Nuotr.: fiba.basketball
Nuotr. fiba.basketball

Šiame sezone Panevėžio „Lietkabelio“ komandos vienas dažniausiai linksniuojamų žaidėjų yra Željko Šakičius. 31 metų 201 cm ūgio kroatas spindi ne tik Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe–LKL“), bet ir FIBA Čempionų lygoje.

Šalies pirmenybėse Šakičius yra antras pagal naudingumo balus (15,7), o Čempionų lygoje rikiuojasi trečias pagal pelnomus taškus (20,5) bei dalinasi 3–4 pozicijas pagal efektyvumą – 21 balas per mačą.

Šią savaitę savo sėkmingą atkarpą Šakičius bandys pratęsti antradienį, kai Čempionų lygos mače panevėžiečiai namuose priims Manresos BAXI ekipą. Beje, šiame klube Šakičius praleido 2014–2015 m. sezoną.

Oficialiai „Lietkabelio“ internetinei svetainei Šakičius kalbėjo apie laimėtas rungtynes šeštadienį Alytuje, laukiančius tris mačus šią savaitę, sezoną Manresoje ir savo lyderystę tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.

– Kaip jaučiatės Panevėžyje?
– Esu čia viskuo patenkintas. Tiek sirgaliai, tiek klubo darbuotojai su manimi yra labai malonūs. Noriu, kad šį sezoną pasiektume daugiau nei komanda pasiekė praėjusiame.

– Šeštadienį rungtynių Alytuje pradžioje „Lietkabelis“ atsiliko net 17 taškų, bet dvikovą laimėjo. Kas leido atsitiesti?
– Sugrįžti į rungtynes leido geras žaidimas gynyboje. Pradėjome mačą labai lėtai ir turėjome daug problemų, bet pabaigoje parodėme savo charakterį, meistriškumą ir laimėjome.

– Prastą startą galima paaiškinti koncentracijos stoka ar nuovargiu?
– Galime kalbėti apie abu dalykus, kadangi žaidžiame po du susitikimus per savaitę. Visada bandome žaisti iš visų jėgų ir geriausiai, kaip tik galime. Per 20 dienų mes sužaidėme 5 rungtynes. Susideda viskas – ir nuovargis, ir koncentracijos stoka.

– Šią savaitę „Lietkabelio“ laukia net trejos rungtynės: Čempionų lygoje su BAXI, Karaliaus Mindaugo taurėje prieš „Pieno žvaigždes“ ir sekmadienį LKL pirmenybėse su „Šiauliais“. Ar pasiruošę tiek atlaikyti?
– Žinoma, kad turime būti pasiruošti, nes tai yra mūsų darbas. Visi žinome, kodėl žaidžiame ir kur atvykome. Manau, kad esame pasiruošę ir žinau, jog turime laimėti visus tuos susitikimus. Viliuosi, kad kelių dienų tarp rungtynių pakaks tam, kad pailsėtume.

– Kur slypi jūsų gero žaidimo paslaptis?
– Turiu atiduoti padėką komandos draugams ir treneriams, kadangi jie man skyrė svarbų vaidmenį ir turiu vesti ekipą į priekį. Labai džiaugiuosi, kad man patikėtas šis vaidmuo. Kartais sekasi geriau, kartais – prasčiau, bet visada ieškau būdų, kaip galėčiau padėti komandai laimėti.

– Esate žaidęs Manresos klube. Kokie prisiminimai iš to sezono?
– Strigome Ispanijos lygoje, kaip kad yra šiai komandai ir dabar. Pamenu labai gerai, kad mes laimėjome paskutiniajame ture prieš Madrido „Real“. Jeigu nebūtume to padarę, klubas būtų iškritęs į antrąją lygą. Žaidėme prieš vieną geriausių komandų Europoje ir parodėme neįtikėtiną susikaupimą bei koncentraciją. Tai vienas iš tų mačų, kurių nepamiršiu visą gyvenimą.

– Kalbant apie dabartinę BAXI komandą, kokia tai ekipa?
– Jie buksuoja Ispanijos lygoje, bet tai yra vienas stipriausių vietinių turnyro pasaulyje ir pats stipriausias Europoje. BAXI turi daug pavojingų žaidėjų, kurie gali ne tik sėkmingai žaisti gynyboje, bet ir puolime. Taip pat jiems nestinga patyrusių krepšininkų. Praėjusią savaitę jie pelnė 120 taškų per mačą, todėl mes turime labai gerai gintis ir jeigu tai padarysime, galime laimėti.

– Kaip vertinate dabartinę „Lietkabelio“ situaciją grupėje?
– Nieko nuostabaus, kad pirmauja Ispanijos, Italijos ir Turkijos klubai. Mes sezoną pradėjome 4 pralaimėjimais, bet kovėmės prieš visus oponentus. Tada sugebėjome atsitiesti ir nugalėti 3 komandas iš eilės, tad dabar turime šansus kovoti dėl vietos kitame etape.

– Jūs esate lyderis ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Kur būti lyderiu yra sudėtingiau?
– (Juokiasi). Abu dalykai sudėtingi, bet labai malonu turėti tokį vaidmenį, kurį man patikėjo komanda. Už aikštės ribų bandau būti pozityvus vyrukas, bet jeigu yra negatyvių dalykų, aš juos atvirai išsakau. Tiesiog noriu, kad mes laimėtume. Kai tu laimi, viskas sekasi gerai, visi yra patenkinti ir vyrauja tik pozityvios nuotaikos. Atsakant į šį sunkų klausimą, aikštelėje sunkiau būti lyderiu, nes viskas vyksta per kelias sekundes ir tu privalai priimti sprendimus labai greitai.

Komentarai:
aha
Išpirks koks rytas po Naujų
2019-12-16
+4
Atsakyti
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - https://getmeets.com
2019-12-16
+4
Atsakyti
alen
Šakič iš išvaizdos ir žaidimu panašus i Pero Antič.
2019-12-16
-1
Atsakyti
Antanas
morda tai kaip prasig.erusio arklio
2019-12-16
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.