Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Pirmadienio rytas Martynui Mažeikai jau seniai buvo toks smagus.

Martynas Mažeika

Martynas  Mažeika
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: SG, PG
Amžius: 35
Ūgis: 193 cm
Svoris: 95 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva

Klaipėdos „Neptūno“ marškinėlius po beveik trejų metų vėl apsivilkęs krepšininkas šeštadienį sugrįžimą pažymėjo sėkmingu individualiu pasirodymu ir pergale, kurios „Neptūnui“ reikėjo kaip oro.

Jau kitą dieną 35-erių krepšininkas užsiėmė buities reikalais – ruošė sūnų Nojų sugrįžimui į lietuvišką mokyklą.

„Šiandien pirma diena mokykloje“, – pirmadienio rytą šeimos rūpesčiais džiaugėsi Mažeika, kuris šeštadienį sugrįžo į „Neptūną“ pelnydamas 12 taškų ir padėdamas išvykoje 95:85 įveikti Prienų „CBet“.

Mažeikos ryšys su „Neptūnu“ toks artimas, kad atrodo, jog jų keliai net nebuvo išsiskyrę.

Kai besibaigiant trečiajam kėliniui gynėjas per greitą ataką paleido tritaškį, padidinusį „Neptūno“ persvarą iki 11 taškų, komandos treneris Tomas Rinkevičius pasveikino Mažeiką kaip senais gerais laikais – kartu jie „Neptūne“ praleido penkis sezonus.

„Visą laiką domėjausi „Neptūno“ rezultatais, – neslėpė Mažeika, „Neptūnui“ su pertraukomis atidavęs 12 sezonų. – Tyliai svajojau grįžti ir atstovauti Klaipėdai.“

„Neptūne“ kapitono pareigas anksčiau ėjęs Mažeika į komandą įnešė teigiamų emocijų ir energijos ir visa tai buvo aiškiai matoma Prienuose. Tai padėjo „Neptūnui“ laimėti – klaipėdiečiai iškovojo vos ketvirtą pergalę „Betsafe–LKL“ per devynerias pastarąsias rungtynes.

Martynas Mažeika

Martynas  Mažeika
Martynas  Mažeika
MIN: 15.15
PTS: 12 (62.5%)
REB: 3
AS: 3
ST: 0
BS: 0
TO: 1
GM: 1

„Kovingumo manęs prašyti nereikia, – įsitikinęs krepšininkas. – Mėgavausi rungtynėmis ir buvau ekstra laimingas. Buvau pamiršęs, kaip smagu laimėti su savo miestu.

Nors komandoje yra naujų veidų, toks jausmas, kad grįžau namo. Žinoma, reikės laiko apsiprasti, bet ne vakar pradėjau krepšinį žaisti ir važiuoti į naujas komandas.

Mums dabar reikia kuo greičiau išsigydyti traumas. Klaipėdos tikslai pastaraisiais metais nesikeičia – reikia kuo daugiau pergalių, pradedant nuo šiandien. Ypač tos pergalės reikalingos dabar.“

Mažeika paliko Klaipėdą 2017-ųjų vasarą ir žaisdamas Vokietijoje stebėjo, kaip „Neptūnas“ sensacingai pralaimėjo Karaliaus Mindaugo taurės turnyro ketvirtfinalyje. 2018-ųjų vasarį Klaipėdoje vykęs KMT finalo ketvertas liko be šeimininko.

Grįžęs į gimtąjį miestą klaipėdietis dės visas pastangas, kad scenarijus nesikartotų šiemet. „Neptūnas“ su „Sintek–Dzukija“ atsakomąsias ketvirtfinalio rungtynes žais kitą antradienį, o Citadele KMT finalo ketvertas vasario 15-16 d. vėl vyks Klaipėdoje.

„Svarbu ne tik tai, kad finalo ketvertas vyks Klaipėdoje. Apskritai, manau, kad „Neptūnas“ yra tapusi aukšto lygio komanda, kuri nuolat turi galvoti apie geriausiųjų ketvertą. Nesvarbu, kalbame apie LKL ar apie taurės turnyrą“, – įsitikinęs Mažeika.

Klaipėdai trūko Martyno Mažeikos.

Trūko ilgamečio kapitono, užvedančio komandą. Trūko taiklių metimų, kurie atvedė „Neptūną“ į LKL finalus 2014-aisiais ir 2016-aisiais.

Martynui Mažeikai trūko Klaipėdos.

Trūko aistruolių, kurie demonstruotų betarpišką meilę net ir sunkiais komandai laikais. Trūko komandos, kurioje galėtų jaustis it žuvis vandenyje.

Ir trūko mokyklos bei darželio, į kuriuos kartu su žmona Akvile galėtų vesti savo atžalas nesibaimindami dėl užsienio kalbos.

„Sūnui be galo smagu grįžti į mokyklą, kurią pradėjo lankyti rugsėjo pirmą prieš mums išvykstant į Estiją, – sakė Mažeika. – Ir jam lengviau, ir mums. Labai smagu būti arčiau visų.“

Komentarai:
Antanas
Tai kad jis losia uz do.ze
2020-02-03
+9
Atsakyti
Zuvedra
Tikras Neptūno simbolis malonu matyt neptune sveikas su gryžes kapitone
2020-02-03
+21
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami tritaškiai

38%
9,1
Pataiko: 9,1
Taiklumas: 38,4%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Deividas Gailius