Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr. AP-Scanpix

Rungtynės tarp Jutos „Jazz“ ir Portlando „Trail Blazers“ labiausiai nuskambėjo dėl prasto teisėjų darbo lemiamomis susitikimo akimirkomis, o po jo savo nusivylimo neslėpė ir „Blazers“ žaidėjai, ir vyriausiasis treneris Terry Stottsas.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
27
Naudingumas
23
Dvitaškiai
80%
8/10
Baudų metimai
71%
5/7

Lyg to būtų negana, su „Blazers“ komanda keliaujantis žurnalistas Casey Holdahlas pranešė, jog krepšininkų teigimu, arbitrai, po neįskaityto Damiano Lillardo metimo, žaidėjams sakė, kad nieko panašaus į taisyklių pažeidimą nebuvo.

„Tai buvo lengvas sprendimas, – po mačo sakė Lillardas. – Buvo trys teisėjai ir nė vienas iš jų nieko nesušvilpė. Mes kaunamės dėl vietos atkrintamosiose ir mums tai kainavo rungtynes. Tai buvo lengvas sprendimas.“

Lillardas vos pasibaigus rungtynėms nė kiek neslėpė savo emocijų ir buvo pasirengęs aiškintis su arbitrais akis į akį, bet jį sustabdė apsaugos darbuotojai.

„Mums tai kainavo rungtynes. Dabar savo pergalių-pralaimėjimų santykyje turime pralaimėjimą. Dabar mums svarbios visos rungtynės, šį vakarą atidavėme viską, bet jie praleido tokį lengvą sprendimą. 

Jūs norite, jog mes tiesiog išeitume nieko nesakę? Mums tai kainavo rungtynes. Žinoma, kad turėsime ties tuo kažką pasisakyti. Tai visiška nesąmonė“, – baigė Lillardas.

Tuo metu C.J. McCollumas įžvelgė ne tik neįskaitytus taškus, bet ir pražangą bei praktiškai atkartojo Lillardo išsakytus žodžius, bet pridėjo, jog teisėjai taip pat turėtų sulaukti nuobaudų.

„Mums tai kainavo rungtynes. Mes kaunamės dėl vietos atkrintamosiose. Situacijos paaiškinimas tiesiog įsiutino mane... Mane tai verčia galvoti, kad teisėjai nėra pakankamai geri, jog atliktų savo darbą. Tai reiškia, kad jie turėtų gauti papeikimą ir baudą“, – sakė McCollumas.

Damian Lillard

Damian  Lillard
Komanda: Portland Trail Blazers
Pozicija: PG
Amžius: 29
Ūgis: 191 cm
Svoris: 88 kg
Gimimo vieta: Oakland, JAV

Vyriausiasis „Blazers“ treneris Terry Stottsas taip pat nesuprato, kodėl arbitrai nefiksavo taisyklių pažeidimo.

„Tiesiog gaila, jog rungtynės buvo nuspręstos dėl nepateisinamai praleisto epizodo. Jie tiesiog galėjo sušvilpti taisyklių pažeidimą ir tuomet jį peržiūrėti, tačiau jie tiesiog prarijo savo švilpukus“, – teigė Stottsas.

Savo komentarą apie situaciją pateikė ir epicentre atsidūręs „Jazz“ puolėjas Rudy Gobertas, kuris neslėpė, kad teisėjai padarė klaidą.

„Tiesiog stengiausi apsiginti. Po rungtynių peržiūrėjus pakartojimą supratau, kad taškai turėjo būti įskaityti“, – sakė prancūzas.

Į susiklosčiusią situaciją sureagavo ir kiti NBA krepšininkai. Bostono „Celtics“ puolėjas Enesas Kanteris tiesiog parašė žinutę „Apvogti“, o Dalaso „Mavericks“ lyderis Luka Dončičius retoriškai klausė, kaip įmanoma nepastebėti tokio epizodo.

