Nuotr.: AFP - Scanpix
Nuotr. AFP - Scanpix

Domantas Sabonis ruošiasi didžiausiam karjeros savaitgaliui, o jį sutiks artimiausių žmonių būryje. Antradienį į Indianapolį atskrenda visa jo šeima – tėtis Arvydas, mama Ingrida, broliai Žygimantas ir Tautvydas bei sesuo Aušrinė, kurie kartu su Indianos „Pacers“ aukštaūgiu pasitiks NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio įvykius.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Domantas  Sabonis
MIN: 34.68
PTS: 18.31 (59.28%)
REB: 12.57
AS: 4.84
ST: 0.69
BS: 0.53
TO: 2.78
GM: 51

Trečiadienį „Pacers“ žais paskutines rungtynes prieš žvaigždžių savaitgalį ir tokiuose mačuose namų komanda tradiciškai įvertina savo žaidėją, kuris išrenkamas tarp 24 ryškiausių NBA krepšininkų.

Domantui bus įteikti specialūs „Visų žvaigždžių“ rungtynių marškinėliai, o visa tai iš arti stebės jo šeima.

Tiesą sakant, visa Domanto šeima yra arti jo, net jeigu to negalima apibūdinti fiziniu artumu. Nors juos skiria tūkstančiai kilometrų ir septynios laiko juostos, Saboniai Lietuvoje keliasi naktimis ir žiūri, kaip jų jaunėlis varžosi NBA arenose.

„Visi žiūri visas rungtynes: mama, tėtis, broliai, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Domantas Sabonis. – Po rungtynių arba atsiunčia žinutę, arba pasikalbame telefonu.“

Praėjusią naktį Saboniai Lietuvoje galėjo džiaugtis dėl Domanto asmeninio pasirodymo, tačiau ne dėl komandos rezultato. „Pacers“ paskutinėmis sekundėmis 105:106 pralaimėjo Bruklino „Nets“ ir patyrė jau šeštąją nesėkmę iš eilės.

Taip vienu metu stipriausių Rytų konferencijos komandų ketverte besilaikiusi komanda smuko iki šeštosios vietos ir pergalės jai dabar reikia karštligiškai.

„Nėra ritmo, kurį turėjome prieš tai, – į nesėkmes žvelgė Sabonis. – Grįžo Victoras (Oladipo), visi bando jam padėti, o tai kitus išmuša iš formos. Turime padėti jam, kad jis geriau jaustųsi, kad paskui kaip komanda geriau žaistume.

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Komanda: Indiana Pacers
Pozicija: PF, C
Amžius: 23
Ūgis: 211 cm
Svoris: 109 kg
Gimimo vieta: Portlandas, JAV

Jau šeši pralaimėjimai iš eilės, negali būti pasiteisinimų. Turime išeiti ir laimėti.“

Nors pralaimėjo, Sabonis praėjusią naktį surinko trigubą dublį – 23 taškus, 11 rezultatyvių perdavimų ir 10 atkovotų kamuolių.

Tai buvo jau ketvirtasis jo trigubas dublis per pastarąsias 12 rungtynių, o ši atkarpa prasidėjo sausio 20-osios mače su Denverio „Nuggets“, kai 23 metų aukštaūgis galiausiai įsirašė taip ilgai greta būdavusį pasiekimą.

Prieš tai per 268 karjeros rungtynes Sabonis nebuvo surinkęs trigubo dublio, nors šio sezono pradžioje būdavo šalia to.

Akivaizdu, kad aukštaūgiui sunkiausia surinkti rezultatyvius perdavimus, o Saboniui šis statistinis elementas tapo lengviau pasiekiamas, kai varžovai jam ėmė skirti daugiau dėmesio, o treneris suteikė daugiau laisvės.

