Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Šį vakarą visų ryškiausių čekų krepšinio žvaigždžių Vilniuje nebus, tačiau vyriausiasis treneris Ronenas Ginzburgas itin pasitiki savo jaunimu.

Tomašas Satoransky žaidžia NBA, Janas Vesely užimtas Eurolygoje, Pavelas Pumprla baigė karjerą rinktinėje, o natūralizuotas amerikietis Blake‘as Schilbas ir Ondrejus Balvinas šįkart dėl asmeninių priežasčių liko už rinktinės borto.

„Jaunieji mūsų krepšininkai Petras Šafarčikas, Simonas Purshlas ar Vitas Krejčis žaidžia labai gerai. Žinoma, jie kartais klysta, bet tai juk ir yra ta kaina, kurią mes mokame už tai, kad jaunimas jau gali atstovauti Čekijos nacionalinei rinktinei. Tai bus ypač naudinga mūsų krepšiniui ateityje.

Sunku, kai rinktinės sudėtyje iš karto atsiranda 5-6 nauji krepšininkai, kurie per tris šio atrankos lango dienas turi sugerti į save visą naują jiems informaciją. Tai mums neigiamai atsiliepia puolime. Pusė komandos, sudarytos iš naujokų, kelia tam tikrų sunkumų“, – savo rūpesčiais dalinosi Ginzburgas.

Pirmąjį kartą Čekijos komandos kapitonu paskirtas Vojtechas Hrubanas prisipažįsta, kad šios pareigos kol kas jį slegia aikštėje.

„Man sunku susitaikyti su naujomis pareigomis aikštėje. Galvoje be krepšinio kirba per daug visokių minčių ir tai trukdo žaisti. Matyt, kad esu pernelyg motyvuotas. Mūsų rinktinės sudėtis – nauja, o vaidmenys komandoje vis dar skirstomi.

Su kiekviena treniruote ir naujomis rungtynėmis mes vis tobulėjame. Mes dar tik mokomės nugalėti. Pasiteisina, kai aikštėje vienu metu žaidžia keli to paties klubo krepšininkai. Taip lengviau pagauti tinkamą ritmą, ypač – puolime“, – teigė Hrubanas.

Lietuvos ir Čekijos rinktinių dvikova vyks jau šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje 19 val. 30 min.

Komentarai:
jo
Tas Vitas Krejčis toli eis - pamatysite kas is jo bus po 3 metu.
2020-02-27
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.