Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS
Nuotr.: BNS

Nieko nebelemiančias „Top 16“ etapo rungtynes laimėjęs Vilniaus „Rytas“ pakilia nata užbaigė pasirodymą Europos taurėje. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai paskutiniame susitikime savų žiūrovų akivaizdoje 83:75 antrąkart įveikė Stambulo „Galatasaray“ ir su tarptautine arena atsisveikino pasiekęs 7 pergales per 16 turų. 

Fotogalerija

„Kaip ir kalbėjome su žaidėjais rūbinėje, kad šitos rungtynės yra daugiau apie pagarbą tiems žmonėms, kurie mus palaikė viso sezono metu, kurie atėjo rungtynėse anksčiau, kurie atėjo ypač šiandien. Visi supratome, kad tos rungtynėse nieko nepakeis turnyrinėje lentelėje, bet mes tas rungtynes turėjo sužaisti su tokiu atsidavimu, kad paprasčiausiai atsidėkotume fanams už tą palaikymą.

Faktas, kad tai nepavyko padaryti visas 40 minučių, kadangi žaidėme tikrai prieš gerai treniruojamą komandą, kuri žaidžia tikrai gerą krepšinį. Turkijos lygoje jie per paskutiniąsias dvejas rungtynes laimėjo Bursos „Tofaš“ ir Stambulo „Fenerbahče“, tai parodo, kokio lygio yra komanda. Dar labiau džiugu, kad pavyko laimėti rungtynes ir tai pavyko padaryti žaidžiant tikrai gera rotacija, visi gavo savo laiko, galbūt nekokybiškai išnaudojo, bet užbaigėme pergalingai“, – po dvikovos sakė Adomaitis.

– Žvelgiant į visą sezoną Europos taurės sezoną, dėl ko galbūt jaučiate didžiausią kartėlį ir kurios rungtynės buvo tos kertinės, nubraukusios komandos šansus?
– Visada jis yra. Bet sugrįžkime į grupių etapą, „Rytas“ net neišeis iš grupės, „Rytas“ net nelaimės“, visi ekspertai kalbėjo tą patį. Išėjome iš grupės, „na, dabar „Top 16“ etape nelaimės nė vienų rungtynių“. Laimėjome, ir laimėjome ne vienas rungtynes, čia yra didžiausia pagarba žaidėjams, kad jie tikėjo tuo keliu, kuriuo mes norime eiti.

Rungtynių žaidėjas

Taškai
13
Naudingumas
20
Atkovoti kamuoliai
7
Blokuoti metimai
2

Kartėlio negali būti, nes tikrai maksimaliai atidavėme savo jėgas ir maksimaliai ruošėmės. Galiu dabar pasakyti, kad labiausiai gaila yra dėl pirmųjų „Top 16“ rungtynių namuose su Kazanės UNIKS. Net rungtynių pabaigoje buvo tokia mintis, kad ech… Negaliu įvardinti, kad tai – kartėlis. Labai noriu padėkoti vyrams už atsidavimą ir kelią, kurį nuėjome. Faktas, kad visi norime papulti kuo aukščiau, norime laimėti Europos taurę, bet nueitas kelias buvo geras ir rezultatas tikrai yra geras. Negali būti jokio kartėlio.

– Dabar „Rytas“ varžysis tik vietiniame fronte. Ar galima tikėtis sudėties korekcijų? Galbūt bus atsisveikinta su kai kuriais legionieriais?
– Kalbėsime. Norėjome daryti korekcijas, bet situacija greitai uždarydavo norą jas atlikti, nes Martynas Echodas gavo traumą ir automatiškai sustojome su kažkokiais mąstymais. Faktas, kad nesame tas klubas, kuris gali nuspręsti ir kažką padaryti, nes tai yra finansinės atsakomybės. Antras dalykas, jei tu turi kažką, tu gali galvoti, bet rinkoje nėra tų žaidėjų, kad tu galėtum kažką galvoti. Šiai dienai, kiek kalbėjome, esame tie, kurie esame, lauksime informacijos apie Martyną, žinome apie Ąžuolą Tubelį. Dabar truputį reikės persigrupuoti, kaip padaryti korekcijas rotacijoje, bet labiausiai lauksime tų traumuotų žaidėjų.

– Ar jums šis sezonas asmeniškai pateikė daugiau iššūkių?
– Labai daug iššūkių (šypsosi), tikrai labai įdomus sezonas. Žaidėme daug rungtynių prieš tikrai geras komandas, prieš gerai treniruojamas ir skirtingą krepšinį žaidžiančias komandas. Prisitaikymas, ką ir kaip daryti, antraisiais metais, aišku, yra lengviau, ypač su tais žaidėjais, kurie žino mane. Su jais lengviau yra daryti greitas korekcijas. Faktas, kad norėjome būti „Top 16“, ten patekome. Norėjome išeiti toliau, gaila, neišėjo, bet tikrai noriu pagirti vyrus už visą Europos taurės sezoną.

– Ar jums ir žaidėjams nevėluoja algos?
– Atsiprašau, čia klausimas ne man. Pas mane yra kontraktas, jo sąlygos, kad negaliu kalbėti tokiomis temomis.

