26 mačus praleidęs Kyrie Irvingas per 20 minučių pelnė 21 tašką (9/10 dvit., 1/1 trit.) ir užfiksavo geriausią karjeros pataikymą per vienerias rungtynes. Nuotr.: AFP – Scanpix
Bealas šiąnakt grįžo į rikiuotę ir per 27 minutes pelnė 25 taškus bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus Nuotr.: AP-Scanpix
Valančiūnas tarp šiąnakt žaidusių krepšininkų surinko daugiausiai naudingumo balų (46) ir atkovotų kamuolių (19) Nuotr.: AP – Scanpix
Po 11 rungtynių pertraukos grįžęs Siakamas 15 taškų ir atkovojo 5 kamuolius Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Jokičiaus vedami „Nuggets“ patiesė „Clippers“ Nuotr.: AP – Scanpix
26 mačus praleidęs Kyrie Irvingas per 20 minučių pelnė 21 tašką (9/10 dvit., 1/1 trit.) ir užfiksavo geriausią karjeros pataikymą per vienerias rungtynes. Nuotr.: AFP – Scanpix
Bealas šiąnakt grįžo į rikiuotę ir per 27 minutes pelnė 25 taškus bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus Nuotr.: AP-Scanpix
Valančiūnas tarp šiąnakt žaidusių krepšininkų surinko daugiausiai naudingumo balų (46) ir atkovotų kamuolių (19) Nuotr.: AP – Scanpix
Po 11 rungtynių pertraukos grįžęs Siakamas 15 taškų ir atkovojo 5 kamuolius Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Jokičiaus vedami „Nuggets“ patiesė „Clippers“ Nuotr.: AP – Scanpix

Įspūdingai žaidęs Jonas Valančiūnas, ryškiausių žvaigždžių sugrįžimai, galingi buvusių „Raptors“ žaidėjų dėjimai Toronte, atsisveikinimas su Vince‘u Carteriu – visa tai ir daugiau – sausio 13-osios NBA pulse.

Sausio 13-osios NBA pulsas

PER PLAUKĄ. Majamio „Heat“ praėjusią naktį kiek netikėtai svečiuose 121:124 nusileido Niujorko „Knicks“ ekipai, tačiau trūko itin nedaug, jog žiūrovai išvystų pratęsimą.

Likus 0,5 sekundės, Bamas Adebayo švystelėjo itin sudėtingą tritaškį, tačiau, kaip parodė peržiūra, puolėjas kamuolį išmetė per vėlai ir taškai įskaityti nebuvo.

SUGRĮŽIMAS I. Penkerias rungtynes dėl dešiniosios kojos skausmų praleidęs Vašingtono „Wizards“ lyderis Bradley Bealas šiąnakt grįžo į rikiuotę ir per 27 minutes pelnė 25 taškus (11/18 dvit., 0/7 trit., 3/3 baudos), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, atkovojo ir perėmė po 1 kamuolį bei 3 sykius suklydo.

Kaip bebūtų, „Wizards“ ekipai Bealo indėlio nepakako – JAV sostinės ekipa namuose 116:127 nusileido Jutos „Jazz“.

„Manau, jog krito mūsų energija abiejose aikštės pusėse, – po mačo sakė Bealas. – Darėme klaidas, pasirinkome prastus metimus. Kartais atlikome daug metimų po vieno perdavimo arba visai be jo. Buvome gan lėti, kai reikėjo greitinti tempą.“

PRISIKĖLĖ. Sunkiai įsibėgėję ir per pirmąsias 22-ejas rungtynes 12 pergalių pasiekusi „Jazz“ ekipa dabar jau turi 9 laimėjimų seriją, o iš paskutinių 17 susitikimų laimėjo 15. Toks rezultatas Jutos klubui trumpam leido pakilti į antrąją vietą Vakarų konferencijoje, mat Denverio „Nuggets“ taip pat šventė pergalę, tad „Jazz“ pasislinko į trečiąją poziciją.

„Visai neblogai, bet manau, jog galime dar geriau, – teigė Rudy Gobertas. – Tikslas nėra tik būti antriems Vakaruose, bet būti geriausia komanda konferencijoje ir atkrintamųjų pabaigoje.“

SUGRĮŽIMAS II. Du mėnesius nežaidęs ir 26-erias rungtynes praleidęs Kyrie Irvingas grįžo su trenksmu. Bruklino „Nets“ žvaigždė per 20 minučių pelnė 21 tašką (9/10 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei 2 sykius suklydo.

10 metimų iš 11 – geriausias Irvingo pasirodymas jo karjeroje, kuris buvo vainikuotas „Nets“ pergale 108:86 prieš Atlantos „Hawks“ ekipą.

