Pastarieji treji metai Klaipėdos „Neptūnui“ buvo ypatingai prasti Karaliaus Mindaugo taurės turnyre.

Šį sezoną metami tritaškiai

52%
14,0
Pataiko: 14,0
Taiklumas: 51,9%
Vieta lygoje: 1
Geriausias pasiekimas: 14
Blogiausias pasiekimas: 14
Daugiausia pataiko: Gytis Masiulis

Tačiau naujasis komandos treneris Jurica Žuža į praeitį nesižvalgo.

Praėjusią savaitę „Neptūno“ strategu paskirtas kroatas svarbiausią savaitę Lietuvos krepšinyje šį sezoną pradeda nestokodamas ambicijų.

„Turime daug ką pakeisti, – korekcijų „Neptūno“ žaidime norėtų Žuža, kuris praėjusį trečiadienį perėmė vairą iš Tomo Rinkevičiaus. – Tam reikia laiko, bet jo neturime.

Bandysime tai padaryti kaip įmanoma greičiau. Manau, kad komandos tikslas ir mano tikslas – žaisti Karaliaus Mindaugo taurės turnyro finale.“

Ambicijų „Neptūnas“ nestokojo ir anksčiau. Ypač prieš dvejus metus, kai finalo ketvertas vyko Klaipėdoje. Tačiau tąkart uostamiesčio klubas neperžengė ketvirtfinalio barjero.

Pernai patekęs į finalo ketvertą „Neptūnas“ sudegė: neturėjo vilčių nei pusfinalyje, nei kovoje dėl bronzos.

„Neptūnas“ yra tarp keturių geriausių komandų Lietuvoje ir privalo čia likti, – įsitikinęs Žuža, davęs interviu LKL TV kūrybinei komandai. – Klubas privalo gerbti sirgalius. Per trejus metus čia pamačiau, kad Klaipėda – krepšinio miestas. Žiūrovai ateina palaikyti mus ir tai labai džiugina.“

Rytoj „Neptūno“ laukia atsakomosios Citadele Karaliaus Mindaugo taurės ketvirtfinalio rungtynės. Per pirmą susitikimą įgiję 3 taškų persvarą prieš Alytaus „Sintek–Dzūkiją“, klaipėdiečiai sieks jo neišbarstyti į žengti į finalo ketvertą. Jis šį savaitgalį vyks Klaipėdoje.

„Miestui svarbu, kad klubas atstovautų Klaipėdai finalo ketverte, – taurės turnyro reikšmę pabrėžė Martynas Mažeika, 12 metų praleidęs „Neptūne“ ir prieš 10 dienų sugrįžęs į šį klubą. – Mums būtina patekti į ketvertą, ruošiamės tam ir turėtume susitvarkyti su spaudimu.“

„Neptūno“ krepšininkai teigiamai sureagavo į pokyčius vyriausiojo trenerio poste. Uostamiesčio ekipa šeštadienį pasiekė „Betsafe–LKL“ sezono rezultatyvumo rekordą namie 115:89 pranokdama Utenos „Juventus“.

Uteniškiams tai buvo pirmas pralaimėjimas 2020-aisiais po šešių pergalių, įskaitant du laimėjimus prieš Vilniaus „Rytą“.

Rytoj laukia dar vienos rungtynės namie, o sėkmės atveju – ir finalo ketvertas. Tai būtų pirmas kartas istorijoje, kai „Neptūnas“ taurės turnyro finalo ketverte kovotų savų žiūrovų akivaizdoje.

„Pirmiausia reikia pasirengti psichologiškai, – į rytdienos rungtynes, kurias nuo 18 val. tiesiogiai transliuos LRT PLIUS, žvelgė Žuža. – Turime nejausti spaudimo ir atiduoti, ką galime. Nes nusipelnėme būti finalo ketverte.“

Komentarai:
x
Joks neptunas nezais finale. Stebekim siandien, kaip teisejai temps ryta pries juventus, o po ir pries neptuna, jei tie laimes pries dzukija. Viska bus daroma taip, kad finalas butu tarp Zalgirio ir ryto.
2020-02-11
+3
Atsakyti
VaidasKLP
Sekmes Neptunui pries raudona parodija kmt pusfinalyje!
2020-02-11
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.