Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Prie septintojo šį sezoną RYTO podcasto mikrofono sėdo sostinės klubo valdybos pirmininkas Adomas Bužinskas. Vilniaus miesto savivaldybės atstovas pasakojo, kaip klubui skiriamas savivaldybės finansavimui, koks jis gali būti ateityje, kokios yra klubo valdybos funkcijos, dalijosi savo mintimis apie klubo valdymą ir ateities viziją. 

Šį sezoną metami dvitaškiai

55%
21,5
Pataiko: 21,5
Taiklumas: 55,1%
Vieta lygoje: 3
Geriausias pasiekimas: 29
Blogiausias pasiekimas: 16
Daugiausia pataiko: Martynas Echodas

Apie klubo valdybos funkcijas: „Korporatyvinio valdymo teorijoje yra organizacijos akcininkai, tada valdyba, o vėliau generaliniai direktoriai. Natūralu, jog visi į komandos rezultatus žiūri iš sportinės pusės, o mes (valdyba) žiūrime šiek tiek kitaip – pirmas mūsų tikslas yra finansinė atskaitomybė. 

Kitas svarbus dalykas yra panaikinti besivelkančias klubo skolas. Tai natūralu ir tai darome pakankamai sėkmingai. Matant, kad per dvejus metus maždaug pusė skolų buvo uždarytos, realu, jog per metus kitus mes viską galime pasinaikinti.“

Apie savivaldybės finansavimą: „Konkursinė sporto finansavimo programa buvo priimta savivaldybės dar praeitoje kadencijoje. Trejų metų finansavimo programa iš principo įrėmina tiek savivaldybę, tiek klubą. Viena vertus, tai yra gerai, nes tu žinai, jog turėsi bazines pajamas kiekvienais metais. Antra vertus, tai padaro šiokią tokią lygiavą, nes visus imame pagal tuos pačius kriterijus. Mes, iš savivaldybės pusės, klubui skiriame po 1,2 milijono eurų ir taip bus 3 metus į priekį.

Ta sistema yra aiški. Daug kas ją kvestionuoja. Yra manančių, kad savivaldybė turėtų daugiau remti klubą. Mano nuomone, ši suma galėtų būti didesnė. Iš principo reikia suprasti, jog „Rytas“ sukasi pats iš savęs. Jei klubo biudžetas yra 3,5 mln. eurų, o 1,2 mln. yra savivaldybės parama, tad virš 2 mln. klubas susirenka iš privačių rėmėjų. Tai yra didžiausia suma visoje Lietuvoje. Mes mėgstame lygintis su artimiausiomis komandomis, bet nei viena iš jų nepritraukia tiek privačių pinigų.

Apie komandos rezultatus šiame sezone: „Fanai nuo komandos nėra nusisukę. Gal „Siemens“ norėtųsi užpildyti labiau, bet tai, kas darosi „Jeep“ arenoje per kiekvienas rungtynes, aš manau, yra labai gera iliustracija to, jog fanai mato, kad klubas eina į priekį.“

Apie klubo prezidentą: „Klubo prezidentas yra daugiau simbolinė pozicija. Tai turėtų būti klubo veidas, žymus žmogus, geros reputacijos, atstovaujantis klubą, padedantis rasti rėmėjus. Mes, suprasdami, kad nenorime bet kokio žmogaus kviesti į šį postą, nusprendėme pradžioje susitvarkyti klubo vidų. Šiais metais buvo nutarta neturėti prezidento, o nuo kitų metų mes tikrai pradėsime apie tai kalbėti.“

RYTO podcaste Adomas Bužinskas kalbėjo apie: savo pareigas (00:50 – 03:10); valdybos funkcijas (03:22 – 07:55); klubo žmonių atskaitomybę (08:20 – 15:28); klubo skolas (15:42 – 17:22); savivaldybės finansavimo aspektus (17:50 – 32:38); komandos rezultatus (33:10 – 37:18) bei atsakė į fanų klausimus (37:50 – 01:08:50).

