžiausia problema.

„Kiekvienais metais kažko trūks, – sakė Jasikevičius. – Mes nesame „Barcelona“ ar kažkas tokio. Mums kažko trūks. Bet mums negali trūkti noro ir daužymosi, mums negali būti taip, kad pasakyta, jog žmogus negali kirsti pro nugarą, mes turime padėti ir uždaryti kitus, kiek mus nubaus, tiek nubaus.“

Jasikevičiaus omenyje turimas žaidėjas – Mateušas Ponitka. Anksti dvi pražangas gavęs ir dėl to pirmoje mačo dalyje rungtyniavęs mažiau nei minutę, lenkas ketvirtajame kėlinyje ir pratęsime surinko 17 iš savo 19 taškų.

Komentarai:
rr
Bet kada tai supras Saras? Jis vis laiko jį įžaidėju. Reikia galų gale duoti peres žaisti ir arba arba. Išeina perez, klaida ir lauk. Įšeina Walkup, klaida po klaidos, vadovavimas kraupus bumsina kamuolį, kiti statiškai žiūri. Dar ir varyti padoriai nemoka. Prisimink Šarai savo pradžią, po 10 klaidų per mačą.Ir jei tave būtų pastoviai sodinę, neaiškų kas būtų buvę.
2019-10-31
+3
Atsakyti
Anonimas
nu nera ir nebus is jo padoraus izaidejo, kam daryt is jo kazka kuo jis nera. jei fiba lygoj kartais izaisdavo kamuoli, mazai ka reiskia, jis ten kaip sg/sf daugiausia zaide, ir komanda buvo kaip palaida bala, labai laisvo stiliaus. sitam lygy nei kaip sg, nei kaip sf jis nenaudingas, todel ir buvo ikistas i pg, nors visai neturi driblingo ir technikos, viska daro primityviai, o kazkokios kurybos labai sunku rast
2019-10-31
+5
Atsakyti
Gerai kad pripaszisti
per tave ir praradom 18 kamuoliu trina trina ta kamuoli tarp koju sprendimai blogi prigribavo
2019-10-31
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Sankt Peterburgo Zenit
33%
21/64
Metimai iš žaidimo
41%
27/66
42
Atkovoti kamuoliai
39
13
Rezultatyvūs perdavimai
16
4
Perimti kamuoliai
11
18
Prarasti kamuoliai
14
56
Naudingumas
98

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
12 PTS
3/10 FG
5/5 FT
Mateusz  Ponitka
19 PTS
6/8 FG
5/6 FT
Zach  LeDay
10 REB
4 DREB
6 OREB
Mateusz  Ponitka
7 REB
3 DREB
4 OREB
Thomas  Walkup
7 AS
6 TO
33 MIN
Gustavo  Ayon
5 AS
3 TO
24 MIN
Zach  LeDay
20 EFF
44% 2P%
- 3P%
Mateusz  Ponitka
27 EFF
80% 2P%
67% 3P%