Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix
Nuotr.: ITAR-TASS – Scanpix

Kauno „Žalgiris“ (3-9) su Maskvos CSKA (8-4) žaidė kaip lygūs su lygiais 44 minutes ir 56 sekundes, tačiau lemiamą žodį tarė Mike‘as Jamesas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
18
Baudų metimai
89%
8/9
Rezultatyvūs perdavimai
2

CSKA amerikiečio tritaškis su sirena nulėmė Maskvos klubo pergalę per pratęsimą rezultatu 85:82 (9:17, 23:14, 19:19, 18:19, 16:13).

„Tas paskutinis metimas absoliučiai neįdomus, – pergalingą Jameso šūvį pakomentavo Šarūnas Jasikevičius. – Prieš tai yra 45 minutės, kada turi išspręsti reikalus. Pastatėme vieną geriausių savo gynėjų, žinojome, kad mes, įmetė, sveikiname.“

Pratęsimo metu rungtynės vyko taškas į tašką. Prieš prasidedant paskutinei minutei, Jockas Landale‘as realizavo baudų metimus, tačiau Janis Strelnieks atsakė savuoju reidu po krepšiu ir rezultatas buvo lygus.

45-ąją mačo minutę Jamesas pelnė taškus su pražanga ir CSKA išsiveržė į priekį (80:78). Kitoje aikštelės pusėje Zachas LeDay realizavo baudų metimus bei vėl atstatė pusiausvyrą. 

Vis tik Jamesas vėl blykstelėjo lemiamu metu. Amerikietis, likus 12,4 sekundės, pataikė sudėtingą dvitaškį ir taip sugrąžino pranašumą šeimininkams – 82:80. Kaip bebūtų, žalgiriečiai vėl atsitiesė.

Walkupas atliko metimą būdamas šalia krepšio. Ir nors, žalgiriečio metimas buvo blokuotas, tačiau kamuolys jau leidosi į krepšį ir taškai buvo įskaityti (82:82). Paskutinei CSKA atakai buvo likusios 4,7 sekundės, kurių ir pakako lemiamam Jameso šūviui.

Ketvirtojo kėlinio viduryje Thomasas Walkupas smeigė du tritaškius iš eilės bei rezultatą išlygino – 58:58.

Prasidėjus 39-ajai mačo minutei, Ronas Bakeris smeigė tolimą metimą bei išvedė CSKA į priekį. Vis tik Walkupas smeigė trečiąjį „Žalgirio“ ir savo tritaškį ketvirtajame kėlinyje ir, likus kiek daugiau nei minutei, vėl išlygino rezultatą – 67:67.

Mike‘as Jamesas paskutinę kėlinio minutę realizavo baudų metimus, tačiau Walkupas pataikė dar vieną dvitaškį ir vėl išlygino rezultatą (69:69). Vis tik paskutinėje „Žalgirio“ atakoje Walkupas sužingsniavo bei lemiama mačo ataka atiteko CSKA.

Kaip bebūtų, Mike‘o Jameso tritaškis skriejo pro šalį ir susitikimas persikėlė į pratęsimą. „Žalgiris“ per pirmuosius tris kėlinius buvo realizavęs vos 2 tritaškius iš 13, tačiau ketvirtajame kėlinyje realizavo 3 metimus iš 4. Visų šių tritaškių autorius buvo Walkupas.

„Svarbiausia, kad po tiek pralaimėjimų žaidėjai čia atvažiavo laimėti ir tas matėsi. Man tai buvo svarbiausia, – po nesėkmės Maskvoje sakė Jasikevičius. – Jie neatvažiavo pasižiūrėti, kaip čia bus, CSKA geri žaidėjai, gal užsikabins. Žaidėjai atvažiavo užsikabinti ir tikėdami, kad jie gali laimėti. Einame toliau.“

„Žalgirio“ gretose naudingiausiai žaidęs Walkupas pelnė 19 taškų (5/10 dvit., 3/4 trit.), atkovojo 7 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir, nepaisant 7 klaidų, surinko 22 naudingumo balus.

„Rungtynes nulėmė kelios detalės. Krepšinis niekada nebus tobulas, bet norint įveikti stipresnes komandas, mes turime žaisti pagal savo žaidimo planą, laikytis fiziškumo. Mums dalį rungtynių pavyko tai padaryti“, – po mačo pažymėjo Walkupas.

Šis pralaimėjimas apkartino ir Martino Gebeno karjeros rungtynes. Puolėjas per 11 minučių pelnė 8 taškus (1/2 dvit., 6/6 baudos), atkovojo 4 kamuolius, blokavo metimą, kartą suklydo, išprovokavo 4 pražangas bei surinko 13 naudingumo balų.

Vis tik Gebenas savo pasirodymo nesureikšmino ir teigė, kad viską nurašyti sėkmei būtų lengviausia.

„Galima sakyti sėkmės, galima sakyti detalių išpildymo. Lengva daug ką nurašyti ant sėkmės, bet tiek aš dariau klaidų gynyboje, tiek kiti žaidėjai. Tikrai galėjome sužaisti geriau“, – po rungtynių sakė Gebenas.

