Nuotr.: D.Lukšta
Nuotr. D.Lukšta

Brandonas Daviesas jau pirmajame savo Eurolygos sezone su Kauno „Žalgiriu“ pasiekė finalo ketvertą, o antrajame buvo išrinktas į geriausių lygos krepšininkų simbolinį penketą.

Brandon Davies

Brandon  Davies
Brandon  Davies
MIN: 21.57
PTS: 8.67 (56.1%)
REB: 4.11
AS: 2.56
ST: 1
BS: 0.89
TO: 2.56
GM: 9

Per du sezonus praleistus Kaune Daviesas tapo elitiniu aukštaūgiu Senajame žemyne ir praėjusią vasarą sukirto rankomis su „Barcelona“.

Vis dėlto amerikietis nepamiršo laikotarpio „Žalgiryje“ ir dėkojo klubui, kuris stipriai prisidėjo prie jo karjeros šuolio.

„Žalgiryje“ įgijau nuostabios patirties, o mane supo puikūs žmonės. Krepšinio prasme, sužinojau daug dalykų apie save, o treneriai ir komandos draugai padėjo atskleisti mano galimybes. Jei ne „Žalgiris“, nebūčiau toks žaidėjas, koks dabar esu“, – oficialiam Eurolygos tinklalapiui sakė Daviesas.

28-erių atletas vasarą atvyko į Kataloniją, kuri sudrebino rinką įsigijusi tokius žaidėjus kaip Nikola Mirtočius ir Cory Higginsas.

Daviesas „Barcos“ žvaigždyne nepražuvo, kur yra trečias naudingiausias komandos žaidėjas bei sulaukė pagyrų iš to paties Mirotičiaus bei Higginso.

„Jis yra vienas geriausių aukštaūgių lygoje, galintis žaisti tiek ketvirtoje, tiek penktoje pozicijoje. Taip pat gynyboje Daviesas gali prižiūrėti žmones ir perimetre, ir baudos aikštelėje. Tai yra, ko komandai reikia ir jis visuomet įneša savo energiją“, – kalbėjo Mirotičius.

„Jis nuo starto Eurolygoje įrodinėja, kad yra vienas labiausiai dominuojančių centrų, jei ne labiausiai dominuojantis. Daviesas turi daug įgūdžių – gali perduoti kamuolį, gali ir pats užbaiginėti atakas“, – amerikietį gyrė Higginsas.

Daviesas taip pat atskleidė, kodėl praėjusią vasarą pasirinko „Barcą“.

„Buvo kelios komandos, kurios norėjo manęs, bet labiausiai norėjau žaisti Barselonoje. Jaučiau, kad ši vieta man tinka labiausiai. Miestas – gražus, žmonės – nuostabūs. Čia mane šiltai pasitiko“, – teigė atletas.

208 cm ūgio krepšininkas neslėpė, jog į Barseloną atvyko laimėti Eurolygos trofėjaus, kurio miestas neiškovoja jau 10 metų.

„Esame alkani ir siekiame būti geresni tiek komandiškai, tiek individualiai, – ryžtingai kalbėjo buvęs žalgirietis. – Susirinkome čia laimėti. Keliame aukštus lūkesčius sau. Jei teisingai dirbsime, galime tapti nesustabdomais.“

„Barcelona“ Eurolygos sezoną pradėjo galingai ir po devynių turų savo sąskaitoje turi 7 pergales.

Komentarai:
Išvada tau šitos dar vienos eilinės naujienos apie
jeigu tavo mama nebūtų bėgiojusi pas žalgirį, tai tu nebūtum net gimęs
2019-11-21
-1
Atsakyti
djgaffer
Daviesas visada bus gerbiamas,o jo paliktas pėdsakas Kaune visada atsimenamas.Nuostabus žaidėjas,dar geresnis žmogus.Tokie niekada nepamirštami ir prisimenami tik geruoju.
2019-11-21
+17
Atsakyti
Anonimas
Prezikas
2019-11-21
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.