Nuotr.: Fotodiena.lt/J.Elinskas
Nuotr. Fotodiena.lt/J.Elinskas

Panevėžio „Lietkabelio“ klubas – Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) akiratyje, praneša BNS.

Šį sezoną metamos baudos

73%
14,2
Pataiko: 14,2
Taiklumas: 73,3%
Vieta lygoje: 5
Geriausias pasiekimas: 27
Blogiausias pasiekimas: 6
Daugiausia pataiko: Tomas Dimša

Komandos prezidentas įtariamas davęs kyšį Panevėžio miesto merui Ričiui Mykolui Račkauskui, kuris pasinaudodamas savo įgaliojimais ir kita įtaka, pasižadėjo paveikti Panevėžio miesto savivaldybės administracijos darbuotojus, savivaldybių kontroliuojamų įmonių vadovus, jog klubui būtų paskirta finansinė parama. 

Anot Panevėžio valdybos pareigūnų, abi pusės susitarė 2019-ųjų metų pavasarį, o kyšis siekė ne mažiau nei tris trūkstančius. 

„Lietkabelio“ ekipoje prezidento pareigas užima verslininkas Alvydas Bieliauskas.

Panevėžio savivaldybės parama „Lietkabelio“ šio sezono biudžete sudaro apie 300 tūkst. eurų.

Pirmadienį ikiteisminio tyrimo metu buvo atliktos kratos asmenų darbo vietose ir namuose. 

Račkauskas suimtas, jam paskirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti, uždrausta lankytis tam tikrose vietose. Viena iš jų – miesto savivaldybė, išskyrus dalyvavimą posėdžiuose kaip tarybos nariui. 

Panevėžio apylinkės teismas mėnesiui nušalino Račkauską nuo mero pareigų.

60-metis politikas mero kėdę užima nuo 2015 metų, pernai jis buvo perrinktas antrai kadencijai.

Spaudos konferencija:

