Nuotr.: BasketNews.lt/V.Mikaitis
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis

Eurolygos ekspertai šią savaitę aptarė komandas, galinčias pakovoti dėl vietos atkrintamosiose bei labiausiai patobulėjusį krepšininką, o šioje diskusijoje buvo girdimi Kauno „Žalgirio“ bei Luko Lekavičiaus vardai.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Lukas  Lekavičius
MIN: 19.72
PTS: 10.91 (62.33%)
REB: 1.35
AS: 2.78
ST: 0.52
BS: 0.04
TO: 1.57
GM: 23

Legendinis įžaidėjas Theo Papaloukas labiausiai patobulėjusio krepšininko laurus atidavė būtent Lekavičiui.

„Noriu nukelti kepurę prieš Luką Lekavičių. Jo sugrįžimas į „Žalgirį“ su kur kas svarbesniu vaidmeniu padėjo jam atlikti puikų progresą tiek jo žaidime, tiek statistikoje. 

Jo taškų vidurkis siekia beveik 11, o jo pataikymo procentai yra aukščiausi karjeroje – kur kas aukštesni nei praėjusį sezoną „Panathinaikos“. Jis taip pat ne kartą sublizgėjo, kaip rungtynes keičiantis faktorius“, – cituojamas Papaloukas.

Luca Chiabotti savo balsą atidavė Atėnų „Panathinaikos“ aukštaūgiui Ioanniui Papapetrou, bet užsiminė, jog paminėjimo vertas ir Maskvos srities „Chimki“ latvis Janis Timma. Patrickas Reicheltas sutiko su italu bei labiausiai patobulėjusio žaidėjo titulą taip pat skyrė Papapetrou.

Tuo metu Alexas Madridas pasirinko kiek netradicinį variantą ir savo balsą atidavė „Anadolu Efes“ vedliui Shane‘ui Larkinui.

„Yra nemažai vyrukų, kurie demonstruoja kur kas geresnį krepšinį. Pavyzdžiui, Othello Hunteris arba Janis Timma, bet kalbant atvirai, niekas nenusipelno šių laurų labiau nei Larkinas. Taip, žinau, jis pagrindinis kandidatas laimėti MVP, bet palyginkite jo skaičius su praėjusiu ir šiuo sezonu. Jis pelno beveik dvigubai daugiau taškų!” – teigė Madridas.

Tuo metu Franko Lawloro nuomone, labiausiai patobulėjęs žaidėjas yra Valensijos „Basket“ lyderis Bojanas Dubljevičius.

Lukas Lekavičius

Lukas  Lekavičius
Komanda: Kauno Žalgiris
Pozicija: PG
Amžius: 25
Ūgis: 180 cm
Svoris: 78 kg
Gimimo vieta: Šilalė, Lietuva

Visi šie asmenys įvardijo, kas jų nuomone, yra realiausi pretendentai pakovoti dėl vietos pirmajame aštuntuke ir šiuo atveju „Žalgiris“ sulaukė didžiosios ekspertų dalies palaikymo.

Nuotr. BasketNews.lt/M.Yorgos

„Esu krepšinio romantikas ir žaviuosi, kaip „Žalgiris“ sugeba augti viso sezono metu. Treneris Jasikevičius atlieka fantastišką darbą. „Žalgiris“ per paskutines 9 rungtynes laimėjo 6 kartus, kuomet žaidė su tokiomis komandomis kaip „Real“, „Panathinaikos“ ar „Anadolu Efes“. 

Po savaitės trukmės pertraukos „Žalgiris“ turės gan palankų tvarkaraštį ir, nepaisant dabartinio jų rezultato (9-15), manau, kad jie turės gerus šansus patekti atkrintamąsias arba bent jau rimtai kovoti dėl vietos ten“, – teigė italas.

Jam pritarė ir Reicheltas: „Statyčiau savo pinigus ant „Žalgirio“. Manau, kad ASVEL ir „Crvena Zvezda“ jau dabar žaidžia pagal maksimalias galimybių ribas ir neturės, ko daugiau pridėti.

„Chimki“, kaip ir visada, turi daug aukštos klasės žaidėjų, bet nedirba kaip komanda, o lenktynėse tarp „Žalgirio“ ir „Baskonia“ daugiau talento matau Lietuvos komandoje. Yra ir dar vienas privalumas: „Žalgiris“ žino, kad gali surengti spurtą atkrintamųjų link“, – pridėjo Reicheltas.

Pritariamą nuomonę šiuo klausimu turėjo ir Madridas: „Po 9 pralaimėjimų iš eilės „Žalgiris“ atrado savo ritmą. Dabar jie yra laimėję 6 sykius per paskutinius 9 mačus, o jų namų arena ir vėl kelia baimę. Žinant jų patirtį praėjusiuose sezonuose, kuomet jie užsitikrino vietą pernai Madride, tiesiog negalima nurašyti Šaro komandos. „Žalgiris“ bus kovoje dėl pirmojo aštuntuko“, – teigė ispanas.

Papaloukas savo ruožtu toks konkretus nebuvo ir paminėjo net keturias komandas: „Žalgirį“, ASVEL, „Crvena Zvezda“, „Baskonia“ bei „Chimki“.

Tuo metu Lawloras buvo kur kas užtikrentesnis ir prognozavo, kad į atkrintamųjų traukinį įšoks „Chimki“.

„Jeigu „Chimki“ perpras, kaip subalansuoti puolimą ir darbą gynyboje visas 40 minučių, tuomet jie bus sunkiai įveikiami bet kam. Treneris Kurtinaitis pastaruoju metu siekė kur kas labiau subalansuoto puolimo, o likusi dalis yra tiesiog nusiteikimas. Kai tik „Chimki“ įtvirtins šiuos du aspektus, jų limitas yra tik dangus“, – sakė Lawloras.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną metami dvitaškiai

53%
19,4
Pataiko: 19,4
Taiklumas: 52,7%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 12
Daugiausia pataiko: Zach LeDay