Nuotr.: SKL
Nuotr. SKL

Krepšinio mėgėjų laukia neeilinis ketvirtadienio vakaras. Sostinės krepšinio lygos („GEALAN–SKL”) A divizione susitiks Vilniaus „Rytas-MRU” (4-5) ir „Sporto namų” (6-3) komandos.

Kšištofas Lavrinovičius

Kšištofas  Lavrinovičius
Pozicija: PF, C
Amžius: 40
Ūgis: 209 cm
Svoris: 105 kg
Gimimo vieta: Vilnius, Lietuva

Rungtynės, kurios 19.15 val. prasidės Mykolo Romerio universitete (MRU), bus tiesiogiai transliuojamos SKL „Facebook” kanale, skelbiama pranešime spaudai.

„Nuo pat įsikūrimo Sostinės krepšinio lyga siekė ne tik aukštos čempionato organizavimo kokybės, bet ir stengėsi įdiegti kuo daugiau naujovių mėgėjų krepšinyje. Būtent nuo SKL prasidėjo statistikos vedimas kompiuteriu ir rungtynių eigos tiesioginė transliacija, kuri iki tol būdavo tik profesionaliame sporte, – kalba lygos direktorius Vaidas Indriliūnas. – Dabar metas žengti kitą žingsnį ir pateikti savo bendruomenei desertą – vaizdo transliaciją, kurią padės sekti profesionalus komentatorius. Jeigu matysime, kad žmonėms tai įdomu – tokių transliacijų tikrai daugės, o dėmesio sulauks ne tik stipriausioje, bet ir žemesnėse lygose dalyvaujančios ekipos.”

„Sporto namų” garbę šiame mače gins Eurolygos klubų ir Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėję broliai Darjušas ir Kšištofas Lavrinovičiai. Komandos sudėtyje yra ir daugiau puikiai pažįstamų veidų – žaidžiantysis treneris Rolandas Skaisgirys, jo asistentas Rolandas Matulis, buvęs krepšininkas Aivaras Kiaušas ir kiti.

Jeigu „Sporto namų” lyderių naštą pasidalija 40-mečiai Darjušas (vid. 20,7 tšk., 14 atk. kam., 4,7 rez. perd., 37,7 naud. bal.) ir Kšištofas (19 tšk., 10,3 atk., kam., 26,4 naud. bal.), „Ryto” jaunimo komandos pagrindą sudaro 2002–2003 m. gimę žaidėjai. Palyginimui, 2003 m. K. Lavrinovičius su Lietuvos rinktine Stokholme (Švedija) tapo Europos čempionu.

„Ryto” klubo sistemos komandai vadovauja Rimantą Kaukėną, Joną Valančiūną ir kitus geriausius žaidėjus treniravęs Gintautas Regina. Dabar jo vadovaujamos komandos lyderis – Augustas Krūminis (12,5 tšk., 4,3 rez. perd., 3,8 atk. kam., 17,1 naud. bal.). Komandos kapitonui sėkmingiausiai SKL čempionate talkina Vincentas Adomaitis (9,5 naud. bal.) ir Lukas Valantinas (9,1 naud. bal.).

„Pas mus pasiruošimas visada toks pats – jo nėra, – šypsosi Kšištofas. – Labai daug skraidome, turime daug veiklos, todėl nesitreniruojame su komanda. Bet nusiteikti psichologiškai reiks stipriai. Jaunimas dabar įžūlus (juokiasi). Jie bėgs, stengsis, todėl turime būti pasiruošę. Mums bus įdomu. Krepšinis progresuoja, todėl ne tik jaunimui reikia mokytis iš vyresnių. Kartais ir mums reikia kažko iš jų pasimokyti.

Tikiuosi, jaunimui tai bus gera patirtis ir jie norės prieš mus pasirodyti. Su broliu treniruojamės beveik kasdien, bet tai dažniausiai būna fitnesas, fizinis pasiruošimas ir pan. Kamuolį į rankas paimame tik per rungtynes Londone ir Vilniuje.”

Vienintelį pralaimėjimą „Sporto namams”, kuomet aikštėje buvo broliai Lavrinovičiai, kol kas šiame SKL sezone išrašė Vilniaus universiteto (VU) krepšininkai (82:85).

„Galiu šiek tiek pasiteisinti. Pas mus nebuvo pilnos sudėties (juokiasi). Gal ir pas juos nebuvo. Žaidėme gerai, o pabaigoje, galbūt, pritrūko jėgų. Manau, ketvirtadienį susitiks dvi panašaus pajėgumo komandos ir žiūrovams vaizdas aikštėje turėtų būti įdomus”, – sako Kšištofas.

