Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix

Debiutai naujose komandose, Oskaro verta Marcuso Smarto vaidyba, Michaelą Jordaną pralenkęs Trae Youngas, lietuvių vakaras Vašingtone – visa tai ir daugiau – vasario 10-osios NBA pulse.

Vasario 10-osios NBA pulsas

ĮTVIRTINO. Esant reikalui, gerą gynybą gali demonstruoti ir NBA žaidėjai. Bostono „Celtics“ įžaidėjas Marcusas Smartas lemiamu metu perėmė kamuolį iš Shai Gilgeous-Alexanderio ir taip įtvirtino savo ekipos pergalę prieš Oklahomos „Thunder“.

OSKARŲ NAKTIS. Šiąnakt JAV buvo teikiami prestižiniai Oskarų apdovanojimai, o ją savotiškai įprasmino tas pats Smartas, kuris vaizdingai teisėjams pardavė kontaktą su varžovu.

TRILERIS. Rungtynėse tarp Atlantos „Hawks“ ir Niujorko „Knicks“ prireikė dviejų pratęsimų, o pergalę 140:135 galų gale šventė „Hawks“, kurie nutraukė keturių „Knicks“ pergalių seriją.

PRANOKO MJ. „Hawks“ lyderis Trae Youngas šiose rungtynėse pelnė 48 taškus (7/17 dvit., 6/13 trit., 16/16 baudos) ir atliko 13 rezultatyvių perdavimų. Tai buvo jau trečios Youngo karjeros rungtynės, kuriose jis pelno bent 45 taškus ir asistuoja 10 sykių.

Tokių rungtynių per pirmuosius du sezonus NBA yra daugiau sužaidęs tik Nate‘as Archibaldas (5), o Youngas šiąnakt už nugaros paliko legendinį Michealą Jordaną, kurio sąskaitoje yra du tokie susitikimai.

ŠALTI NERVAI. Šiose rungtynėse Youngas pademonstravo ir šaltus savo nervus. Iš pradžių, likus 7,2 sekundės iki pirmojo pratęsimo pabaigos, „Hawks“ lyderis realizavo abi baudas ir išplėšė antrąjį pratęsimą.

Antrajame pratęsime likus 12,4 sekundės jis pridėjo dar dvi baudas, o likus 6,6 sekundės – dar dvi ir taip įtvirtino „Hawks“ pergalę.

DEBIUTAS. Atlantos ekipoje debiutavo po mainų iš Sakramento atvykęs Dewayne‘as Dedmonas, kuris per 33 minutes pelnė 10 taškų (3/7 dvit., 1/5 trit., 1/1 baudos), atkovojo 8 kamuolius bei blokavo 5 metimus.

KARŠTAS. Filadelfijos „76ers“ gynėjas Furkanas Korkmazas šiuo metu yra itin įspūdingoje formoje. Praėjusiame mače su „Grizzlies“ turkas pelnė 34 taškus ir pagerino karjeros rekordą, o šiąnakt į Čikagos „Bulls“ krepšį atseikėjo 31 tašką (6/6 dvit., 6/11 trit., 1/1 baudos) ir atkovojo 5 bei perėmė 3 kamuolius.

Korkmazas tapo pirmuoju „76ers“ krepšininku šiame sezonu, kuris dvejas rungtynes paeiliui pelno po 30 ar daugiau taškų.

DEBIUTAS II. „76ers“ gretose šiąnakt debiutavo iš „Golden State Warriors“ mainų būdu atvykęs Glennas Robinsonas. Jis per 12 minučių pelnė 10 taškų (5/5 dvit., 0/1 trit.) ir atkovojo 1 kamuolį.

LIETUVIŲ VAKARAS. Šiąnakt rungtynės tarp Vašingtono „Wizards“ ir Memfio „Grizzlies“ JAV sostinės lietuviams buvo ypatingos. Lietuvos ambasada suorganizavo „Lietuvos paveldo vakarą“, kuriame mūsų tautiečiai galėjo susitikti su Jonu Valančiūnu.

Pats Valančiūnas lietuviams už palaikymą atsidėkojo galingu žaidimu po krepšiu. Puolėjas atkovojo 18 kamuolių ir buvo per vieną kamuolį nuo sezono rekordo. JV taip pat pridėjo 8 taškus ir 2 blokus.

PIRMASIS. Šis vakaras turėjo įsiminti ir „Grizzlies“ naujokui Ja Morantui, kuris surinko pirmąjį karjeros trigubą dublį. Įžaidėjas pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

KAM TIE TRITAŠKIAI? Tokio klausimo galėtų klausti „Grizzlies“ krepšininkai, kurie yra vienintelė NBA komanda laimėjusi rungtynes nepaisant to, jog tritaškius metė prastesniu nei 16 proc. tikslumu.

