Nuotr.:

Moterų lygos kovoms pasiekus sezono pusiaukelę, penktadienį Vilniuje į kovą stos dvi pirmaujančios lygos komandos – šeimininkė „Kibirkštis-MRU“ ir Kauno „Aistės-LSMU“. 18.30 val. MRU didžiojoje salėje prasidėsiančias rungtynes tiesiogiai transliuos oficialus lygos puslapis „Moterulyga.lt“ ir DELFI TV.

Šį sezoną metamos baudos

59%
13,0
Pataiko: 13,0
Taiklumas: 59,1%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 10
Daugiausia pataiko: Gabrielė Šulskė

„Kibirkštis-MRU“ vietiniame fronte laimėjo visas septynerias rungtynes, tuo metu „Aistės-LSMU“ per šešis mačus iškovojo penkias pergales. Vienintelis pralaimėjimas buvo patirtas būtent Algirdo Paulausko vadovaujamai sostinės ekipai, kuri dar spalį Kaune laimėjo 67:59.

Kaip pažymi A. Paulauskas, nuo to mūšio praėjo daug laiko, per kurį daug kas pasikeitė. Bene pagrindinis išskirtinumas – Lietuvos rinktinės įžaidėjos Santos Baltkojienės prisijungimas prie šalies čempionių. Atakų organizatorė Lietuvos lygoje įmeta po 13,5 taško, atkovoja po 4 kamuolius ir atlieka po 2,5 rezultatyvaus perdavimo.

Douglas Baltijos pirmenybėse jos statistika – dar geresnė: vidutiniškai po 15,2 taško, 6,8 rezultatyvaus perdavimo, 6 atkovotus kamuolius ir 18,4 naudingumo balo per susitikimą.

„Santa yra gera kūrėja, šioje lygoje ji – viena iš geriausių įžaidėjų, – apie varžovę tinklalapiui „Moterulyga.lt“ sakė A. Paulauskas. – Ji puikiai mato aikštę, puikiai moka sutraukti varžoves gynyboje ir laiku atiduoti perdavimą. S. Baltkojienė neatsitiktinai rungtynėse atlieka 8-10 rezultatyvių perdavimų. Ji taip pat pati gali sužaisti viena prieš vieną, puikiai meta tritaškius. Jos prisijungimas – labai stipri paspirtis šiai komandai.“

Įsibėgėjus sezonui „Aisčių-LSMU“ toliašaudė artilerija tapo pakankami stabiliu komandos ginklu. Kauno ekipa Moterų lygoje tritaškius meta 37,9 proc. taiklumu ir yra geriausia pagal šį rodiklį, o Douglas Baltijos pirmenybėse su 33,3 proc. pataikymu nežymiai nusileidžia tik čempionės titulą ginančiai Rygos TTT (33,8 proc.).

„Aisčių-LSMU“ gretose Pabaltijo čempionate Ieva Bagdanavičienė pataiko 40,8 proc. tritaškių (29 iš 71), Gabija Šegždaitė – 40,7 proc. (11 iš 27), Martyna Petrėnaitė – 36,4 proc. (8 iš 22), o Karolina Kazočiūnaitė – 30,2 proc. (13 iš 43). 12 tritaškių išmetusi S. Baltkojienė įmetė 5 kartus ir fiksuoja 41,7 proc. pataikymą.

„Kaip aš sakau, jos žaidžia partizaninį karą – visos šaudo iš krūmų ir pataiko, – vaizdingai varžovių metamus tritaškius įvardijo A. Paulauskas. – Tolimi metimai – labai stiprus jų ginklas. Sunku gintis, ypač, kai aikštelėje turime aukštesnę sudėtį, kadangi aukštaūgėms yra sunkiau apsiginti prieš tolimus metimus. I. Bagdanavičienė kartu su S. Baltkojiene jau yra patyrusios, subrendusios žaidėjos, kurios dabar skina laurus savo darbu ir tai yra jų duona.“

Tuo metu „Aisčių-LSMU“ specialistas Rokas Kondratavičius didžiausią dėmesį skyrė „Kibirkšties-MRU“ trejetui: Daugilei Šarauskaitei, Gabrielei Šulskei ir Kristei Druskytei, kurios pirmajame mače sostinės klubui surinko 77 proc. taškų – 41 iš 67.

„Dedamės stiprius akcentus ant jų, kaip galima jas sustabdyti, – tinklalapiui „Moterulyga.lt“ teigė R. Kondratavičius. – Dabar žaidėjos geriau supranta viena kitą, deriniai yra išpildomi geriau ir efektyviau. Vienas iš svarbesnių dalykų – stipriai kylanti D. Šarauskaitės forma, eilę rungtynių ji rodo labai neblogą pasirodymą. Bus labai svarbu, kaip mes su ja dirbsime ir kaip ją stabdysime tam tikrose situacijose. Kuo Daugilės žaidimas gerėja, tuo ir „Kibirkštis-MRU“ stipriau juda į priekį.“

Praėjusį sezoną Kaune rungtyniavusi 196 cm ūgio D. Šarauskaitė šį sezoną abiejose lygoje vidutiniškai fiksuoja po dvigubą dublį: A divizione renka po 15,9 taško, 12,3 atkovoto kamuolio, 2,6 bloko ir 26 naudingumo balus, o Baltijos čempionate fiksuoja 14,1 taško, 11 atkovotų kamuolių, 2,6 blokuoto metimo bei 23,8 naudingumo balo per mačą.

