Nuotr.: V. Kuralavičius
Nuotr. V. Kuralavičius

Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) renginiai kyla į naują lygį. Tuo neabejoja Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubuose žaidęs Gintautas Matulis.

Gintautas Matulis

Gintautas  Matulis
Gintautas  Matulis
MIN: 27.41
PTS: 11.96 (57.49%)
REB: 3.16
AS: 3.28
ST: 1.6
BS: 0.6
TO: 2.08
GM: 25

Vasario 16-ąją „Jeep“ arenoje vykusi SKM Žvaigždžių diena pasižymėjo Lietuvos istorijos ir Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) akcentais, gausybe konkursų, prizų krepšininkams, renginio žiūrovams, o 5 valandas trukusios šventės programa sulaukė daug teigiamų dalyvių ir žiūrovų vertinimų.

Praėjusį sezoną aukščiausiame Lietuvos divizione rungtyniavęs 33-ejų Matulis džiaugiasi, kad jaunieji vilniečiai turėjo būtent jiems skirtą Žvaigždžių dieną:

„Labai malonu matyti tiek mažiausius, tiek vyresnius krepšininkus. Praėjusį savaitgalį Žvaigždžių diena vyko visame pasaulyje ir SKM taip pat neatsiliko. Manau, vaikams, kurie seka NBA ir kitų šalių krepšinį, turėjo būti labai smagu tam tikrus momentus savo žaidime atkartoti matant jų tėveliams ir draugams, – kalbėjo pats dvi atžalas auginantis Matulis. – SKM veiklą seku nuo pat pradžių. Nuo poros vaikų grupių mokykla išsivystė iki didžiausios visoje Lietuvoje. Tai, manau, daug parodo apie mokyklos darbą – tik geriausi žodžiai ir atsiliepimai. Manau, į Vilnių pergalės gali sugrįžti ir kalbant apie profesionalų krepšinį. Vilnius – pats didžiausias Lietuvos miestas, šalies sostinė. Sąlygos yra, reikia dirbti nuo mažų laiptelių, ugdyti žaidėjus piramidės principu ir tikrai užaugs vilniečių, kurie garsins miesto vardą.“

Šiuo metu Matulis atstovauja Marijampolės „Sūduvos–Mantingos“ ekipai ir yra vienas jos lyderių. 12 taškų ir 14 naudingumo balų per rungtynes renkančio lengvojo krašto puolėjo žaidimas yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl Marijampolės klubas kalendorinį pavasarį pasitinka įsitaisęs antroje Nacionalinės krepšinio lygoje (NKL) turnyrinės lentelės vietoje.

Gintautas Matulis

Gintautas  Matulis
Komanda: Marijampolės Sūduva-Mantinga
Pozicija: SF
Amžius: 33
Ūgis: 196 cm
Svoris: 90 kg
Gimimo vieta: Rokiškis, Lietuva

„Mano tikslai su „Sūduvos-Mantingos“ ekipa šį sezoną – patekti į NKL finalo ketvertą. O ten viską sprendžia vienerios rungtynės. Marijampolė jau labai seniai turi norą žaisti LKL lygoje. Tam trukdo arenos nebuvimas. Kiek žinau, statybos turėtų prasidėti per artimiausius 1-2 metus. Tikiuosi, procesai nesustos ir Marijampolės klubą pamatysime LKL čempionate, – vylėsi krepšininkas. – Draugai klausia, kada baigsiu karjerą. Atsakau, kad kol jaunimas neapibėga, yra sveikatos, tol žaisiu.

Jeigu pasitaikys galimybė, norėčiau sugrįžti į aukščiausią Lietuvos lygą. Savo ateitį aš matau darbe su vaikais. Matant jų tobulėjimą ir augimą šis darbas man teikia prasmę. Vasaromis jau dabar organizuoju stovyklas krepšinio, sporto ir sveikatinimo tematika, todėl savo ateitį regiu būtent taip.“

Paklaustas, kodėl sportas žmogaus gyvenimą daro geresniu, Matulis nesuabejojęs atsako: „Visas sportas duoda labai daug asmeninių savybių, gali ugdyti charakterį. Krepšinyje aš pats patyriau, kaip galima išsiugdyti lyderio, komandinio darbo savybes, nuoseklumą, atkaklumą. Pagrindinis dalykas šių laikų vaikams, aišku, yra fizinė veikla.“

Komentarai:
cha cha
Kam ta arena - geriau runkelių daugiau užauginkit cukraus fabrikui.
2020-02-18
+2
Atsakyti
licoly
https://badoo.red - nuostabi pažinčių svetainė skirta tik suaugusiems, norintiems susirasti partnerį, norintiems pasimylėti
2020-02-18
Atsakyti
djgaffer
Senai jau laikas Marijampolei turėti areną.Miestas myli krepšinį,sportas mėgstamas,komanda stipri.Laikas jau areną turėti ir eiti į LKL.
2020-02-18
+5
Atsakyti
Emma
Nоr­it­e su­sіr­asti m­er­g­iną v­iеn­ai nаk­čiai? Sv­еiki аtv­ykę - https://getmeets.com
2020-02-18
-10
Atsakyti
jop
aš labiau norėčiau telšių lkl, ten bent ateina žmonės pažiūrėti savo miesto komandos
2020-02-18
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Šį sezoną pelnomi taškai

50%
86,3
Pelno taškų: 86,3
Taiklumas: 49,6%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 122
Blogiausias pasiekimas: 61
Daugiausia pelno: Šarūnas Beniušis