„Regina yra legendinis treneris ir tikrai sugalvos, kaip prieš mus žaisti. Treneris tikrai neleis mums lengvai kvėpuoti”, – užbaigė K. Lavrinovičius.

„Mes tą planą, aišku, esame susidėlioję šiek tiek kitaip, – kalbėjo Regina. – Jis priklauso ir nuo Moksleivių krepšinio lygos rungtynių (MKL), o ši savaitė mums yra pakankamai sunki. Antradienį žaidėme rungtynes su bendraamžiais iš Kauno „Žalgirio” krepšinio mokyklos, ketvirtadienį laukia SKL, o šeštadienį – išvyka į Klaipėdą.”

„Daugumos A lygos komandų lygis tikrai aukštesnis nei, tarkime, RKL B diviziono komandų, kur žaidėme praėjusį sezoną. Vien jau ką reiškia broliai. Tuo labiau, kad „Sporto namuose” be brolių dar žaidžia Skaisgirys, Kiaušas, Jonas Elvikis. Tai yra buvę LKL žaidėjai. Nesvarbu, kad jie vyresnio amžiaus. Jauniems žaidėjams tai yra labai gera praktika”, – įsitikinęs „Rytas–MRU” strategas.

„Mums labai svarbu išlaikyti didelę žaidimo spartą ir aktyvią gynybą. Taip, mes turime aukštų žaidėjų, bet neabejoju, kad vienam žaidėjui baudos aikštelėje ar jos prieigose prieš brolius Lavrinovičius bus sudėtinga. Ieškosime būdų, kaip žaidėjai vienas kitam galėtų ateiti į pagalbą, kad broliai būtų priversti nusimesti kamuolį. Bet žinant jų patirtį, tai bus tikrai nelengva. Juolab, kad jie priekinėje linijoje turi ir Giedrių Giedrą, kuris visada pasižymėdavo gera kova po krepšiais, – stipriąsias oponentų puses vardijo patyręs specialistas. – Mūsų puolimas turėtų prasidėti nuo kontratakų, bet tam, visų pirma, reikia labai gerai gintis. Vienas iš prioritetų – pradėti viską nuo gynybos, gerai atsitverti varžovus, neleisti jiems turėti antrų šansų. Poziciniame puolime reikia turėti kantrybės, varginti varžovus ir tuo pačiu priimti teisingus sprendimus. Jeigu priimsime blogus sprendimus, varžovai tikrai tuo pasinaudos.”

Treneris Regina pasidžiaugė, jog jaunuosius vilniečius namų mačuose visada palaiko „Ryto” B Tribūnos sirgaliai: „Jeigu yra klubinė sistema – sirgaliai, žaidėjai, treneriai – visi turime būti kaip šeima. Smagu, kad sirgaliai stebi ne tik pagrindinę komandą, bet ir palaiko jaunimą. Mums, treneriams, toks dėmesys irgi yra svarbus. Sirgaliai seka, kas iš jaunimo ateis ir potencialiai papildys pagrindinę „Ryto” komandą. Tai yra labai smagu. Tada žaidėjai į pagrindinę komandą ateina visai su kita motyvacija. Jis nori savo žiūrovui suteikti geras emocijas, pergales.”

„Ryto–MRU” treneris Regina užtikrino, kad ketvirtadienio vakarą jo auklėtiniai į akistatą su skambių vardų prisodrinta „Sporto namų” komanda stos su maksimalia koncentracija.

„Žaidėjai yra jauni ir pakankamai greitai atsistato, todėl jokio ypatingo taupymo nebus, – sakė treneris. – Iš visų rungtynėms registruotų žaidėjų bus norima maksimalaus atsidavimo, energetikos, dėmesio ir koncentracijos į žaidimą. Stengsimės vykdyti rungtynių planą. Norime, kad rungtynės patiktų žiūrovams ir patys žaidėjai po mačo jaustų malonumą dėl to, kad jiems kažkas pavyko.”

Tiesioginę rungtynių transliaciją ketvirtadienį nuo 19.15 val. stebėkite Sostinės krepšinio lygos „Facebook” paskyroje.

Mačą padės stebėti komentatorius Vaidas Čeponis ir moksleivių krepšinio aktualijas išmanantis Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) korespondentas Erikas Petrikas.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.