Jos priežiūra individualioje gynyboje teks 185 cm ūgio G. Šegždaitei, šį sezoną iš sunkiosios krašto puolėjos pasistūmusiai į centro puolėjos poziciją. Ji per mačą vietinėje lygoje įmeta po 10,7 taško, atkovoja po 7,5 kamuolio ir įsirašo po 13,7 naudingumo balo. Daugiau atakuoti iš toli ėmusi puolėja A divizione fiksuoja 50 proc. pataikymą (7 iš 14), tuo metu Pabaltijo lygoje šis rodiklis siekia 40,7 proc. (11 iš 27).

Pirmajame susitikime su vilnietėmis G. Šegždaitė atseikėjo 3 iš 4 tritaškių, įmetė 13 taškų ir sugriebė 7 kamuolius.

„Jos faktorius bus labai svarbus, – pabrėžė kauniečių specialistas. – Visų pirma, išskirčiau Gabijos darbą gynyboje, kadangi bus tikrai labai svarbu, kaip mes sukovosime su Daugile iki jai priimant kamuolį, bus labai svarbu, kaip mes išsistumsime ją iš baudos aikštelės, kadangi daugiausiai taškų ji pelno iš antrųjų šansų. Dėl to G. Šegždaitės faktorius bus svarbiausias gynyboje.

Kalbant apie puolimą, Gabija ir Daugilė yra labai skirtingos žaidėjos. Daugilė daugiau yra tokia po krepšiu žaidžianti krepšininkė, Gabija – mobilesnė, galbūt mažiau žaidžianti nugara į krepšį, daugiau išplečianti aikštę. Faktas, kad šitas stiprybes visada bandome išnaudoti.“

Pasitinkant Moterų lygos antrojo varžybų ratą pabaigą, nė karto iki šiol nepralaimėjusi „Kibirkštis-MRU“ jau yra užsitikrinusi vietą „Karalienės taurės“ finale. Antromis finalininkėmis jau šį vakarą gali tapti „Aistės-LSMU“, jei sostinėje įveiks šeimininkes. Teisę varžytis dėl pirmojo sezono trofėjaus gauna dvi geriausios pirmenybių ekipos po dviejų varžybų ratų.

Nors patekimas į šį finalą – vienas iš kauniečių sezono tikslų, visgi jis nebus pagrindinis faktorius penktadienio mače.

„Mes ir „Kibirkštis-MRU“ turime tarpusavio istoriją, vieni kitus labai stipriai norime nugalėti, daug papildomos motyvacijos prideda ir Vilniaus-Kauno mūšis, – kalbėjo R. Kondratavičius. – Faktas, kad norime kuo greičiau patekti į „Karalienės taurės“ finalą ir pasiimti tą vietą, kad tai nesispręstų paskutinėse rungtynėse. Nemanau, kad šitose rungtynėse patekimo į „Karalienės taurės“ finalą faktorius bus didžiausias.

Be to, yra eilė dalykų, dėl ko žaidėjų motyvacija bus stipriai padidėjusi. Šitos rungtynės mums bus labai geras galimybių pasitikrinimas, kur mes dar turime stipriai tobulėti. Artėja svarbiausios kovos ir labai svarbu pamatyti, kaip mes galime gerinti savo žaidimą.

Kova tarp Vilniaus ir Kauno, neišskiriant to tarp vyrų ar moterų, visada yra principinė. Jeigu dar pavyks užsitikrinti vietą „Karalienės taurės“ finale, bus kaip vyšnia ant torto.“

„Aisčių-LSMU“ nesėkmės atveju, antroji „Karalienės taurės“ finalininkė spręsis vasario 4-ąją mače tarp Kauno ir Klaipėdos „Neptūno“ ekipų.

Dvi stipriausios komandos įpusėjus sezonui dėl „Karalienės taurės“ susikaus vasario 15-16 d. Klaipėdoje vyksiančio Citadele-Karaliaus Mindaugo taurės turnyro metu. Šis finalas vyks vasario 15 dieną nuo 19 valandos. Bilietus į šį renginį platina „Kakava.lt“.

Komentarai:
poybridac
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-01-24
+11
Atsakyti
GT
Sėkmės kaunietėms! Puiki komanda!
2020-01-24
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Kibirkštis-MRU
Kauno Aistės-LSMU
42%
2 vieta
Metimai iš žaidimo
41%
3 vieta
47,30
2 vieta
Atkovoti kamuoliai
41,00
6 vieta
16,80
2 vieta
Rezultatyvūs perdavimai
15,50
5 vieta
8,10
8 vieta
Perimti kamuoliai
10,67
3 vieta

Komandų lyderiai

Daugilė  Šarauskaitė
14,1 PTS
65% 2P%
0% 3P%
Santa  Baltkojienė
15,2 PTS
48% 2P%
42% 3P%
Daugilė  Šarauskaitė
11,0 REB
5,8 DREB
5,2 OREB
Gabija  Šegždaitė
6,7 REB
5,3 DREB
1,3 OREB
Gabrielė  Šulskė
3,5 AS
2,5 TO
26 MIN
Santa  Baltkojienė
6,8 AS
4,0 TO
27 MIN