Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Marius Kiltinavičius trečiojo kėlinio pabaigoje įsiuto, kai, jo nuomone, teisėjai nefiksavo dviejų Kauno „Žalgirio“ puolėjo Martino Gebeno pražangų prieš Georgą Kalaitzakį. Kėdainių „Nevėžio“ strategas žengė į aikštę vykstant žalgiriečių atakai ir už tai užsidirbo techninę pražangą.

Viena nuobauda Kiltinavičiaus nesustabdė ir jis toliau šaukė ant dvikovai teisėjavusio vyriausiojo arbitro Gvido Gedvilo. Šis po akimirkos treneriui skyrė ir antrąją techninę pražangą, reiškusią privalomą kelionę į rūbinę.

Po mačo Kiltinavičius emocingai komentavo šį epizodą ir teigė, kad apie teisėjavimą prieš jo komandą jis norėjo pasisakyti jau anksčiau.

„Noriu paminėti tai, apie ką knietėjo pakalbėti kurį laiką: LKL teisėjai nesiskaito su „Nevėžio“ jaunimu. Tai ne pirmos tokios rungtynės, – kalbėjo Kiltinavičius. – Tai – absoliuti nepagarba ir nesiskaitymas, kai prieš akis daromos dvi specialios pražangos, ir nešvilpiama nė viena. 

Tada treneris pareiškia nesutikimą ir gauna techninę pražangą, tai suprantu. Ir dar trenerį išvaro po tokios nesąmonės. Jis pats (teisėjas) nesupranta, ką daro, tai absoliuti nesąmonė. Ir tokių situacijų kaip šiandien buvo labai daug.

Jau esame pradėję karpyti lygai epizodus ir rodysime šitas nesąmones. Taip, suprantu, „Nevėžis“ žaidžia prieš „Žalgirį“, gal niekas nesitiki, kad gali laimėti, bet kai mane išvarė, atsiverčiau statistiką ir pamačiau, kad tada „Žalgiris“ buvo metęs 26 baudas, mes – 6. Tai normalu? Kaip jums atrodo? Tai nenormalu. 

Po tokių rungtynių net nesinorėjo spausti rankos teisėjams nes nėra elementaraus žmogiškumo.“

Kiltinavičius sako mačą stebėjęs per telefoną rūbinėje ir, šyptelėjo, kad tai jam patiko. Patikti turėjo ir vaizdas aikštėje.

Be stratego likę „Nevėžio“ krepšininkai pabudo ir per ketvirtą kėlinį beveik panaikino 17 taškų deficitą. Laurynas Beliauskas paskutinę mačo minutę tritaškiu galėjo išlyginti rezultatą, bet metimas skriejo pro šalį.

„Komandą tai sutelkė, didžiuojuosi vyrais. Pirmiausia – dėl tikėjimo, nes net nebuvo minties, kad esame palaidoti“, – sakė Kiltinavičius.

„Gaila kad neiškovojome pergalės, buvome labai netoli to, iš tikrųjų buvome netoli to, – pabrėžė „Nevėžio“ treneris. – Net kai buvo didesnis skirtumas, 14-15 taškų, mes nepraradome tikėjimo ir kovojome iki galo ir tai beveik mus apdovanojo.“

Tuo metu „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius dėl varžovų sugrįžimo ketvirtajame kėlinyje pirmiausia priežasčių buvo linkęs ieškoti savo auklėtinių nusiteikime.

Treneris išskyrė puikų nusiteikimą demonstravusius Edgarą Ulanovą ir K.C. Riversą, kurie žaidė tik pirmoje mačo pusėje ir, anot jo, po ilgosios pertraukos kai kuriems kitiems žaidėjams pritrūko susikaupimo.

„Atsipalaidavimas kažkiek padaro savo, – sakė Jasikevičius. – Varžovas žaidžia be jokio spaudimo, atsipalaidavęs, jį reikia gerbti, bet vis dėlto viskas priklauso nuo mūsų. Mes atsipalaidavome, jie progomis pasinaudojo.“

„Labai gaila, kad negalėjome iškovoti pergalės ramiau, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas. – Iš kitos pusės, labai daug dalykų įvykdėme ir norėjome, kad kai kurie žaidėjai žaistų daugiau ir tas gavosi. Žinojome, kad Kėdainių komanda ambicinga, gerai paruošta, su geru ritmu. Dauguma dalykų ką norėjome ir pasiekėme.“

„Žalgiris“ mačą pradėjo su Roku Jokubaičiu starto penkete ir šis aikštėje praleido 27 minutes. Nuo suolo kilęs Karolis Lukošiūnas žaidė 26 minutes. Abu jie pasižymėjo įmesdami po 12 taškų.

„Rokas (dėl traumos) praleido labai didelį tarpą, jam reikia įsivažiuoti. Smagu kad gavo žaisti 27 minutes. Jis kažkiek žino, kad LKL gaus žaisti, svarbu, kad toliau eitų į priekį ir eina.

