Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: AP - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix
Nuotr.: Reuters - Scanpix

20 metų nematytas pasirodymas, Timo Duncano debiutas vyriausiojo trenerio kėdėje, LeBrono Jameso ir Anthony Daviso tandemas – visa tai ir dar daugiau – kovo 5-osios NBA pulse.

Kovo 5-osios NBA pulsas

NAUJA PRAVARDĖ. Filadelfijos „76ers“ šiąnakt rungtynių nežaidė, tačiau JAV apskriejo naujoji Joelio Embiido pravardė.

Populiariame televizijos žaidime „Jeopardy!” vienas iš dalyvių gavo klausimą apie Embiidą, kuriame turėjo įvardyti tikrąją kamerūniečio pravardę („The Process“). Vis tik konkursantas pateikė „Do a 180“ (liet. apsisukimas 180 laipsnių kampu“) atsakymą.

Į tai sureagavo ir pats krepšininkas, persivadinęs savo „Twitter“ paskyrą ir į ją įkėlęs vaizdo įrašą, kuriame atlieka perdavimą apsisukdamas 180 laipsnių kampu.

KARJEROS VAKARAS. 2018 m. aštuntasis šaukimas Collinas Sextonas mače su Bostono „Celtics“ surengė geriausią karjeros pasirodymą.

„Cavaliers“ įžaidėjas per 45 minutes pelnė 41 tašką (14/21 dvit., 3/9 trit., 4/4 baudos), o taip pat atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 3 kamuolius. Vis tik jo indėlio nepakako, mat „Cavs“ namuose pralaimėjo 106:112.

KARJEROS VAKARAS II. Geriausią karjeros mačą sužaidė ir „Celtics“ puolėjas Semi Ojeleye, kuris per 30 minučių atseikėjo 22 taškus (3/3 dvit., 5/8 trit., 1/1 baudos).

PRISIJUNGĖ. Jaysonas Tatumas prisijungė prie elitinės „Celtics“ kompanijos. Šiąnakt jis pelnė 32 taškus ir tai buvo penktosios rungtynės paeiliui, kuomet Tatumas pasiekia 30 taškų ribą.

Tokią atkarpą per pirmuosius tris sezonus klube be Tatumo turėjo tik Paulas Pierce‘as. Apskritai, „Celtics“ istorijoje 30-ies taškų ribą penkeriose rungtynėse paeiliui pasiekė tik Larry Birdas, Pierce‘as, Johnas Havličekas ir Kyrie Irvingas.

VEJASI. Domantas Sabonis jau kitose rungtynėse gali įsirašyti į „Pacers“ istoriją. Lietuvis šios nakties mače pelnė 15 taškų ir atkovojo 10 kamuolių bei surinko 48-ąjį sezono dvigubą dublį.

Geriausias rezultatas „Pacers“ istorijoje priklauso Troy Murphy, kuris 2008-2009 m. sezone savo sąskaitoje turėjo 49 dvigubus dublius.

ĮPRASTU TEMPU. Giannis Antetokounmpo ir toliau demonstruoja puikų efektyvumą. Šiąnakt jis mače su „Pacers“ per 28 minutes pelnė 29 taškus (8/15 dvit., 2/8 trit., 7/7 baudos) ir taip tarsi priminė savo sezono vidurkius.

Graikas šiemet vidutiniškai aikštelėje praleidžia po 30 minučių ir per jas renka po 29,6 tašo, 13,8 atkovoto kamuolio ir 5,8 rezultatyvaus perdavimo.

TRITAŠKIŲ LIETUS. Majamio „Heat“ mače su Orlando „Magic“ užbombordavo savo varžovus ir realizavo 22 tritaškius iš 44. 22 pataikyti tritaškiai – naujas Majamio komandos rekordas.

Net 9 tritaškius pataikė Duncanas Robinsonas, kuriam prireikė viso labo 12 bandymų. Jis pelnė 27 taškus ir buvo rezultatyviausias „Heat“ gretose.

Nepaisant to, Eriko Spoelstros auklėtiniams dėl pergalės reikėjo gerokai paplušėti – jie triumfavo 116:113.

TAŠKAI. Orlando „Magic“ gynėjas Terrence‘as Rossas šiąnakt pasižymėjo išskirtine statistika. Jis pelnė 35 taškus (4/8 dvit., 8/10 trit., 3/5 baudos) ir tai buvo praktiškai visa jo statistikos eilutė.

Rossas neatkovojo ir neperėmė nė vieno kamuolio, neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, neblokavo nė vieno metimo ir tik sykį suklydo bei dukart prasižengė.

TITULO LINK? Memfio „Grizzlies“ šiąnakt 118:79 sutriuškino Bruklino „Nets“ ekipą, o rungtynėse prieš tai 127:88 nušlavė Atlantos „Hawks“.

„Grizzlies“ tapo vos trečia komanda NBA istorijoje, kuri dvejas išvykos rungtynes paeiliui laimėjo didesne nei 35 taškų persvara. 

Prieš tai šį pasiekimą užfiksavo 1969-1970 m. Niujorko „Knicks“ ir 2006-2007 m. San Antonijaus „Spurs“. Abi šios komandos minėtaisiais sezonais į viršų kėlė NBA titulą.

UŽMĖTĖ. „Grizzlies“, kaip ir „Heat“ šiąnakt pagerino pataikytų tritaškių rekordą. Memfio krepšininkai realizavo 23 tolimus metimus iš 56.

