Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Trečiajame kėlinyje galingą 24:6 spurtą surengęs Kauno „Žalgiris“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalyje 82:72 pranoko Panevėžio „Lietkabelį“ ir prasibrovė į pagrindinį finalą.

Fotogalerija

Po rungtynių vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius

„Noriu pasveikinti mūsų komandą ir fanus su patekimu į finalą. Rungtynės buvo daugiau mažiau specifinis taurės mačas, kur labai daug į viršų, į apačią, daug keistų sprendimų ir kažkuriuo momentu trečiajame kėlinyje atrodė, kad perlaužėme rungtynes. Bet galbūt per anksti patikėjome ir, aišku, iš karto Panevėžys grįžo i mačą.

Rezultatas nenustebino, visos keturios komandos yra aukšto lygio. Prie visko prisideda taurės specifika ir tikrai matome, kad ji egzistuoja visoje Europoje“, – po rungtynių kalbėjo Jasikevičius.

– Kas lėmė gerą „Žalgirio“ pradžią ir staigų „Lietkabelio“ atsaką pirmajame kėlinyje?
– Manau, kad „Lietkabelis žaidė su tais pačiais žaidėjais, o mes pradėjome rotuoti ir mūsų atsarginiai prastai įsiliejo į žaidimą. Galvojome apie 40 minučių, tolimesnį dalyką, tad mums rotacija padėjo. 

Negaliu kalbėti už juos, bet „Lietkabelis“ antroje pusėje silpniau ar pavargę žaidė. Taip ir būna, galbūt, mūsų suoliukas neįnešė energijos ir tuo metu „Lietkabelio“ pagrindiniai buvo įsižaidę ir pridarė daug problemų.

– Kiek komandai buvo svarbus Ulanovas?
– Edgaras – vienas iš tų, kurie supranta taurės situaciją ir pradėjo solidžiai žaisti. Esame komanda, kuri naudoja 10-11 žaidėjų, norėjosi žaisti su visais, bet grįžtant prie jo, jis yra vienas iš komandos lyderių.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
17
Naudingumas
25
Baudų metimai
100%
6/6
Perimti kamuoliai
2

– Kas lėmė Landale‘o trumpas minutes ir rotaciją?
– Tai lėmė, kad čia – Karaliaus Mindaugo taurės rungtynės, o ne tarpklasinės rungtynės. Žaidžia tie, kurie žaidžia geriau ir mums nereikia visiems vaikams leisti pasižaisti, kad ir kaip norėtume.

– Pauliaus Jankūno blokas, kiek tokios emocijos svarbos tokiuose turnyruose ir kiek stebina Jankūno blokas?
– Žiūrint iš fizinės pusės, apie Paulių stebina viskas. Taurė yra 40 minučių sprintas, atrodo, kad tai vienos rungtynės, bet jos vyksta labai greitai, tu turi išlaikyti koncentraciją. Nestebino, kad „Lietkabelis“ grįžo. Reikia kantriai siekti savo tikslo, nes kai dėmesys tokiuose turnyruose nukrypsta tai yra labai svarbu.

– Mače netrūko atmosferos iš žiūrovų?
– Mano komandoje už triukšmą aš atsakingas, tad netrūko.

– Ar šiemet jaučia didesnis susikaupimas, žinant, kad pernai pralaimėjote?
– Nežinau. Savo komandoje turiu daug jaunų žaidėjų ir norėtųsi, kad jie tą taurę pasiimtų. Kažkokių kitų dalykų nejaučiu, nes taurė yra dar vienos varžybos, kurios yra įbrauktos į labai intensyvų „Žalgirio“ kalendorių.

Labai sunku jausti, bet iš kitos pusės, jei jaunas ar apskritai bet kuris žaidėjas netiki, kad galime laimėti, jam reikia baigti užsiimti šia profesija.

Komentarai:
Anonimas
landale tokia nuojauta kad neliks po sezono. hayes puolime nieko neduoda bet gynyboj geras, nedaro klaidu ir i schemas isipaiso, todel sarui kol kas tinka, bet jei kardinaliai nepagerins zaidimo i sezono pabaiga, turetu nelikt ir jo. net ir del leday nemazai klaustuku yra, uz tokia suma tikrai galima paieskot kiek aukstesnio, atletiskesnio ir su geresniu krepsinio iq zaidejo
2020-02-15
-1
Atsakyti
voilafi
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-15
-6
Atsakyti
djgaffer
Neįsipaišė į žaidimą Landale ir tiek.Dar negaluoja berods,tai ir žaist negali pilna jėga,kas ir matėsi.Už tai LeDay puikiai jį pakeitė,gerai grūmėsi bei vertas buvo ilgesnių minučių.Ilga Žalgirio rotacija suveikė.
2020-02-15
+6
Atsakyti
ATI
Aha bet kazkodel Hayes vis tiek gauna daugybe minuciu nors zaidzia prastai beveik visada.
2020-02-15
+7
Atsakyti
Retro
kuo maziau jis zaidzia tuo geriau gi. koks cia klausimas dar...
2020-02-15
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Kauno Žalgiris
Panevėžio Lietkabelis
53%
31/59
Metimai iš žaidimo
40%
23/58
28
Atkovoti kamuoliai
39
17
Rezultatyvūs perdavimai
18
13
Perimti kamuoliai
5
92
Naudingumas
77
33%
6/18
Tritaškiai
26%
7/27

Rungtynių žaidėjai

Edgaras  Ulanovas
17 PTS
5/8 FG
6/6 FT
Paulius  Valinskas
14 PTS
3/9 FG
7/8 FT
Zach  LeDay
6 REB
3 DREB
3 OREB
Gabrielius  Maldūnas
9 REB
3 DREB
6 OREB
Lukas  Lekavičius
5 AS
1 TO
19 MIN
Margiris  Normantas
4 AS
3 TO
23 MIN
Edgaras  Ulanovas
25 EFF
67% 2P%
50% 3P%
Gabrielius  Maldūnas
13 EFF
56% 2P%
- 3P%