„Varžovai pradėjo dvigubinti ant ūso ir aš visą laiką visiems (komandos draugams) sakau: „kirskite krepšio link ir aš jums duosiu perdavimą“. Po truputį jau supranta, – pasakojo Domantas. – Treneris duoda daugiau laisvumo, leidžia man su kamuoliu daryti daugiau dalykų, kurie neįprasti dideliam. Varžovai tada nežino, ką daryti, o mano komandos draugai gerai kerta po krepšiu ir bandau jiems atiduoti kamuolį.“

Vis didesnį Sabonio vaidmenį puolime atspindi pamėnesiui šį sezoną kylantis rezultatyvių perdavimų skaičius. Prasidėjęs nuo 2,3 spalio mėnesį, sausį jis siekė jau 6,1, o vasarį per šešerias rungtynes – 6,8.

11 rezultatyvių perdavimų yra Domanto asmeninis rekordas NBA.

Demonstruodamas universalų žaidimą, Sabonis tapo vos antruoju lietuviu (po Žydrūno Ilgausko), išrinktu į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Toks įvertinimas, pasak paties krepšininko, jam yra malonus, bet netikėtas, mat prieš sezoną jis labiausiai jaudinosi dėl to, ar žais „Pacers“ komandos starto penkete.

„Kai esi mažas vaikas, visada yra tokia svajonė (žaisti žvaigždžių rungtynėse), bet negalvojau, kad šiemet taip bus, – prisipažino Sabonis. – Norėjau tik būti „Pacers“ starto penkete. Man tokį šansą davė, bandau tai išpildyti ir žaisti savo žaidimą.“

Sabonis prieš sezoną pasirašė ketverių metų 77 mln. JAV dolerių sutartį, kuri įsigalios kitą vasarą, ir greitai tapo „Pacers“ lyderiu.

Dabar jis pirmauja komandoje pagal pelnomus taškus (vid. 18,3), atkovojamus kamuolius (vid. 12,6) ir yra trečias pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 4,8).

Gebėjimas atlikti įvairius krepšinio aspektus neprasprūdo pro akis NBA organizacijai ir ji pakvietė Sabonį dalyvauti „Įgūdžių iššūkio“ turnyre, kuris rengiamas individualių rungčių dieną šeštadienį.

211 cm ūgio krepšininkas prisipažino, kad pats nesiveržė ten dalyvauti, tačiau galiausiai paklausė šeimos balso.

„Aš nenorėjau ten dalyvauti, bet šeima, broliai, sesė norėjo, – šypsojosi Domantas. – Patekau (į žvaigždžių rungtynes), tai sako tau bus gerai, visi pamatys. Pažiūrėsime, kaip seksis.“

Kaip besisektų ant parketo, Domantas į artėjantį savaitgalį Čikagoje pirmiausia žvelgia kaip į galimybę pabūti su šeima. Nesimatęs su jais nuo vasaros, jis labiausiai koncentruosis į įvykius už aikštės ribų.

„Reikia pailsėti, pabūti su šeima. Bandysiu kuo daugiau pabūti su šeima“, – didžiausio karjeros savaitgalio planus dėstė Domantas.

Komentarai:
brr Domai
tas savaitgalis kontaktai nauji, galbut netiketi, ne krepsinis gi o sou
2020-02-11
-2
Atsakyti
Anonimas
šaunuolis Sabas, tik kažkaip Pacersams jau reikia susitaikyti, kad ne Oladipo lyderis o Sabonis ir žaidimas sukasi aplink jį, matosi iš karto nauda, kai daugiau laisvės gauna, assistina visiems ir žaidimas daug mobilesnis, kai kiti Pacers žaidėjai tai galutinai supras, grįš į pergalių kelią Pacersai :)
2020-02-11
+9
Atsakyti
kalba
kalba verkianciai prashosi dirbtinio kvepavimo. saunuolis. sekmes.
2020-02-11
-4
Atsakyti
Petras zinai
srr, bet zinai vos neisprotejau zinai kol klausiau zinai interviu zinai
2020-02-11
-16
Atsakyti
Toto
saudnuokis saboniukas :) tikiuosi kuo toliau bus geriau. Bet sorry ziauriai sunku jo kalbancio klausytis
2020-02-11
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.