„Kiekvieną vakarą nepataikysiu 10 iš 11, – su šypsena po pergalės sakė Irvingas. – Man tai nėra staigmena. Įdedu daug darbo ir visada tikiu, jog rezultatai ateis.“

IŠLYDĖJO. „Nets“ fanai buvusiam komandos žaidėjui Vince‘ui Carteriui surengė atsisveikinimą.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Carteris buvo pakeistas ir tapo aišku, jog šios nakties rungtynėse jis nebepasirodys. Reaguodami į įvykius aikštelėje, dauguma „Nets“ fanų pakilo iš savo vietų ir aplodismentais išlydėjo 42-ejų NBA legendą.

„Žinoma, grįžti čia ir į kitas arenas, kuriose žaidžiau bei sulaukti aplodismentų dar vieną ir paskutinį kartą yra tiesiog puiku“, – sakė Carteris.

SUGRĮŽIMAS III. Pirmą kartą po 11 rungtynių pertraukos ant parketo grįžo ir Toronto „Raptors“ lyderis Pascalis Siakamas. Kamerūnietis per 30 minučių pelnė 15 taškų (4/11 dvit., 2/6 trit., 1/2 baudos), atkovojo 5 ir prarado 1 kamuolį bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Kartu su juo į rikiuotę sugrįžo ir tiek pat susitikimų praleidęs Normanas Powellas. Gynėjas žaidė 31 minutę, per kurią įmetė 20 taškų (4/7 dvit., 4/7 trit.), atliko 4 rezultatyvius perdavimus, sugriebė 3 ir perėmė 1 kamuolį bei sykį suklydo.

Vis tik toks pastiprinimas „Raptors“ komandos negelbėjo – Nicko Nurse‘o auklėtiniai namuose 104:105 nusileido San Antonijaus „Spurs“.

17:0. Tokį spurtą surengė „Spurs“ ekipa. Trečiajame kėlinyje 73:87 atsilikę Greggo Popovichiaus auklėtiniai atsakė 17:0 atkarpa ir persvėrė rezultatą – 88:87.

PLAKATAI. Buvę „Raptors“ krepšininkai DeMaras DeRozanas ir Rudy Gay šiąnakt Toronto publikai priminė, už ką jie buvo mėgstami gerbėjų.

DeRozanas trečiajame kėlinyje galingai sugrūdo kamuolį per Chrisą Boucherį, o Gay lemiamo ketvirčio metu išsiliejo ant Rondae Holliso-Jeffersono.

Būtent DeRozanas buvo rezultatyviausias „Spurs“ ekipoje. Jis pelnė 25 taškus (7/12 dvit., 11/14 baudos), atkovojo 8 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei sulaukė šilto priėmimo iš „Raptors“ fanų.

„Nuostabu gauti tiek pripažinimo. Tai niekada nepasensta“, – trumpai komentavo gynėjas.

BUČINYS. Rungtynių metu kovodamas dėl kamuolio Kyle‘as Lowry išskrido iš už aikštelės ribų visai šalia žiūrovų. Jau keldamasis nuo parketo „Raptors“ įžaidėjas pamatė šalia sėdintį savo sūnų Kameroną, kuriam nepagailėjo bučinio ir kaip mat grįžo į rungtynes.

DOMINAVO. Jonas Valančiūnas šiąnakt mače su „Golden State Warriors“ sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių.

Lietuvis per 29 minutes pelnė 31 tašką (12/15 dvit., 1/2 trit., 4/5 baudos) atkovojo 19 kamuolių bei blokavo 2 metimus, o jo vedama Memfio „Grizzlies“ namuose 122:102 pranoko „Golden State Warriors“.

TURO ŽVAIGŽDĖ. Valančiūno pasirodymas šiąnakt jam taip pat leido tapti dienos rekordininku bent dviejose kategorijose. Tarp šiąnakt žaidusių krepšininkų lietuvis buvo nepralenkiamas pagal surinktus naudingumo balus (46) bei atkovotus kamuolius (19).

BEGEMOTAS. Taip apie Valančiūną atsiliepė jo komandos draugas Jarenas Jacksonas.

„Jis pasirodė beprotiškai gerai, buvo užsivedęs visas rungtynes, – kalbėjo 2018 metų ketvirtas NBA šaukimas. – Jonas rungtyniavo žvėrišku režimu, o „Warriors“ jam tiesiog nerado jokių priešnuodžių. Valančiūnas – lyg didelis begemotas, darantis savo dalykus.

