Nuotr.: FIBA
Nuotr. FIBA

Slovėnijos krepšinio federacija paskelbė, kad 28-erių 204 cm ūgio amerikietis Jordanas Morganas gavo šios šalies pilietybę bei galės apsivilkti nacionalinės rinktinės marškinėlius.

Jis jau dalyvaus artimiausiame FIBA lange dėl patekimo į 2021 metų Europos čempionatą. Atranka prasidės šį mėnesį.

Vasarą Slovėnijos rinktinė žais olimpinių žaidynių atrankos turnyre Kaune, kuriame be lietuvių ir slovėnų susigrums ir Lenkija, Angola, Pietų Korėja bei Venesuela.

Prieš tai Slovėnijos rinktinėje natūralizuoto žaidėjo vietą užėmė Anthony Randolphas.

2017-2018 metų sezone Morganas žaidė Slovėnijoje, šalies sostinės Liublianos „Olimpija“ komandoje.

Tuomet jis persikėlė į Turkijos lygą bei gynė Bandirmos „Banvit“ garbę, o šiuo metu atstovauja Izmiro „Pinar Karšiyaka“ klubui.

Šį sezoną krepšininkas Turkijos lygoje pelno po 13,2 taško ir atkovoja po 7,9 kamuolio.

Komentarai:
a
Nezinau kaip jum, bet manau mes Westbrooka paimtumem sezonui uz rinktine. Paziurejau Youtuba, gerai tiktu pick and roll su lekavicium. Jaucia sirdis kad jis biski is Lietuvos... manau federaciaj ras pora simtu stukiu "naturalizuot", vistik medaliai nusimato...
2020-02-07
-4
Atsakyti
Donkik
Vėl bus tragedija kaip su Maledonija, kai Bo McCalebb,as padėjo makedonams mus nugalėti Euro 2011.
2020-02-07
+13
Atsakyti
Jurgis
puikios zinios, vadinas, randolpho jau tikrai nera.
2020-02-07
+15
Atsakyti
a
Todel geda?! Paziurekit kaip salys dziaugiasi ir krepsinis populiareja. Nieko cia blogo isskyrus Lietuviu galvas kurios vis dar savo isskirtinuma demonstruoja ir didziuojasi, bet kas metai ties top 4 uzstringa. Turetumeme mes koki Westrooka naturalizave, imtumem auksa kas met... Na nieko, padejuosit, pagedinsim kitus ir toliau kaltinsim teisejus. Kai pasaulis eina pirmyn, mes atgal :)
2020-02-07
-23
Atsakyti
Anonimas
kiek jums dar reikia irodymu kad fiba yra krepsinio issityciojimas? biurokratiniai pydarai su bustinem bananu respublikose
2020-02-07
+12
Atsakyti
Valera
Loxai, kaip ir aną eurochiapmą laimėjo, su Randolphu, net neskaitau, kad Slovėnai kažka pasiekė, kaip ir Rusai 2007 su Holdenu. Gėda. Visada sergu prieš tokias rinktines.
2020-02-07
Atsakyti
nesamone
turetu buti nuostata, kad zaisti gali tik bent 10 metu pilietybe turintis zaidejas. tada dar galima suprasti. o cia pyst pries pat turnyra pasiema pilietybe
2020-02-07
+14
Atsakyti
Antanas
Is akiu matosi kad jis nori kuo greičiau pazemint maskoliuno lavonus
2020-02-07
-6
Atsakyti
djgaffer
Ai,jau nestebina tokie dalykai.Kam užsimano,tam šalys ir duoda tas pilietybes.Apgailėtina ir tiek.Pačiam žaidėjui tai aišku gerai-turi galimybę atrankoj sudalyvaut,ateitį gal ir kokiam tarptautiniam čempionate.Bet tos šalies jauniems žaidėjams tai turbūt šokas,kad natūralizuotas užima jų vietą.Gėda ir tiek.
2020-02-07
+14
Atsakyti
Do
Jei vogt, tai milijoną, jei naturalizuoti, tai irgi uz milijona. Čia nei velnias, nei gegutė. Siulau naturalizuoti visą Žalgirį.
2020-02-07
+6
Atsakyti
retro
gėda.jau geriau savo piemeni koki pasiimtu,bet savo. ir nereiktu ten angliskai aiskint jam nieko.. jei lietuvos rinktinej tokie pradetu zaist?
2020-02-07
+20
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.