– Daugumai jaunųjų žaidėjų tai buvo geras patirties bagažas, Dovis Bičkauskis debiutavo Europos taurėje. Kaip galėtumėte įvertinti jų progresą?
– Šį sezoną yra labai daug pirmų kartų. Tarkime, Dovis ir Terrellas Holloway, mūsų abu įžaidėjai yra Europos taurės debiutantai, Europos taurės lygyje, tai – geras lygis. Marekas Blaževičius tapo ir rotacijos žaidėju, o dabar būdamas 18-os yra pagrindinis mūsų centras. Deivis (Sirvydis), Karolis (Giedraitis) išnaudoja savo minutes. Manau, kad tas minutes ir vaidmenį, kurį gauna, jie išnaudoja, stengiasi. Ne visada pavyksta, bet kokie jie buvo žaidėjai pradžioje ir kokie jie yra dabar, tai jie yra tikrai padarę didelę pažangą. Kaip kalbame su Europos taurės turnyro treneriais, kurie yra priešininkai ir tuo pačiu neblogi draugai, jie mato, ką mes darome, ir sako, kad yra faina matyti, jog klubas turi viziją leisti jauniems žaidėjams žaisti, kad aš, kaip treneris, leidžiu jaunimui žaisti ir klysti.

Faktas, kad yra spaudimas pasiekti kuo geresnius rezultatus, bet mes turime ties tuo balansuoti. Dabar jaunimas tikrai gauna savo šansus ir turi juos išnaudoti. Tikrai jie gerai dirba, daug treniruojasi individualiai. Manau, tikrai jie – kitokie žaidėjai nei buvo sezono pradžioje.

– Turbūt ryškiausias šios komandos talentas yra Deividas Sirvydis. Kur jis konkrečiau pasistūmėjo į priekį?
– Su Deiviu yra vienas dalykas, kad po vasaros, po NBA naujokų biržos priešininkai į jį žiūri visiškai kitaip nei praėjusiame sezone. Čia – didžiausias skirtumas, kad jis sulaukia labai daug dėmesio, ypač žinant, kad jis puolime – tikrai labai talentingas žaidėjas. Gynyboje jis tikrai patobulėjo po praėjusių metų. Kaip ir kiekvienam žaidėjui, ir treneriui, norisi, kad tas progresas būtų kuo didesnis. Bet mes turime būti kantrūs, turime suprasti, kad ir Deivis, ir Ąžuolas, ir Marekas, ir Karolis – klubo ateities žaidėjai.

– Kokios yra traumuotų žaidėjų situacijos?
– Su Pako Cruzu, kaip ir viskas aišku. Jeigu viskas eisis pagal planą ir nebus blogų reakcijų, jis savaitgalį turėtų žaisti kažkiek laiko. Dėl Martyno situacija yra tokia, kad yra klinikinė diagnozė, kaip turėtų būti, bet realybė yra kitokia, jam bus daromi papildomi tyrimai ir žiūrima, kokie bus atsakymai. Dėl Ąžuolo labiausiai gaila, nes rungtynėse su Utenos „Juventus“, blokuodamas metimą, su pirštu pataikė į lentą ir lūžo pirštas. Dabar 10 dienų gipse, po to bus daroma nuotrauka. Optimistiškiausiu atveju – šešios savaitės, o gali būti, kad bus ir aštuonios. Mums yra svarbiausia jo sveikata, dar visa karjera – priekyje. Jo traumos situacija – specifinė, reikia, kad sugytų, ir kad sugrįžtų tada, kai jau tikrai galės. 

Spaudos konferencija:

Komentarai:
....
Uztildyti skeptikai?? Turi buti dekingas, kad pagal pernai metus KMT gavo Neptuna, nes neaisku kaip butu jiems pasibaige su kita komanda....
2020-03-04
Atsakyti
Anonimas
Tas neskoningas pralaimejimas monake vistiek parodo kad sita komanda nelabai turi plano kai nekrenta troicai. Galatasaray toks pat tik ten nulis tvarkos, o cia ryte bent jau chebra susiima karts nuo karto.
2020-03-03
+1
Atsakyti
Divos
zurnalisto klausimas, ar jums neveluoja algos, nu much profesionalai tikrai
2020-03-03
+10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.
Vilniaus Rytas
Stambulo Galatasaray
56%
30/54
Metimai iš žaidimo
43%
25/58
31
Atkovoti kamuoliai
30
18
Rezultatyvūs perdavimai
11
11
Perimti kamuoliai
5
100
Naudingumas
62
18
Pražangos
20

Rungtynių žaidėjai

Evaldas  Kairys
13 PTS
4/7 FG
5/8 FT
Zach  Auguste
22 PTS
8/12 FG
6/9 FT
Evaldas  Kairys
7 REB
4 DREB
3 OREB
Stambulo Galatasaray
Keli žaidėjai
7 REB
Terrell  Holloway
6 AS
1 TO
23 MIN
Stambulo Galatasaray
Keli žaidėjai
3 AS
Evaldas  Kairys
20 EFF
57% 2P%
- 3P%
Zach  Auguste
26 EFF
67% 2P%
- 3P%