Šiąnakt Memfio klubas realizavo 5 tritaškius iš 32 (15,6 proc.), o praėjusią savaitę mače su Detroito „Pistons“ pataikė 2 tolimus metimus iš 17 (11,8 proc.).

ŽUDIKAS. Jutos „Jazz“ puolėjas Bojanas Bogdanovičius šį vakarą nespindėjo rezultatyvumu, bet pataikė tada, kai to reikėjo labiausiai.

Kroatas paleido tikslų tritaškį su sirena per P.J. Tuckerio ir Jameso Hardeno rankas, o finalinė sirena paskelbė „Jazz“ pergalę prieš „Rockets“ (114:113). Šiame sezone jau buvo 4 metimai, kurie nugalėtoją lėmė aidint finalinei sirenai, o Bogdanovičius yra dviejų tokių metimų autorius.

KARTUS DEBIUTAS. Andre Drummondas pirmą kartą karjeroje pasirodė su Klivlando „Cavaliers“ marškinėliais, tačiau puolėjui debiutas apkarto.

Nepaisant to, jog jis pelnė 19 taškų ir atkovojo 14 kamuolių, „Cavaliers“ namuose 92:133 neprilygo Los Andželo „Clippers“ ekipai.

KARTUS DEBIUTAS II. Pirmieji debiutai apkarto ir iš „Grizzlies“ persikėlusiems Jae Crowderiui bei Andre Iguodalai, mat jų atstovaujama Majamio „Heat“ svečiuose 109:115 krito prieš Portlando „Trail Blazers“.

Crowderis per 35 minutes pelnė 18 taškų (1/3 dvit., 5/8 trit., 1/2 baudos), atkovojo 11 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo metimą.

Tuo metu Iguodala per 23 minutes pridėjo 2 taškus (1/1 dvit., 0/1 trit.), 6 atkovotus ir 1 perimtą kamuolį, 3 rezultatyvius perdavimus bei 1 bloką.

ON FIRE. „Blazers“ lyderis Damianas Lillardas toliau demonstruoja žvėrišką formą. Šiąnakt jis pelnė 33 taškus (5/8 dvit., 6/15 trit., 5/6 baudos), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą bei 3 sykius suklydo.

Tai buvo jau 13-asis atvejis 2020-aisiais, kuomet Lillardas viršija 30 taškų ribą. Tai – geriausias rezultatas lygoje.

VIENAS PATS. „Blazers“ šiąnakt vertėsi praktiškai šešių žaidėjų rotacija, mat Gary Trentas buvo vienintelis Portlando ekipos krepšininkas, pelnęs taškus, kuomet kilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Trentas per 33 minutes surinko 22 taškus (3/4 dvit., 5/7 trit., 1/1 baudos) ir atkovojo bei perėmė po 4 kamuolius.

Tuo metu Calebas Swaniganas žaidė 10, Wenyenas Gabrielis – 7, o Mario Hezonja – 5 minutes ir nė vienas iš jų taškais nepasižymėjo.

Dienos akimirka

Nuotr. BasketNews.lt/J.Miklovas

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas
John  Collins
John Collins

Johnas Collinsas (41)

Taškai
Trae  Young
Trae Young

Trae Youngas (48)

Atkovoti 
kamuoliai
Jonas  Valančiūnas
Jonas Valančiūnas

Jonas Valančiūnas,
Julius Randle'as (18)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Trae  Young
Trae Young
Trae Youngas (13)
Perimti 
kamuoliai
De'Andre  Hunter
De'Andre Hunter

De'Andre Hunteris (5)

Blokai
Dewayne  Dedmon
Dewayne Dedmon

Dewayne'as Dedmonas (5)

Pataikyti tritaškiai
Damian  Lillard
Damian Lillard

Trae Youngas,
Damianas Lillardas,
Furkanas Korkmazas,
Duncanas Robinsonas (6)

Visi šios nakties rezultatai:

Oklahoma Thunder Boston Celtics 111-112 stat »
Atlanta Hawks New York Knicks 140-135 stat »
Philadelphia 76ers Chicago Bulls 118-111 stat »
Washington Wizards Memphis Grizzlies 99-106 stat »
Houston Rockets Utah Jazz 113-114 stat »
Cleveland Cavaliers Los Angeles Clippers 92-133 stat »
Portland Trail Blazers Miami Heat 115-109 stat »

Vasario 10 d., pirmadienis
Komentarai:
tempmehge
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-10
-9
Atsakyti
tempmehge
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-10
+14
Atsakyti
pff
ir dar kaskas sake kad trae youngas bus per smulkus, zemas, ir nerezaltutyvus :DDDDD o dabar isnesioja daug ka
2020-02-10
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.