Esu laimingas dėl jo. Nuoširdžiai, aš nesitikiu iš jo nieko kažko prastesnio. Sunku gintis prieš JV, jis kelia daug problemų.“

IŠSKIRTINIS. Nors Ja Morantui tai nebuvo geriausias vakaras puolime (pelnė 11 taškų), tačiau šiąnakt buvo jau 7 atvejis šiame sezone, kuomet „Grizzlies“ naujokas atlieka 10 arba daugiau rezultatyvių perdavimų. Joks kitas šių metų NBA naujokas dar nebuvo pasiekęs tokios ribos.

NEBAIGĖ. Los Andželo „Clippers“ strategui Docui Riversui rungtynės su Denverio „Nuggets“ baigėsi anksčiau laiko.

„Clippers“ vienu metu turėjo 20-ies taškų deficitą, tačiau likus kiek daugiau nei minutei, atsilikimą sumažino iki 6 taškų ir tuomet buvo užfiksuota Patricko Beverley pražanga gynyboje. Po šio epizodo Riversas pradėjo ginčytis su arbitrais, kol galų gale jam buvo skirtos dvi greitos techninės pražangos.

„Klausykite, treneriai gali prarasti savitvardą, kaip ir teisėjai. Jokiu būdu neturėjau būti išvarytas. Užtvara buvo solidi. Kaip bebūtų, neturėjau užsidirbti techninės ir kaltė krenta ant manęs“, – po mačo komentavo „Clippers“ strategas.

Galų gale, Los Andželo ekipa nusileido 104:114 ir smuktelėjo į penktąją Vakarų konferencijos vietą.

PRO ŠALĮ. „Clippers“ šiose rungtynėse demonstravo prastą tritaškių pataikymą – tikslą pasiekė viso labo 8 tolimi metimai iš 33 (24 proc.). Visus tolimus metimus realizavo starto penketo žaidėjai, o atsarginiai prametė 11 tritaškių.

6. Po tiek metų pertraukos Finikso „Suns“ sausu rezultatu laimėjo sezono seriją prieš Šarlotės „Hornets“ ekipą. Šiąnakt „Suns“ namuose triumfavo 100:92 ir pirmą kartą laimėjo abejas rungtynes su „Hornets“ nuo 2013-2014 m. sezono.

PAKARTOJO. Pagrindinis „Suns“ pergalės kalvis Kelly Oubre per 40 minučių pelnė 25 taškus bei atkovojo 15 kamuolių. Pastarasis rodiklis – geriausias puolėjo karjeroje.

TEISĖJO PAGALBA. Įprastai šį žodžių junginį girdime, kai arbitrai suklysta, tačiau šiąnakt Finikse situacija buvo visiškai kitokia.

Pirmajame kėlinyje per minutės pertraukėlę arbitras Dedricas Tayloras atskubėjo į pagalbą mažajam „Suns“ sirgaliui, kuris arenos viduryje laikė didžiulį plakatą. Arena į tai sureagavo gausiais plojimais, o pagalbos sulaukęs berniukas po kelių akimirkų su arbitru sumušė delnais.

Dienos akimirka

Nuotr. AP-Scanpix

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas
Jonas  Valančiūnas
Jonas Valančiūnas

Jonas Valančiūnas (46)

Taškai
D'Angelo  Russell
D'Angelo Russell

D'Angelo Russellas (34)

Atkovoti 
kamuoliai
Jonas  Valančiūnas
Jonas Valančiūnas

Jonas Valančiūnas (19)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Kyle  Lowry
Kyle Lowry
Kyle'as Lowry (15)
Perimti 
kamuoliai
Cameron  Reddish
Cameron Reddish

Camas Reddishas,
Ericas Paschallis (po 5)

Blokai
Draymond  Green
Draymond Green

Draymondas Greenas,
Derrickas White'as (po 3)

Pataikyti tritaškiai
D'Angelo  Russell
D'Angelo Russell

D'Angelo Russellas (5)

Visi šios nakties rezultatai:

New York Knicks Miami Heat 124-121 stat »
Washington Wizards Utah Jazz 116-127 stat »
Brooklyn Nets Atlanta Hawks 108-86 stat »
Toronto Raptors San Antonio Spurs 104-105 stat »
Memphis Grizzlies Golden State Warriors 122-102 stat »
Denver Nuggets Los Angeles Clippers 114-104 stat »
Phoenix Suns Charlotte Hornets 100-92 stat »
Sausio 13 d., pirmadienis
Komentarai:
framtappa
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-14
+7
Atsakyti
iteddac
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-14
-2
Atsakyti
Zero
Padedam Domantui Saboniui patekti Į ALLSTARS2020. Balsuojant Incognito režimu, išjungus ir vėl išnaujo įjungus naršyklę, leidžia daug kartų balsuoti, nepatingėkime, balsuojam už Sabonį!!!
2020-01-13
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.