Susitikimas prasidėjo itin menku rezultatyvumu, tačiau „Žalgiris“ pirmasis pralaužė ledus. Thomasas Walkupas surinko 4 taškus paeiliui, Martinas Gebenas realizavo baudų metimus, sėkmingą atkarpą sužaidė Zachas LeDay, o žalgiriečiai spurtavo 15:0 bei įgijo 11 taškų persvarą – 17:6.

CSKA antrojo ketvirčio pradžioje sumažino deficitą iki 4 taškų (15:19), bet „Žalgiris“ vėl sugebėjo spurtuoti. Jockas Landale‘as pelnė 4 taškus iš eilės, Nigelis Hayesas pataikė metimą iš po krepšio ir svečiai atstatė dviženklį pranašumą – 27:15.

Vis tik Janis Strelnieks pelnė taškus su pražanga, Kyle‘as Hinesas įkrovė iš viršaus, o CSKA kėlinį užbaigė atkarpa 17:4 bei su antrojo kėlinio pabaiga, po taiklaus Bakerio metimo, išsiveržė į priekį (32:31).

Po ilgosios pertraukos Bakeris smeigė dar tritaškį ir CSKA atitrūko 7 taškais (44:37), tačiau žalgiriečiai stabilizavo situaciją bei lemiamą ketvirtį pasitiko turėdami minimalų deficitą – 50:51.

CSKA gretose tris kėlinius tylėjęs Jamesas vis tiek tapo rezultatyviausiu žaidėju nugalėtojų ekipoje. Amerikietis pelnė 19 taškų (4/9 dvit., 1/4 trit., 8/9 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 7 pražangas bei surinko 18 naudingumo balų.

CSKA: Mike‘as Jamesas 19 (4/9 dvit., 8/9 baudos), Janis Strelnieks 18 (7/9 dvit.), Ronas Bakeris 13 (3/5 trit.), Joelis Bolomboy 12 (4/4 dvit.), Danielis Hackettas 11.

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas 19 (5/10 dvit., 3/4 trit., 7 atk. kam., 7 kld.), Lukas Lekavičius 15 (6/9 dvit.), Jockas Landale‘as 12 (5/9 dvit., 11 atk. kam.), Zachas LeDay 11 (4/12 dvit., 9 atk. kam.).

Rungtynių apžvalga:

Šarūno Jasikevičiaus komentaras:

Nigelio Hayeso komentaras:

Thomaso Walkupo komentaras:

Martino Gebeno komentaras:

