Nuotr.: sa.lt
Nuotr. sa.lt

Po daugiau nei dvidešimt metų laukimo marijampoliečiai gali sulaukti jų miestui taip reikalingo statinio, rašo tinklalapio „sa.lt“ žurnalistas Jokūbas Baltrukonis.

Septintas pagal dydį Lietuvos miestas pradėjo antrą architektūrinio konkurso etapą ir iš aštuonių arenos projektų sudarė preliminarią konkursinę eilę, kurioje – trys finaliniai dalyviai. Miesto valdžia tikisi netrukus paskelbti konkurso nugalėtoją ir jau kitąmet pradėti arenos statybas.

Savivaldybė neslepia, jog preliminariais duomenimis nugalėtoju pretenduoja tapti architektų iš UAB „Tiksli forma“ projektas „Sūkurys“, tačiau dėl tam tikrų aplinkybių nepavykus pasirašyti sutarties su šiais projektuotojais, būtų renkamasi iš kitų dviejų konkurso favoritų – UAB „Atamis“ projektas „Augimas“ arba VšĮ „Studija 501“ ir UAB „MUTUUS“ bendras projektas „Parko arena“. Planuojama, jog konkurso rezultatai paaiškės maždaug po savaitės.

Nuotr. sa.lt

Nugalėtojams bus skirtos ir piniginės premijos: pirmai vietai – 10 tūkst. eurų, antrai – 6 tūkst eurų, trečiai – 4 tūkst. eurų.

Kaip tinklalapiui „sa.lt“ sakė miesto meras, konkurso finalininkai buvo atrinkti pagal tokius vertinimo kriterijus: kaina 30 proc., funkciniai sprendiniai 40 proc., architektūriniai sprendiniai 30 proc. Komisija vienbalsiai projektą „Sūkurys“ išrinko geriausiu, nes šis, pasak mero, geriausiai atitiko keltus reikalavimus.

„Geri architektūriniai sprendiniai, viso sklypo išpildymas, ekonomiški ir racionalūs konstrukciniai sprendiniai, leidžiantys perdėtai neiškelti sąmatų“, – pridėjo Isoda.

Šį sezoną metami dvitaškiai

59%
22,6
Pataiko: 22,6
Taiklumas: 59,2%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 35
Blogiausias pasiekimas: 13
Daugiausia pataiko: Šarūnas Beniušis

Marijampolės savivaldybė tikisi, jog statant naują areną, bus sutilpta į 12 mln. eurų biudžetą. Finansavimą bus siekiama gauti iš Vyriausybės, o dalį pinigų pridėtų ir pati savivaldybė. Nepavykus gauti valstybės finansavimo, bus ieškoma privačių finansavimo šaltinių. Mero teigimu, pirmiausia arena tarnaus krepšinio poreikiams, tačiau ji taip pat itin reikalinga kitų sporto šakų atstovams bei miesto kultūros vystymui.

„Mūsų miesto vyrų krepšinio komanda „Sūduva“ turi grįžti į aukščiausią šalies krepšinio lygą, tą jau seniai galėjome padaryti, tik arenos trūkumas ir yra ta vienintelė problema“, – tinklalapiui „sa.lt“ teigė Isoda.

Naujoje arenoje tikimasi sukurti daugiafunkcę infrastruktūrą, kurioje būtų įrengta FIBA Europe reikalavimus atitinkanti krepšinio salė su ne mažiau kaip 3 tūkst. sėdimų vietų.

Projektas „Augimas“:

Nuotr. sa.lt

Nuotr. sa.lt

Projektas „Parko arena“:

Nuotr. sa.lt

Nuotr. sa.lt

Komentarai:
tidocmo
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-06
+15
Atsakyti
Pofka
Cia priesais Mokolu "IKI" statyt zada?
2020-02-06
+14
Atsakyti
Antanas
Uz zalios parodijos tvarteli tikrai bus geresne arena
2020-02-06
+4
Atsakyti
Idiotizmas. Statyt kad statyti ?? Kur kaštų naudos analizė? Kas išsilaikys areną visus metus??Vel VILNIUS? Kiek turi įvykti per metus renginių kad salė atsipirktų?? Netikiu kad matinga tarsi žalgiris darys soldout tad kliedediai vaikams prieš miegą. Tegul runkelius nusikasa ir patys pasistato o jei būtų tokia super idėja jau senai senai eilėje stovėtų susidomėję verslininkai. Visi moka skaičiuoti ir suvokia kad salė kažkam teks išlaikyti dengti minusą tad kam to reikia
2020-02-06
-16
Atsakyti
djgaffer
Na gal pagaliau ir ten ledai pajudės.Kiek jau jie ten metų apie areną kalba,dvidešimt turbūt,bet kaip nėra,taip nėra.O šį kartą jau atrodo rimtai nusiteikę ją pastatyt.Tai palinkėsiu vėl nepasiklyst tose biurokratinėse pinklėse ir galiausiai ją pastatyt.
2020-02-06
+11
Atsakyti
Emma
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - http://getmeets.com
2020-02-06
Atsakyti
Tirpuko ledai
chomke gintautas sivickas marijampoles kraitene 🔊🆘
2020-02-06
-3
Atsakyti
Anonimas
Pervadinam į "Marės arėna"
2020-02-06
-2
Atsakyti
che -che
Kaimų kaimas ta Marijiempoulė - ten ir 100 žiūrovų neįmanoma surnkti -kam jiems areną statyti tarp tvartų???
2020-02-06
-17
Atsakyti
XD
dabar po 50 ziurovu ateina, manau sutilps
2020-02-06
+29
Atsakyti
Anonimas
Net ir Marijampolei 3tūkst. sėdimų vietų būtų per mažai
2020-02-06
+5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.