Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: AP-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix
Nuotr.: USA Today Sports-Scanpix

Domantas Sabonis ilgam prisimins savo pirmąją NBA „Visų žvaigždžių“ dieną. Nors negavo daug progų pasireikšti, emocijų buvo tiek daug, kad Čikagos „United Center“ arenoje neliko abejingų.

Ir galiausiai rungtynės baigėsi taip, kaip Saboniui yra svarbiausia – pergale.

Lietuvio atstovaujama LeBrono komanda po dramatiškos kovos 157:155 pranoko Giannio komandą.

Sabonis per 19 minučių pelnė 2 taškus (0/1 dvitaškiai, 2/4 baudos) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Žiauriai patiko, negalėjo būti geriau, – savaitgalį reziumavo Sabonis. – Buvo visa šeima, labai patiko „Įgūdžių iššūkio“ rungtis ir šiandien laimėjome. Negalėjo būti geriau.“

Jis aikštėje pasirodė antrojo kėlinio pradžioje ir pirmąjį tašką pelnė jau pirmoje atakoje, kai išprovokavo Giannio Antetokounmpo pražangą ir pataikė vieną baudą.

Sabonis nuopelnus už šiuos taškus atidavė Russellui Westbrookui.

„Mano pirmi taškai buvo dėl jo. Jis pasakė, kad sukurs man lengvus taškus“, – sakė Sabonis.

Pirmoje mačo pusėje žaidęs 7 minutes, antroje lietuvis rungtyniavo dar 12 minučių. Anot jo, tokį planą dar prieš rungtynes turėjo komandos vyriausiasis treneris Frankas Vogelis, o mačo pabaigoje turėjo žaisti svarbiausi komandos žaidėjai.

Prieš lemiamą ketvirtį LeBrono komanda turėjo 9 taškų deficitą ir pagal naują formatą žaidė iki 157 taškų  – tiek gavosi prie pirmaujančios komandos taškų pridėjus 24, Kobe Bryanto atminimui skirtą skaičių.

Paskutiniame ketvirtyje kova tapo kieta bei atkakli ir komandos dėl pergalės kovojo lyg tikrame mače.

„Paskutinis kėlinys buvo žiaurus, visi norėjo laimėti, abi komandos darė viską, kad laimėtume, – sakė Sabonis. – Kai liko 3-5 taškai, reikėjo daryti strategijas, nes jei įmesi du, jie gali įmesti tritaškį, tai reikėjo arba prasižengti, kad būtų mūsų kamuolys.“

Domantas Sabonis

Domantas  Sabonis
Domantas  Sabonis
MIN: 34.58
PTS: 18.25 (58.88%)
REB: 12.48
AS: 4.83
ST: 0.67
BS: 0.52
TO: 2.73
GM: 52

Indianos „Pacers“ puolėjas prisijungė prie būrio kolegų ir krepšinio fanų girdamas naująjį „Visų žvaigždžių“ rungtynių formatą.

Pirmus tris kėlinius komandų taškai buvo skaičiuojami iš naujo, o ketvirčių nugalėtojams atitekdavo 100 tūkst. dolerių premija labdarai. Todėl netgi trečiojo kėlinio pabaigoje užvirė kova, kuri tokiam rungtynių momentui nėra įprasta.

Galiausiai ketvirtajame kėlinyje rungtynių laikas buvo išjungtas ir komandos žaidė iki 157 taškų. Taip intriga buvo didesnė nei bet kada anksčiau panašiose varžybose.

„Žiauriai patiko, – apie naująjį formatą kalbėjo Sabonis. – Kaip ir matėte, visi fanai norėjo matyti, kad žvaigždės taip žaistų. Manau, kad daug geresnės rungtynės pasidarė.

Visi nori laimėti, matote, kokia įtampa. Galiausiai mes visi esame sportininkai, krepšininkai, ir norime laimėti, nesvarbu, kokios rungtynės.“

Ir pats Sabonis pajuto, kaip stipriai ketvirtajame kėlinyje pasikeitė žaidimas: įėjęs į aikštelę, jis išprovokavo kietą Joelio Embiido pražangą.

„Ketvirtame kėlinyje, kai išėjome, reikėjo žaisti rimtai. Tą pražangą kaip davė per rankas…“ – komentavo Sabonis.

Šeštadienį jis dalyvavo „Įgūdžių iššūkio“ turnyre, kuriame liko per plauką nuo titulo, finale pralaimėjęs Bamui Adebayo.

Po to Sabonis savo akimis išvydo vieną įspūdingiausių visų laikų dėjimų konkursų, o sekmadienį jis tapo atgimusių žvaigždžių rungtynių dalimi.

Išties, savaitgalis, kai negali norėti geriau.

Komentarai:
Lol
mačiau nuo 152:150 . geresnio krepšinio ir gynybos nesu matęs niekur, jokiame lygyje. Net Hardenas įjungė šimtą procentu. visi keičiaisi visi atstovi. Giannis spėja atsikeist ant Lebrono. Gianno komanda laisvų metimų išvis neturėjo. Realiai Lebrono komanda ir buvo pajėgesnė, visgi Lowry + Kemba aikštėj per daug missmatchu gale. Gobertas turėjo būt vietoj kažkurio
2020-02-17
+8
Atsakyti
Bukas
Cirkas.
2020-02-17
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.