Komentarai:
Adomaitis
isformuoti pilnai sita pinigu plovimo masina! Sitas projektelis nuo pat savo gyvavimo pradzios buvo lietuvos krepsinio piktzaizde! Isvaikyti visus burzujus is to klubo ir uzkalti langus, pamirsti kad toks isvis kada egzistavo! atkurkite Sakalus pagaliau! Sakalai man kaip vilnieciui visada buvo sirdyje!
2020-02-26
-2
Atsakyti
?
turbūt visoj eurpoj nėra tokio fenomeno kaip lietuvoj, kad klubai visiškai arba labai didele dalim priklausomi nuo savivaldybių paramos
2020-02-25
Atsakyti
Debiliukai,auskinu. Atemus is zaliu biudzeto pajamas is savivaldybes,uz bilietus, uz transliacijas ir uz pinigus is el kiek liktu? + dar nemokama arena ir 100% dali pinigu panaudoja is zalgirio arenos pajamu,tai kiek pritraukia privaciu remeju? Max 2 mln,nes didzioji dalis paremia ne pinigaus,o kazkokiom paslaugom,pvz akropolis, kautra,kauno diena ir pan.jie pinigu klubui tikrai neduoda.
2020-02-25
-17
Atsakyti
brangus, kaimieciai
brangus, kaimieciai, vis verkiat, kad rytas-projektelis jums nerupi, bet kazkokiu mistiniu budu lendat i temas ir kazka vapat, kaip gerokai padaugine. As suprantu, kad dabar savotiska ziema ir meslo mezt nereikia, bet nu tvardykites su tais nealkoholiniais gerimais, nes iki kito sezono nedagyvensit.
2020-02-25
-8
Atsakyti
djgaffer
Kai klubo valdžia dirbs sklandžiai,tai tada ir padidins tą paramą.Kalbėt reikia su miesto valdžia,o ne į skandalus veltis.Ten pastoviai nesąmonės vyksta,jau net neaišku,kas ten vadovauja.Kas čia šitas veikėjas,net negirdėjęs apie tokį.Tai kaip gali pakilt rėmimas,jei neaišku,kas tam klubui vadovauja.Kiemą tegul pirma savo išsikuopia,pareigas galiausiai pasiskirsto ir tada jau galės apie didesnį rėmimą kalbėt.
2020-02-25
+8
Atsakyti
Užpakalnis
Dar vienas apsimelaves veikėjas,šneka vėjus. Idomu kam limpa?
2020-02-25
+11
Atsakyti
Antanas
Privalo ne tik vilniaus savivaldybe bet ir visa salies valdzia paremt vilniaus karius nes tik jie garsina sali europoje!
2020-02-25
-19
Atsakyti
Ka sitas klounas meluoja?
"Klubo biudžetas yra 3,5 mln. eurų, o 1,2 mln. yra savivaldybės parama, tad virš 2 mln. klubas susirenka iš privačių rėmėjų. Tai yra didžiausia suma visoje Lietuvoje. Mes mėgstame lygintis su artimiausiomis komandomis, bet nei viena iš jų nepritraukia tiek privačių pinigų. ------------------------------------------------------------------------- Kauno Zalgirio biudzeto pristatymas - Rėmėjai papildys komandos piniginę 3,2 mln
2020-02-25
+22
Atsakyti
+
Kas cia toks is vis? Ten nesuprasi, pilna visokiu valdybos pirmininko uosvio pavaduotoju, kurie nerodydami jokio rezultato susirenka puse tu savivaldybes lesu ir dar drista kelti nepasitenkinima. Kas dar juokinga, tai ju komunikacijos strategija. Kas menesi islenda kazkoks, velgi, Ryto sporto direktoriu skyriaus vyriausiasis patarejas ir aiskina, kokiam klubas dabar pakilime, kaip fanai myli kluba ir net surenka pilna dvieju tukstanciu vietu Jeep sporto sale. Kaip koks Putinas apie Rusija. Yra skaiciai, lankomumo statistikos, galu gale rodomi rezultatai, bet jie vis tiek iesko besmegeniu, kurie tikes sitom nesamonem. Aisku Ultroms su uzpiltom smegenim visas tas sueina, bet normalus fanai, kurie dabar mato, kas per tipas yra Jarutis, jau seniai nebegerbia sito klubo ir mieliau ziuri Zalgiri.
2020-02-25
+6
Atsakyti
Tomas
As kaip daug mokesciu sumokamtis vilnietis noreciau, kad Vilniaus Ryto klubui butu skiriami bent 2 milijonai euru per sezona
2020-02-25
-10
Atsakyti
Dainius
faktas, kad reikia didinti parama Rytui
2020-02-25
-6
Atsakyti
tai kaip cia didingasis musu legendinis kauno ir visos Lietuvos klubas nesugeba daugiau is remeju surinkti? :(
2020-02-25
-21
Atsakyti
Gėjus Paulius Ambrazevičius
šitą cinikų ir neaiškaus plauko kontorą jau senai laikas panaikint. Karma už Vilniaus Statybos sunaikinimą sparčiai vejasi redbull projektą
2020-02-25
+28
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.