Komentarai:
realus
pagal kometarus tai debilu Lietuvoje tikrai dar nemazai. reikia labiau stengtis ismust juos kuo greiciau.
2019-12-06
+24
Atsakyti
smagu toliau matyti sia agonija, ir tuo paciu stebeti pauliaus arturo ir edgaro trio pasirodymus uz 1.3 milijono euru :D
2019-12-06
+12
Atsakyti
mmm
Mnau,kad po šio turo žk užims garbingą aštuonioliktą vietą,kur jai ir vieta...nieko asmeniško,tik per daug susireikšminimo ir arogantiškumo iš šios kontoros dvelkia...
2019-12-06
+35
Atsakyti
Ech
savanaudis Mike James,koks jis blogas...
2019-12-06
+13
Atsakyti
Kada baigsis Jankuno agonija? Chebra, jusu rimtai neuzpiso, kad komandai iki sekmingo zaidimo truksta atsikratyt triju inkaru? (Milo ir Ulanovo dar)
2019-12-05
-29
Atsakyti
Argonas
na fanai lavonai zalmargirio kur visad aj palaikom. atsiciuxinkit jomajo palaikom palikom bet cia jau ziauru daros palaikyt ir zinot kad visad gausim malku visa europa jau saro ta pacia schema isanalizave, jankuna milakni ir ulanova mest lauk i birza lapu griebt juos , ju algas isleostu geriau ant dvieju tokiu kaip james , jomajo izaidejo verkiant reikia o centro taip pat , plius dar keliu nauju vietoj to lietuviskojo gribyno milo jankio ir ules parodija ibedarbiai durniu volioj puse lemo pasiim uz dyka , dejau as ant savo abonimento situos veilokus islaikyt . kai atsiras nauja schema sarui ir tikrai aukstesnio lygio zaidejai tai bent tyketis pergales bus galima or eit i varzybas o dbr dauzo kas netyng su valkupu kokio velnio pratesta sutartis grybu grynas riversas pirkas hrien zino kam . . . parodija zalgiris ir visa organizacija sio sezono patyngejot matos , kita sezona atsiciuxinkit ir darykit isvadas su komplektacija eurolyga ne vieta veteranams ir sentimentams
2019-12-05
-10
Atsakyti
r
Paaiskinkit man durniui , uz ka Zalgiris moka per sezona tokius pinigus Jankunui ir Milakniui ? LKL prasau nepainiot. Aciu uz atsakymus.
2019-12-05
+58
Atsakyti
mod123
nepavydekit rytfaniai, gal kada nors ir pateks rytas i ta eurolyga, bet ten nieko gero jiems nebus, vistiek jie vertesni zaist fiba cempionu lygoj nes eurocupe irgi gedos per daug pridaro 😉
2019-12-05
+21
Atsakyti
Anonimas
landale nors daro durnas klaidas, yra sudinas gynyboj, bet vistiek duoda puolime naudos, ir kamuoliu atkovoja, bet tas hayes, tai totalus nulis, antras ulanovas, nu netraukia pagrindinio pf lygio niekaip, tik maivytis klounas sugeba
2019-12-05
Atsakyti
Lopas prapiso 10stuku:DD
Antanas pagaliau! mėgstamiausia savaites diena nes vel bus eilinis zal.marges dul..kinimas! sikart uzmeciau 10tukst eur uz cska karius nes kofas mazas,nebus navaro. kalbant apie navara tai si sezoną as riebiam pliuse. vienas geriausių varkiu sezonu. 34tukst eur! o dar kiek prageriau kabakuose su chebra tai net neskaiciuoju.. cska snd nesiterlios su žaliu sku.duru. bus +30maziausiai 😅😅😅😅😅
2019-12-05
+3
Atsakyti
Anonimas
O juokingiausia kad Zalgiris nors ir pralaimejo, bet adaptas Antanas prasiko 10tukst e😂😂
2019-12-05
-6
Atsakyti
Gana pasiteisinimu
tai ka laidojam zalgiry , seip tikri fanai turetu suprasti kad zalgiriuj reikia gero spyrio i sikna. dar geriause palaikyma galim duot nesirengdami i zalgirio arena. kelis kartus padarom pustusce tada pamatysysim. juk aiskei matosi kad musu lietuvei yra uzmige ant lauru jankunas ulanovas tempe zemyn, juk jiem nesvarbu,svarbiause pinigai. geda yra kai tu ne atlieki savo darbo bet gauni pinigus. kokia mes tauta jai patys savus meldziam.
2019-12-05
-15
Atsakyti
Cska zalgiris
Maikas Jemes jau nepirma karta prazudo Tokiais metimais net ir zaisdamas Milane
2019-12-05
+1
Atsakyti
Cska zalgiris
jau pasitaise 3-9 8-4
2019-12-05
+3
Atsakyti
Cska zalgiris
kodel saras Riverso neleido truko pratesime Gal butu isoves svarbiu metu
2019-12-05
+12
Atsakyti
Cska zalgiris
o ka manot Jei dar butu 2 pratesimas dar daug jegu
2019-12-05
-33
Atsakyti
eurolyga
paziurekit zalgiriui 4 pergale
2019-12-05
-16
Atsakyti
eurolyga
MLDS ZaLGIRIS laimejo
2019-12-05
Atsakyti
ttd
toki smačna - majoro Sharpo stiliumi... na smagu prisiminti tuos laikus kai kaimuose šunis būdose tupėdavo... Na ką pupu dėdė kapitan milicyji "Skverny" nebeišklenčys pinigėlio "geriausiam" vadybininkui motiejukui, "po povodu što dochnet". Ką darys karaliuks Saboniuks? Toliau rūmus statysis ar vėl bris į žalius kvapiuosius vandenis???
2019-12-05
-39
Atsakyti
Jonas
jei jus cia keliat diskusijas ir jum buvo geros itemptos varzybos , tai esat visiski besmegeniai. po pirmu 3 min buvo aisku kad bus surezisuotas cirkas. nes cska nezaide o tiesiog imitavo, gimde ir juoka kele su sprendimais , gynyba, is po kases neimestais metimais, atkovoti kamuoliai pralaimeti dvigubai... as nezinau kokku debilu reik buti to nepastebet. ir ka lazybos ir pinigai daro. bet visi sotus, kisenes pakrautos,visi tylus ir laimingi.nerealus trileris su pratesimu!!! geda net ziuret kas is sporto liko. bet zmoniu bukumas stebina labiau.
2019-12-05
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Maskvos CSKA
Kauno Žalgiris
46%
31/68
Metimai iš žaidimo
43%
30/69
30
Atkovoti kamuoliai
48
15
Rezultatyvūs perdavimai
12
6
Perimti kamuoliai
1
70%
14/20
Baudų metimai
80%
16/20
5
Blokuoti metimai
2

Rungtynių žaidėjai

Mike  James
19 PTS
5/13 FG
8/9 FT
Thomas  Walkup
19 PTS
8/14 FG
0/0 FT
Joel  Bolomboy
6 REB
5 DREB
1 OREB
Jock  Landale
11 REB
8 DREB
3 OREB
Daniel  Hackett
6 AS
3 TO
28 MIN
Thomas  Walkup
6 AS
7 TO
36 MIN
Mike  James
18 EFF
44% 2P%
25% 3P%
Thomas  Walkup
22 EFF
50% 2P%
75% 3P%