Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Klivlando „Cavaliers“ stovykloje – naujas skandalas. Visai neseniai Kevinas Love‘as prisipažino, jog norėtų būti išmainytas, o dabar įklimpo vyriausiasis komandos treneris Johnas Beileinas.

Komandai atliekant vaizdo peržiūras viename iš Detroito viešbučių, Beilenas savo auklėtiniams užsiminė, jog jie nebežaidžia kaip banditai (angl. thugs). Vis tik šis žodis turi ir su rasizmu susijusią reikšmę, o didžioji dalis „Cavaliers“ žaidėjų būtent yra juodaodžiai.

Kuomet įvyko šis incidentas, tai jau buvo vaizdo peržiūros sesijos pabaiga, tačiau, kaip praneša Adrianas Wojnarowski, toks stratego pasisakymas sukėlė sąmyšį tarp ekipos narių.

Vis tik, kaip tikino Beileinas, įvyko paprasčiausias nesusipratimas ir jis tiesiog pavartojo ne tą žodį.

„Neturėjau žalio supratimo, jog pavartojau šį žodį, bet mano asistentai vėliau teigė, jog taip ir padariau. Vadinasi, taip ir nutiko. Norėjau pasakyti žodį „šliužai“ (angl. slugs) su mintimi, kad nebejudame taip lėtai.

Prieš tai nežaidėme kietai, o dabar tai darome kiečiau. Norėjau tai pateikti kaip komplimentą. Kalbėjau jau su 8 savo krepšininkais ir jie teigė, kad situaciją supranta“, – bendraudamas su ESPN sakė Beileinas.

66-erių Beileinui tai pirmasis sezonas NBA. Jis su Klivlando klubu pasirašė penkerių metų sutartį, tačiau pradžia stipriausioje pasaulio lygoje strategui nėra lengva.

„Cavaliers“ šiuo metu turi 10 pergalių bei 27 pralaimėjimus ir užima tryliktąją vietą Rytų konferencijoje.

Beileinas į „Cavaliers“ atvyko po 40-ies metų darbo NCAA. Paskutinė jo stotelė buvo Mičigano universitetas, kuriame prieš praėjusių metų NBA naujokų biržą žaidė ir Ignas Brazdeikis.

Komentarai:
djgaffer
Ir čia tipo žodžio laisvė. 🙂 Bet pasirodo ten prieš tardamas kiekvieną žodį,turi stipriai jį apmąstyti.🙂 Nu ne taip pasakė senukas,žodžiai beje pagal tarimą tikrai panašiai skamba,nesusipratimas įvyko ir tiek.
2020-01-09
+17
Atsakyti
...
vėl įžeidė jautrius negrus? :)
2020-01-09
+9
Atsakyti
Aaa
this is America :)
2020-01-09
+15
Atsakyti
Marius
apakes :) ant kiek pertetas dalykas :)
2020-01-09
+19
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metamos baudos

77%
15,7
Pataiko: 15,7
Taiklumas: 76,7%
Vieta lygoje: 28
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 5
Daugiausia pataiko: Kevin Love