Komentarai:
Fpiz-2
Haha Goberas cia suskele - "pažiūrėjus pakartojima supratau kad taškai turėjo būt įskaityti". Kuomet blokuodamas kali kamuolį į lentą - tu žinai ar tas kamuolys jau buvo į ją atsitrenkęs ar ne. Tikrai nesakau kad bičas turėjo prisipažint teisėjams rungtynių metu - normalu imti viską ką teisėjas duoda, bet nereik p**t proto, maždaug "pažiūrėjęs pakartojimą supratau kad..."
2020-02-09
-6
Atsakyti
...
parsidave tie teisejai. tiek eurolygoj tiek nba. porzingis pvz mete po 35 taskus paskutines 3 rungtynes. vakar jam lazybininkai dave 25 taskus, jog permes. stebuklingai tik isejes i aikstele gaudavo po prazanga :) imete gal 10 tik, nes beveik nezaide... zalgiris - efes kazkam reikejo efes pergales.... nieks nieko nemate. cia ir kazkam reikejo utah pergales. ir nieks nieko "nemate", nenorejo matyti, neapsimokejo matyti...
2020-02-08
+9
Atsakyti
Yolo
NBA pareiskimas: Teisejai padare klaida, blogiausiu atveju teisejas gal kazkiek baudos gaus ar pora rungtyniu neteisejaus :D Tas pats eurolygoj teisejau uz klaidas neteisiami gali daryt ka nori, kam tada ta perziuriu sistema skirta ... nba dar bent coach challenge ivede bet ir tai jei anksciau isnaudojai viskas... Reiktu zaidejam kurt asociacija pries teisejus ir ju cirkus kad kazkas keistusi.
2020-02-08
+4
Atsakyti
Anonimas
Kai savo darba atlieki sudinai kiekvienas rungtynes be jokios atsakomybes, tai prie to ir teisejai pripranta ir ziurovai su zaidejais. Sikart ant tiek persistenge kad net zaidejai supyko. Krepsinis apskritai yra toks sportas kur teisejams yra per daug suteikta teisiu itakoti zaidimo eiga. Duodi dvi greitas prazangas svarbiam zaidejui ir pyst sedi ant suolo iki ilgosios pertraukos. Fulej kokioj maximum raudona kortele uz tikrai siurkscia prazanga.
2020-02-08
-1
Atsakyti
varlee
ziuriu nemazai nba rungtyniu ir mane stebina tas pasirinkimas perziuru gincitinu situaciju:Dkartais sustabdo viska 5minutems vidury 2 kelinio :Do cia mazdaug px
2020-02-08
Atsakyti
djgaffer
Pažiūrėkit,koks teisėjų amžius ir suprasit,kodėl nepastebi tokių epizodų.Jaunų mažai,o laksto pensininkai po 60 m.Man keista,kaip ilgai juos ten laiko,be kažkokio amžiaus cenzo.Tai paskui ir gaunasi tokie epizodai.
2020-02-08
+3
Atsakyti
faq
Vel Rudy. Jis sita elementa jau puikiai ivaldes, kiek rungtyniu jau paeme numusinedamas kamuolius.
2020-02-08
+1
Atsakyti
.
this is a fking joke.
2020-02-08
-5
Atsakyti
Nba kai visada pripažins klaida, bet nieko daugiau.
2020-02-08
-6
Atsakyti
varlee
o Gobertas :Dnieko naujo
2020-02-08
-16
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Utah Jazz
Portland Trail Blazers
49%
45/91
Metimai iš žaidimo
45%
44/97
63
Atkovoti kamuoliai
48
21
Rezultatyvūs perdavimai
14
6
Perimti kamuoliai
9
57%
35/61
Dvitaškiai
47%
27/57
15
Prarasti kamuoliai
9

Rungtynių žaidėjai

Bojan  Bogdanovic
27 PTS
10/16 FG
5/7 FT
Damian  Lillard
42 PTS
16/30 FG
2/3 FT
Rudy  Gobert
14 REB
9 DREB
5 OREB
Caleb  Swanigan
11 REB
9 DREB
2 OREB
Donovan  Mitchell
7 AS
4 TO
35 MIN
Damian  Lillard
6 AS
4 TO
43 MIN
Bojan  Bogdanovic
23 EFF
80% 2P%
33% 3P%
Damian  Lillard
36 EFF
50% 2P%
57% 3P%