NEPATEISINO. Jutos „Jazz“ į rungtynes su Niujorko „Knicks“ atėjo kaip geriausiai tritaškius pataikanti komanda (38,5 proc.), tačiau šiąnakt jiems šios lyderių etiketės pateisinti nepavyko – „Jazz“ realizavo 10 tritaškių iš 36 (28 proc.).

Prie to itin prisidėjo, jog tiek Royce‘as O‘Nealas, tiek Donovanas Mitchellas realizavo po 1 tritaškį iš 7 bandymų.

Tiesa, „Jazz“ vis tiek laimėjo 112:104, o „Knicks“ ties tritaškio linija taip pat neblizgėjo ir pataikė 7 tolimus metimus iš 20 (35 proc.).

PIRMASIS KARTAS. Minesotos „Timberwolves“ šiąnakt 115:108 pranoko Čikagos „Bulls“ ir tai buvo pirmasis atvejis šiame sezone, kuomet „Timberwolves“ laimėjo abejas žaistas rungtynes per dvi dienas.

„Geras jausmas. Esame pavargę pralaiminėti. Esame komanda, kuri gali laimėti ir jeigu aikštelėje atiduosime viską, tuomet tokie dalykai vyks ir toliau“, – po rungtynių sakė 16 taškų pelnęs ir 11 kamuolių sugriebęs Nazas Reidas.

REKORDININKAS. Luka Dončičius pergalingose rungtynėse su „Pelicans“ pelnė 30 taškų (5/9 dvit., 4/11 trit., 8/13 baudos), atkovojo 17 kamuolių bei atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Tai buvo 22-asis slovėno karjeros trigubas dublis ir pagal šį rodiklį aplenkęs Jasoną Kiddą, jis tapo Dalaso „Mavericks“ rekordininku.

EUROPIETIŠKAS DUETAS. Kristaps Porzingis šiame susitikime pelnė 34 taškus bei atkovojo 12 kamuolių ir su Dončičiumi tapo pirmuoju „Mavericks“ duetu nuo 2008-ųjų, kuriam pavyko surinkti po 30 taškų ir 10 sugriebtų kamuolių.

Prieš tai šį pasiekimą buvo užfiksavęs Dirkas Nowitzki su Joshu Howardu.

KOMPANIJA. Dončičius taip pat tapo penktuoju krepšininku, kuris per vieną sezoną surinko 10 trigubų dublių pelnydamas bent 30 taškų.

Tokį pasiekimą užfiksuoti yra pavykę tik Oscarui Robertsonui, Russellui Westbrookui, Jamesui Hardenui ir Michaelui Jordanui.

PASLIDINĖJO. Dončičius mače su Naujojo Orleano ekipa taip pat pademonstravo ir savo judesių arsenalą, kuomet ant slidžių pastatė vieną geriausių „Pelicans“ gynėjų Jrue Holiday.

LATVIŠKASIS SHAQAS. Porzingis tapo vos antruoju krepšininku po Shaquille‘o O‘Nealo, kuriam dvejose rungtynėse paeiliui pavyko pasiekti 30 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 5 blokų ribą. Shaqas šį pasiekimą užfiksavo 2000-aisiais.

GRĮŽO. Pirmą kartą po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio pertraukos ant parketo pasirodė Portlando „Trail Blazers“ lyderis Damianas Lillardas.

Septynis susitikimus praleidęs gynėjas mače su Vašingtono „Wizards“ pelnė 22 taškus (2/5 dvit., 4/7 trit., 6/6 baudos), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 4 kamuolius, o „Blazers“ triumfavo 125:104.

PASIRŪPINO. „Blazers“ starto penketo krepšininkai surinko 108 iš 125 komandos taškų. Carmelo Anthony pelnė 25, Hassanas Whiteside‘as – 24, Damianas Lillardas ir C.J. McCollumas – po 22, o Trevoras Ariza – 15 taškų.

Dienos akimirka

Nuotr. Reuters - Scanpix

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas
Kristaps  Porzingis
Kristaps Porzingis

Kristaps Porzingis
Nikola Vučevičius (po 38)

Taškai
Collin  Sexton
Collin Sexton

Collinas Sextonas (41)

Atkovoti 
kamuoliai
Luka  Doncic
Luka Doncic

Luka Dončičius (17)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Luka  Doncic
Luka Doncic
Luka Dončičius (10)
Perimti 
kamuoliai
Danilo  Gallinari
Danilo Gallinari

Danilo Gallinari,
Larry Nance'as,
Justinas Holiday (po 4)

Blokai
Kristaps  Porzingis
Kristaps Porzingis
Kristaps Porzingis
Maxi Kleberis (po 5)
Pataikyti tritaškiai
Duncan  Robinson
Duncan Robinson

Duncanas Robinsonas (9)

Visi šios nakties rezultatai:

Kovo 5 d., ketvirtadienis
Cleveland Cavaliers Boston Celtics 106-112 stat »
Detroit Pistons Oklahoma Thunder 107-114 stat »
Miami Heat Orlando Magic 116-113 stat »
Brooklyn Nets Memphis Grizzlies 79-118 stat »
New York Knicks Utah Jazz 104-112 stat »
Minnesota Timberwolves Chicago Bulls 115-108 stat »
Dallas Mavericks New Orleans Pelicans 127-123 stat »
Milwaukee Bucks Indiana Pacers 119-100 stat »
Portland Trail Blazers Washington Wizards 125-104 stat »

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.