Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Vilniaus „Rytas“ Karaliaus Mindaugo taurės pusfinalio barjerą perlipo daugiau nei užtikrintai – sostinės klubas „Neptūną“ sutriuškino 96:71 ir finale susitiks su Kauno „Žalgiriu“.

Fotogalerija

Po pergalės Dainius Adomaitis teigė, kad prieš susitikimą buvo akcentuota gera rungtynių pradžia.

„Labai akcentavome rungtynių pradžią, kad negalime paleisti „Neptūno“, kuris ypač gerai žaidžia namuose, jog jie emociškai neįsijungtų, o tuo pačiu ir jų fanai. Vyrai šaunuoliai – pradžia mums buvo labai gera ir noriu pagirti vyrus. Kai kurie žaidėjai perlipo aukščiau visų limitų. Prieš tokias rungtynes nebuvo aišku ar kai kurie žaidėjai žais.

– Po didžiosios pertraukos „Neptūnas“ spurtavo ir buvo sumažinęs atsilikimą iki 6 taškų. Kas pasikeitė, kad jūsų komanda taip greitai sureagavo?
– Didelis akcentas prieš mačą buvo Deividas Gailius. Pasikeitus treneriui jis ėmėsi iniciatyvos. Faktorius buvo gynyba, kuri buvo agresyvesnė prieš žmones, kurie gali pelnyti taškus. Kažkiek rizikos prieš žaidėjus, kurie yra prastesni metikai. Svarbiausia buvo kova po krepšiais. Galima pasakyti, kad iki galo nesusitvarkėme su jų atkovotais kamuoliais puolime.

Labai gerai sužaidėme puolime, kas liečia kamuolio vaikščiojimą. Surasdavome žaidėją, kurį reikėjo, sužaisdami skirtingas situacijas abiejose aikštės pusėse – agresyvumas gynyboje ir išpildymas puolime.

– Buvo kalbos, kad „Neptūnas“ gali išnaudoti „Ryto“ priekinę liniją. Kaip esate patenkintas savo aukštaūgių žaidimu?
– Labai patenkintas. Marekas vakar buvo su temperatūra, o šiandien ryte atsikėlė ir man, kaip treneriui, smagiausia, kai žaidėjai ryte pasako, kad viskas gerai, būsiu 100 proc. pasirengęs. Girdžiu iš žaidėjų atsidūsimą, kai reikia žaisti, bet visi per tai perlipa ir tai yra charakteris. Kitur gal nežaistų, bet čia eina ir sužaidžia.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
19
Naudingumas
29
Perimti kamuoliai
3
Baudų metimai
100%
9/9

Mūsų dideli šiandien sužaidė, kas liečia situacijų skaitymą prie pikenrolų, kokiais kampais statyti užtvaras. Marekas yra 18-os metų bičas, dvigubas dublis pusfinalyje. Nemanau, kad tai labai daug kartų pamatysite tokio svarbumo rungtynėse.

– Greitai Blaževičių pakeitėte po klaidų. Kaip patiko jo padarytos išvados antrojo išėjimo metu?
– Pakeistas buvo, nes nežaidė su idėjomis, kokiomis norėjome, tai čia nelieka kito būdo. Bet Mareko stiprybė yra ta, kad turi gerą krepšinio IQ ir tinkamą charakterį krepšiniui ir to iš jo neatimsi. Vien dėl to jis eis toli.

– Halloway sužaidė labai geras pastarąsias dvejas rungtynes, kas tai lemia?
– Nemanau, kad varžovų rizika yra kažkuo pagrįsta. Neturime nė vieno žaidėjo, prie kurio galima naudoti „Juventus“ taktiką, kurie paliko žaidėją per 2 metrus laisvą. Žaidybinėse situacijose iš derinio gali surizikuoti, bet sugrįžkime prie to, kad Tu yra be jokių sveikatos problemų ir jis yra veteranas bei žino rungtynių svarbą. Ypač rungtynėse su „Juventus“, kur buvome subyrėję visiškai (dėl traumuotų žaidėjų).

– Ko reikia rytojaus finale, kad pakartotumėte praėjusių metų rezultatą?
– Daug. Sunku pasakyti. „Žalgiris“ yra aiškus favoritas ir jie privalo laimėti. Tą visi žino. Mums svarbiausia gera koncentracija. Labai daug paslėptų dalykų, kai treneris ilgai vadovauja vienai komandai. Jie tikrai pigius taškus labai gerai išnaudoja. Koncentracija gynyboje turi būti maksimali, kažkiek prireiks ir sėkmės, bet mūsų tikrai neslėgs joks spaudimas ir turime sužaisti geriausias 40 sezono minučių.

Komentarai:
djgaffer
Gerai paruošė komandą,pradžioje pavyko pabėgti ir pergalė.Tik man taip pat su ta žaidėjų sveikata kažkokia mistika.Pastoviai ten kažkas vemia,su temperatūra.Tai negi jų toks silpnas imunitetas?Sportininkai juk,prisižiūrėt turi,tai ir nebus tokių nesąmonių.
2020-02-15
+9
Atsakyti
Adas
manau, ryt svarbiausias pirmas kėlinys - nors paleidę ant kelių akių paskui labiau užsiveda, tiksliau šaras užveda
2020-02-15
-2
Atsakyti
Koks dar laimėjimas? Geriausiu atveju - 13
2020-02-15
+1
Atsakyti
Adomaitis
zalgiris Favoritai Jie privalo Laimeti
2020-02-15
-8
Atsakyti
Xa
koks jis menkysta lyginant su saru
2020-02-15
-3
Atsakyti
voilafi
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-15
-5
Atsakyti
Jūsų vartotojas yra blokuotas
siuksle tas lenkas. labai jau ereliuoja gavo i snuki nuo Jankuno ir nuo Skuco. dabar galejo Galdikas pistelt jam viena atgal. nebutu lenkas blet visi jie dauzti yra
2020-02-15
-1
Atsakyti
Lauris
Marekas vakar buvo su temperatūra, o šiandien ryte atsikėlė ir man, kaip treneriui, smagiausia, kai žaidėjai ryte pasako, kad būsiu 100 proc. pasirengęs... adomaiti rimtai? po kiekvienu rungtyniu pas tave visi sergantys. jeigu pries kiekviena maca tavo zaidejai triedzia tai cia ne jie didvyriai kad losia o kazkas su komanda negerai nes niekur kitur taip nera kad visa sezona komanda tai sika tai su temperaturom pries kiekvienas svarbesnea rungtybes...
2020-02-15
+27
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Klaipėdos Neptūnas
60%
34/57
Metimai iš žaidimo
39%
25/64
34
Atkovoti kamuoliai
32
21
Rezultatyvūs perdavimai
18
10
Perimti kamuoliai
5
3
Blokuoti metimai
1
14
Prarasti kamuoliai
15

Rungtynių žaidėjai

Terrell  Holloway
19 PTS
4/6 FG
9/9 FT
Deividas  Gailius
13 PTS
4/9 FG
3/4 FT
Marek  Blaževič
10 REB
7 DREB
3 OREB
Simas  Galdikas
7 REB
2 DREB
5 OREB
Francisco  Cruz
5 AS
3 TO
20 MIN
Žygimantas  Janavičius
5 AS
2 TO
26 MIN
Terrell  Holloway
29 EFF
100% 2P%
50% 3P%
Osvaldas  Olisevičius
17 EFF
60% 2P%
67% 3P%