Lukošiūnas irgi normaliai, neturiu pretenzijų gynyboje, o puolime pataikė 4 tritaškius. Tikrai tobulėja iš visų pusių, iš fizinės. Sezonas ilgas. Norėtųsi kad toliau dirbtų ir mūsų užduotis bus jam rasti žaidimo laiko.“

Rungtynių apžvalga:

Komentarai:
Vidmantas
Būtent! Su jaunimu nesiskaito ne tik teisėjai - bet kas labiausiai liūdina - treneriai! Pats "šauniausiasis" giriasi treniruojantis USA "bakalaurus" ir Nigerijos jaunimą, kai tuo tarpu Lietuvos perspektyviausią - "skolina" kam sugalvoja... Kaip nesuprast to - kad jauniumui TURI BŪT YPATINGAS DĖMESYS?!
2020-01-13
-18
Atsakyti
bamata
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-12
-17
Atsakyti
Dilmah
dar kam nors kyla klausymų, kad žalią mazgotę LKL teisėjei tempia? Net su Nevėžiu, teisėjei dirba pilnu tempu! kada baigsis tas cirkas?
2020-01-11
-19
Atsakyti
tomas
PAGARBA MARIUI, KAD VISĄ TIESĄ PASAKĖ APIE TEISĖJUS.
2020-01-11
+2
Atsakyti
Na
Problema ne tame kad teisėjai tempia Žalgirį, nes Ž tempt nereik, jis ir taip lkle keliom galvom geresnis už visas komandas. Problema pačiame teisėjų požiūryje į Žalgirį ir kitas lklo komandas. O teisėjų požiūris toks: ai, čia juk Žalgiris, kuriam vadovauja dievas Jasikevičius, tai geriau nešvilsim tų baudų, nes Šaras gali apšaukt. O ką toks Nevėžis? Juk "šuns" balsas į dangų neina. Bet toks teisėjų pataikavimas daro tik meškos paslaugą pačiam Žalgiriui - tarkim Gebenui ar Lendelui bijo švilpt baudas už judančias užtvaras, tai tie ir siautėja lkle, bet kai reik žaist eurolygoj ir bando daryt tai ką įpratę lkle, normalūs teisėjai iškart švilpia baudas puolime
2020-01-11
+51
Atsakyti
djgaffer
Pagarba Kiltinavičiui,kad taip už savo žaidėjus kovoja.Žalgiris užtikrintai pirmavo trečio kėl.gale,Gebenas tyčia prasižengė,tai ir pražanga turėjo būti fiksuojama.Aš aišku už Žalgirį,bet kartais teisėjai tikrai per daug nuolaidų padaro mūsiškiams.Nevėžiui už kovą padėkosiu.Nepasidavė ir laikėsi iki galo,šaunuoliai.
2020-01-11
+27
Atsakyti
Kiltinavicius
pats teisejas nesupranta ka daro jau nebezino ka sako per daug kritikos uz tokias kalbas gaus bauda
2020-01-11
+9
Atsakyti
Nesvaik
buka galva kas Tau tempia neuztok teiseju Jau teisejai ir taip klydo pries Milakni
2020-01-11
+18
Atsakyti
Kiltinavicius
paziuresim kaip bus kituose macuose vel bijos Teiseju sprendimo
2020-01-11
+8
Atsakyti
Kiltinavicius
cia Pats per daug perdeda manau viskas teisingai is teiseju puses kokia gali but nesamone Kai gauni dvi Techines
2020-01-11
Atsakyti
Alio nevaidink
tau tik Kad zalgiris pralaimetu visur uztoji
2020-01-11
+24
Atsakyti
Kiltinavicius
manau Gaus bauda uz teiseju Kritika
2020-01-11
+17
Atsakyti
Cipsas
Sitam treneriui duociau zalgiri pabandyti metus patreniruoti. Matau potenciala
2020-01-11
+15
Atsakyti
vaecockbans
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-11
+3
Atsakyti
asas
apsimyze teisejai jau 10metu nemoka tvarkytis su autoritetais..TEISEJAS pats turi buti AUTORITETAS zaidejams ir treneriams..Kai buvo LAMONICA atvares kazkaip saras apsimyzes sedejo ramus..ir gavo zalia padugne net nuo sudino ryto :DDDDDDDDD
2020-01-11
+4
Atsakyti
gvidonas
Tai, kad tas gedvilas megejams normaliai nepasvilpia, ka jus norit, kad lkl svilptu nuo itampos isprakaitavusiais kiausais :DDD
2020-01-11
+18
Atsakyti
Alio
taigi sena paslaptis,kad teisejai kurie teisejauja zalgirio macams gauna papildomus priedus jei zalgiris laimi....tai trauke zalgiri LKL teisejei nes gauna priedus..deja eurolygoje teisejei netraukia..ir kaip netiketa...zalgiris sedi visiskam dugne eurolygoje..atsitiktinumas?aha. lol
2020-01-11
-28
Atsakyti
xas
Cia rimtai jis Gabeno prazanga bande izvelgti? :)
2020-01-11
-5
Atsakyti
jo
Aš ir sakau, ka žalgirį jau 10 metų lkl tempia. Jei netemptų garantuotai rytas būtų laimėjęs bent 6 kartus per tuos 9 metus. Feikiniai čempionai, ne kitaip
2020-01-11
-12
Atsakyti
Andre
Galvojau perziures pats epizoda ir atsiprasys, bet arba jis jo neperziurejo, arba liurbis, kuo nenoreciau tiketi. Pykti ant teisejo del to konkretaus atvejo cia jau truputi absurdas.
2020-01-11
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.