Komentarai:
chilicom
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-21
-2
Atsakyti
Kazys
manau taip is oro tai nevyksta, manto i. idirbis lenda;(gaila oziuko, nesupranta kur papuole;)tekst ;)
2020-01-20
-4
Atsakyti
Objektyviai
Esu ne iš Panevėžio, tačiau tenka jame vis apsilankyti, o praeitą vasarą pasivažinėjau ir pasivaikščiojau pirmą kartą rimčiau bei apžiūrėjau miestą. Tikrai yra potencialo, nes visgi tai ~100 tūkstantinis miestas ir pinigų į biudžetą tikrai surenkama gan nemažai Lietuvos miestų mąstais. Galėtų būti labai patrauklus gyventi, dirbti ir ilsėtis. Tačiau ką pamačiau... Nieko gero. Apleista Senvagė matyt labiausiai įstrigo. Vieta tikrai su didele perspektyva, bet eilę metų ten kažkam sunku sutvarkyti tiltelius ir krantines. Dar vienas dalykas - miesto riboženkliai mažesni nei kokių Bačkonių kaimo. Net nesimato, kad jau į 5 pagal gyventojų skaičių Lietuvos miestą įvažiavai. Ar taip sunku skirti lėšų tam, kad tinkamai pažymėti miesto ribas bei pasitikti atvykstančius svečius (kurių atvyks vis mažiau, jei vietos valdžia ir toliau taip \'tvarkysis\'). Faktas, jog pinigai taškomi į visas puses ir savivaldybėje trūksta skaidrumo. Panevėžiečiams reikėtų per sekančius rinkimus labai atidžiai rinktis, jei nori kilstelti SAVO miestą aukštyn. O pabaigai - kai paskaitau, kaip kiti pateisina, kad 3000 eurų kyšis yra nieko tokio, ir geriau turėti konkurencingesnę komandą, kuriai per kyšius paskirti mokesčių mokėtojų pinigai, tai nėra ko stebėtis, kad ir miestas apleistas. Reikėtų stipresnio mentaliteto gyventojams.
2020-01-20
-9
Atsakyti
Anonimas
standartine situacija: mala suda visus metus, pyst reik parodyt kad dirbi, imi ir atkapstai kazkoki kysininkavima. Tas pats kaip su grigeo, visi ten zinojo ta sudu pilima, bet atkapste pries rinkimus, hmm idomu kodel...
2020-01-20
-10
Atsakyti
Emma
https://getmeets.com - puikus projektas suaugusiems, ieškantiems sekso partnerio
2020-01-20
-2
Atsakyti
Romenams ir kitiems verksniams- įdomu kokia dalimi JŪS prisidedate prie miesto biudžeto, dažniausiai tokie pavyduoliai iš tų, kur mokesčių nemoka, o reikalauti iš valdžios pirmi..Juda tas Panevėžys, ir komandos REIKIA tokiam sportiškam mieste. Yra neamžai verslo šulų, deja dauguma šikną ir veidus suraukia, kai sportą -kultūrą reikia paremti, tada tenka iš visų -biudžeto -imti ir dalinti. Kaunas savo Žalgiriui bene 5 mln atseikėja..Čia priešų - pavyduolių mero kėdei projektas
2020-01-20
-1
Atsakyti
buru
niekas jau STT seniai nebetiki, seka metu metais, isleidzia belekiek viesuju finansu, kol galiausiai is mevilties pripaiso va kazkokius 3 tukstancius, kurie, speju bus net ne pinigais o “tokios vertes paslaugos” ar kazkas panasaus. Lygiai kaip tam paciam Panevezy Balciuna teise del kazkokiu ten neapskaitytu kaip parama mineralinio vandens buteliuku, kol teismas nutrauke byla nerades jokio nusikaltimo. Bet zmogu, aisku, metu metais tampe, islaidos ant teisininku kosmines, jomis, kas galetu paneigt, ir
2020-01-20
-7
Atsakyti
..
Tai jau tuoj 2020 pavasaris, o jie daro kratas tikėdamiesi rast tai kas buvo 2019 pavasarį?
2020-01-20
-8
Atsakyti
Kada
Šūdmašių pasodins. Ans nepalyginamai daugiau projektui iššvaisto. Be jokios grąžos miestiečiams. Matyt neliečia, nes žydri chebrantai pamokė, kaip reikia uniformuotus pamaloninti...
2020-01-20
-4
Atsakyti
Miunx
idomu kodel Stt nepasidomi zalb.ybio buhalterija? ten tiek radtu nesvariu darbeliu kad ausys atsiraitotu. uz nusikaltimus reiketu manau 100 m ne maziau uzdaryti lizingini projekta
2020-01-20
-5
Atsakyti
uz zalgiri
speju praktiskai visur mazesniuose miestuose tas pats,tiesiog stt seke mera ir kadangi nieko rimtesnio nesugebejo atknist tai va 3 stukeles pripaise.
2020-01-20
+7
Atsakyti
Miunx
tep va. kai zalb.ybis nesugeba iveikti aiksteje ,tokie klubai suvalgomi uz aikstes
2020-01-20
-1
Atsakyti
As
Nu va atrodo atsigauna komanda, bet gali nebegaut savivaldybės ir jos valdomų įmonių finansavimo. Ir bus baba... :(
2020-01-20
+8
Atsakyti
:DD
3 tukstanciai, kas cia per kysis bl :DD
2020-01-20
Atsakyti
3 tukst?
ka ir merai Panevezy beveik bomzai?
2020-01-20
+6
Atsakyti
djgaffer
Nu va,jau atrodo klubas atsigavo,gerą sudėtį surinko,bet klubo prezidentas sugeba viską sudirbt.Nors jau senai jis yra toks įtarimų keliantis tipelis.Apskritai,šiandien kažkokia juoda diena.Apie Šaro interviu daug emocijų,Zavacką atleido,dabar su Bieliausku problemos.Kažkoks juodasis pirmadienis pasitaikė.
2020-01-20
+17
Atsakyti
Burundukas
Panasu, kad tai bus Lietkabelio pasakos pabaiga...
2020-01-20
+12
Atsakyti
Serbentautas
Kaip žmonės nepasimoko nebalsuoti už kyšininkus ir perrenka...
2020-01-20
+4
Atsakyti
AAA
Vat kaip šitas projektėlis renka pinigus. Tikiuosi ši kontora bus uždaryta arba išmesta į RKL
2020-01-20
-15
Atsakyti
Romėnas
Uždaryti šitą niekam neįdomią kontorą. Miestiečių pinigus švaisto, kelią geriau kokį išasfaltuotų ar parką padarytų tai bent naudos būtų, o ne Jugų šaikas čia rinktų. Nei jaunimo kažkokių komandų, nei fanų neturi tai kam išvis reikalingas šitas kabelis.
2020-01-20
-23
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.