Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Kalėdas paminėję „Betsafe–LKL“ klubai šį savaitgalį sieks išpakuoti paskutines 2019-ųjų dovanas ir metus baigti pergalingai.

Per tris dienas bus sužaisti visi penki 16-ojo turo susitikimai, o centrinė dvikova vyks šeštadienį Vilniaus „Jeep“ arenoje, kur vietos „Rytas“ priims Panevėžio „Lietkabelį“.

Tiesioginę rungtynių transliaciją nuo 17 valandos tradiciškai galėsite sekti BTV kanalu ir per LKL.lt.

Tai bus jau antroji komandų akistata šiame sezone – pirmąją, vykusią lapkričio pabaigoje, Panevėžyje laimėjo „Lietkabelis“, nugalėjęs varžovus 83:74.

Didžiausius žingsnius link pergalės panevėžiečiai tada dėjo antrojo kėlinio antroje pusėje – tada pavyko laimėti atkarpą 22:1, atitrūkti 47:32, o po tokio smūgio vilniečiai nebeatsigavo.

Kaip LKL.lt sakė vilniečių kapitonas Eimantas Bendžius – sustabdyti tokias uraganines varžovų atkarpas bus itin svarbu ir šeštadienį.

„Labai svarbu, nes tada jie žaidė namuose, turėjo emocinį užtaisą ir antro ketvirčio gale išėjo su gera emocija, užsikūrė ir tai tęsė trečiame ir ketvirtame kėliniuose. Mes grįžome į tas rungtynes, bet kai komanda jaučiasi taip gerai, grįžti yra sunku.

Tą kartą apskritai darėme labai daug komunikacinių klaidų, kur reikia keistis, kur kokia gynyba žaisti, mažai kalbėjome“, – nesėkmės priežastis vardino Bendžius.

Vienas pagrindinių minėtos atkarpos iniciatorių buvo „Lietkabelio“ gynėjas Margiris Normantas. Šis kritiniu metu pataikė kelis svarbius tritaškius ir ženkliai prisidėjo prie to, jog dar iki ilgosios pertraukos būtų įgyta solidi persvara.

„Šeštadienį reikia pradėti rungtynes taip pat agresyviai, darniai žaisti gynyboje ir matysime, kaip mums tai pavyks“, – į artimiausią dvikovą žvelgė Normantas.

Prieš tai ne vieną sezoną būtent „Ryto“ komandoje praleidęs krepšininkas spėjo tapti ir fanų numylėtiniu, tačiau dabar atstovauja „Lietkabeliui“ ir tikina, jog pašalines mintis susitikimų su „Rytu“ metu stengiasi vyti į šalį, nors pripažįsta, jog papildomo noro pasirodyti sėkmingai yra.

„Kažkiek tas noras jaučiasi, bet tai yra mano darbo dalis, turiu atlikti savo darbą ir eiti kovoti prieš kiekvieną varžovą“, – LKL.lt pasakojo Normantas.

Panevėžio komanda trumpas, kelių dienų atostogas pasitiko po įtemptos serijos, kai per 8 dienas buvo sužaistos 4 rungtynės įvairiuose turnyruose Lietuvoje ir Europoje.

Per tą sudėtingą atkarpą pavyko pasiekti visas pergales, tačiau, kaip pripažino Normantas, komandai jau reikėjo šiek tiek poilsio.

„Gavome šiek tiek pailsėti, bet jau antrą Kalėdų dieną pradėjome sportuoti, turėjome dvi treniruotes. Faktas, kad tų laisvų dienų reikėjo, iš paskutinių keturių rungtynių laimėjome visas, įvykdėme, ką turėjome, tiek LKL, tiek Čempionų lygoje. Dar įsiterpė KMT taurės rungtynės ir to poilsio kažkiek tikrai reikėjo“, – neslėpė panevėžiečių naujokas.

Laisvų dienų švenčių proga gavo ir „Ryto“ krepšininkai, o jas komanda pasitiko dar ir turėjusi bendrus šventinius pietus.

„Pirmiausia, mums labai pasisekė dėl to, kad į vieną dieną anksčiau buvo perkeltos mūsų rungtynės su „Sintek–Dzūkija“, tad gavome vieną papildomą laisvą dieną poilsio. Po tų rungtynių pasidarėme treniruotę, turėjome komandinius pietus, atsisveikinome ir gavome laisvų dienų iki antros Kalėdų dienos“, – komandos grafiką šventiniu laikotarpiu nupasakojo vilniečių ekipos kapitonas.

Bendžius šiame sezone su 10,9 taškų per rungtynes vidurkiu yra lyderis savo komandoje, o su 12 naudingumo balų vidurkiu pagal šį rodiklį nusileidžia tik Martynui Echodui (12,6).

Nors skaičiai tarsi ir byloja apie neblogą sezoną, pats Bendžius atskleidė, jog norėtų išvengti bangavimų.

„Norėtųsi labiau išlaikyti stabilumą, nes vienas rungtynes pavyksta sužaisti labai gerai, kitas – prasčiau. Nėra taip, kad specialiai stengčiausi būti lyderiu, suprantu, kad reikia daugiau stabilumo“, – pasakojo Bendžius.

Vilniaus komanda pastaruoju metu verčiasi be aukštaūgio Camerono Bairstow, tačiau dar rimtesnių nuostolių sulaukė „Lietkabelis“. Praėjusio turo rungtynėse su „Šiauliais“ Tomas Lekūnas mėgindamas blokuoti varžovo metimą nesėkmingai nusileido ant žemės ir patyrė peties traumą, kuri puolėjo sezoną užbaigė anksčiau laiko.

Normanto teigimu, „Lietkabeliui“ Tomo Lekūno praradimas gali atsiliepti abiejose aikštelės pusėse.

„Jis buvo labai agresyvus tiek gynyboje, tiek puolime, stiprus fiziškai žaidėjas. Ramstis abiejose aikštelės pusėse, tikrai duodavo savo agresiją, tad jo tikrai trūks“, – sakė Normantas.

Komentarai:
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2019-12-28
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.