Nuotr.: Artur Stabulnieks
Nuotr. Artur Stabulnieks

Vyriausiasis Maskvos srities „Chimki“ treneris Rimas Kurtinaitis teigia, kad dabartinis krepšinis ženkliai sumažina trenerių įtaką žaidimui.

Bendraudamas su Rusijos žiniasklaida, strategas įvardijo, kad labiausiai tai lemia ženkliai padidėjęs krūvis.

„Rungtynių skaičiumi mes artėjame prie NBA ir dėl didelio skaičiaus skrydžių žaidėjai nebeturi laiko poilsiui. Šioje situacijoje pranašumą įgauna komandos, žaidžiančios silpnesniuose nacionaliniuose čempionatuose. Kiekvieną savaitę su Eurolygos rungtynėmis mes žaidžiame mačus su tokiomis komandomis kaip „Zenit“, UNIKS, „Lokomotiv“ ir CSKA“, – komentavo Kurtinaitis.

„Kiekvieną savaitę žaidžiame po du mačus su savo kalibro komandomis. Tai yra sunku ir neleidžia surengti pilno pajėgumo treniruočių. Praktiškai darome tik taktinio pobūdžio treniruotes. Tai yra visų Eurolygos komandų problema. Pažiūrėkite, kiek traumuotų žaidėjų yra kitose komandose. Žaidėjai neatlaiko tokio krūvio fiziškai“, – tęsė „Chimki“ strategas.

Kurtinaitis taip pat pabrėžė, kad dėl padidėjusio krūvio treneriai yra priversti naudoti mažiau derinių ir viską patikėti žaidėjams.

„Treneriai tokiose situacijose yra priversti mažinti derinių skaičių nuo 12-15 iki 3-4 ir tokiose situacijose viskas priklauso nuo žaidėjų. Jeigu turi Larkiną ir Micičių, Delaney bei Mirotičių ar Campazzo su Llullu, tuomet esi viršuje. Jie yra žaidėjai, priimantys nestandartinius sprendimus ir vienu metimu galintys nulemti mačo baigtį.

Taip pat yra ir NBA. Jeigu nori būti viršuje, privalai turėti bent dvi superžvaigždes. Todėl trenerių vaidmuo moderniame krepšinyje ženkliai sumažėjo. Anksčiau treniruotėse galėdavome daug laiko skirti puolimui, o ypač gynybai, tačiau dabar to nebėra. Dabar žvelgiame tik į gynybos pagrindus. Krepšinis tampa vis lengvesnis ir labiau priklausomas nuo lyderių“, – užbaigė Kurtinaitis.

Komentarai:
Va čia tai naujiena
Keista, kad rusai eina į NBA pusę. Juk žalgiris išdidžiai atsukęs šikną eina priešinga kryptimi.
2020-02-21
-7
Atsakyti
djgaffer
brolau dar toki iki Nba
2020-02-20
+6
Atsakyti
ka
rezultatai priestarauja kurtinaicio zodziam. sako eurolygoj rezultatus lemia ne treneriai o lideriai. tai kad chimki su armaniais kas met tu lideriu prisiperka, bet niekada nera trenerio su 3-5 metu planu. Tai ir kas met nepatenka i top-8 su savo lideriu pilna komanda.
2020-02-20
+5
Atsakyti
XXX
Norite susirasti merginą vienai nakčiai? Sveiki apsilankę - http://getmeets.com
2020-02-20
-4
Atsakyti
Rimai, nekalbėk nesamonių
Fiba euroleague krepšinis ypatingas tuo, kad treneriai už žaidėjus geresni, pastarieji turi atmintinai išmokti žiūrėdami į trenerio lentoje stumdomas šaškes, turėti tik vos vos meistriškumo, kitaip juos gali paimti žaisti į NBA už 10 ar 20 milijonų dolerių didesnę algą per metus. O ten nebus Šaro, kur bėgti, o kur sustoti?
2020-02-20
+3
Atsakyti
ulialia
Na kurtis cia apie save sneka. Jei jo komandoje bardakas, tai tikrai ne apie visa eurolyga. EL geriausiai stovi gerai treniruojamos komandos, isskirciau nebent Efes ir Pao fenomenus.
2020-02-20
-4
Atsakyti
Ne_emygeriams
cirkeja eurolyga
2020-02-20
+17
Atsakyti
Zzz
ok ponas Kurtinaiti pas jus yra tik3-4 deriniai, 3 is keturiu prasideda mesk kamuoli A.Shved :)
2020-02-20
+9
Atsakyti
djgaffer
Kurtinaitis nelabai gali kažką neigiamo pasakyti,kas liečia Švedą ir jo žaidimą.Ten rusas visą valdžią laiko,tai jei Kurtis kažką neigiamo mesteltų link jo pusės,tai kėdė rimtai susvyruotų.Tapo tokiu aplinkybių įkaitu ir tenka su tuo taikytis,darbo ir pinigų tai reikia.
2020-02-20
+5
Atsakyti
Anonimas
suka lapinas savo sikna:)))
2020-02-20
+2
Atsakyti
Nejaugi naujagimis bando žengti?
Čia tik pirmi naujagimio žingsniai, bet jau pirmi yra, pereinant nuo pusiau rankinio ir pusiau šaškinio Šaro krepšinio prie krepšinio, kur net Šaro protas nespėja paskui žaidėjų meistriškumą ir talentą. Dėl to Šaras į savo komandą tokių ir neima.
2020-02-20
-4
Atsakyti
Antanas
Ka cia tas chronius nusisneka
2020-02-20
+3
Atsakyti
Romka
100% tiesa
2020-02-20
-7
Atsakyti
Klajoklis
Del NBA sutikciau, ten daugelio treneriu vaidmuo lygus komandos ukvedzio. Bet ne Europoje. Cia visgi zaidzia zmones. Masto, gudrauja... o ne primityviai pasoka pusantro metro ir kala is virsaus. Kam reikalinga taktika ar strategija primatui, kuris gali 48min sokineti ir begioti be nuovargio?
2020-02-20
-2
Atsakyti
Hmm
Nelabai suprantu ko čia sumiat ant to Rimo, jūs išsivaizduojat, kad Šaras ryškiai daugiau pasiektų su ta komanda? Taip, chimki pagal žaidejus gražiai ant popieriaus atrodo bet...ji neturi garantuotos vietos EL kitiems metams todėl turi stengtis VTB užimti kuo aukštesnę veta, kad bent jau teoriškai atkintamosiose jiems būtų lengviau, nes tiek uniksas, lokomotyvas, zenitas mes rimta įšūkį dėl to kelialapio į EL. Kitas punktas A.Svedas, jis neliečiamas ir gali žaisti kaip nori, ir nesvarbu kas jį treniruos Rimas, Šaras, Pablo, Ivkovičius ar dar ten kas. Aš neišsivaizduoju kas turėtų nutikti, kad jis taptų įspraustu į rėmus žaidėju ir būtų patenkintas. Todėl šiuo atveju arba turi taikytis su tuo ir kažkaip bent jau bandyti jį pažaboti arba sėdėti be darbo, nes kitoje EL komandoje šiuo metu tikrai nesišviečia Rimui darbas, visos vietos užimtos.
2020-02-20
+15
Atsakyti
vvvc
Bent kazkaip subtiliau metytu atmazus, apgailetina. Slykstus tipas.
2020-02-20
-7
Atsakyti
:)
Ai vaidmuo sumazejes? :D Okei tada, su Saru po sezono galim atsisveikinti ir uz sutaupytus pinigus lietuvius islaikyti. Kai toks nedidelis vaidmuo, tai ir Krapikas suvadovaus.
2020-02-20
+12
Atsakyti
Adas
tiksliau, turint Švedą - trenerio nereikia. Nes tam giliai po..ui, ką Rimas braižo ar aiškina. Jei sugalvojo tą dieną mest 20 troicų, tai ir mes. Ir jis ruskyne dievas, tik dėl jo yra kažkoks lankomumas arenoj
2020-02-20
+21
Atsakyti
:D
nu reikia naglumo turet, rimai. tokia sudeti surinkes, gyreisi kad sukomplektavai tokia komanda kokios norejai... o dabar dairaisi i larkinus miroticius ir t.t.
2020-02-20
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.