Su kuprine rankoje – į „Žalgirio“ lyderius

Jonas Miklovas
„BasketNews.lt“ iš Sankt Peterburgo (Rusija)
2020-03-05 14:55
Nuotr.: BasketNews.lt/D.Lukšta
Nuotr. BasketNews.lt/D.Lukšta

Nesvarbu, koks miestas, kokia arena, rungtynių ar treniruočių diena, Zachas LeDay visada ant parketo keliauja su neišskiriama partnere. Juoda paprasta kuprinė galbūt yra niekuo neišskirtinė aplinkiniams, bet tai – neatsiejama LeDay gyvenimo dalis.

Šį sezoną metamos baudos

83%
14,9
Pataiko: 14,9
Taiklumas: 82,6%
Vieta lygoje: 6
Geriausias pasiekimas: 25
Blogiausias pasiekimas: 8
Daugiausia pataiko: Zach LeDay

Kai visi krepšininkai į treniruotę ateina tuščiomis, griebia kamuolį ir traukia link krepšio, LeDay vienoje rankoje nešasi kuprinę. Ji neturi vienos vietos arenoje – kuprinė būna padedama ant suoliuko, numetama po krepšiu, ar paliekama ant žiūrovų kėdžių.

Baigęs treniruotę ar apšilimą, 25 metų krepšininkas susirenka kuprinę ir keliauja į rūbinę.

Tas pats ritualas kartojasi kiekvieną kartą, kai Kauno „Žalgiris“ treniruojasi ir žaidžia ar pats krepšininkas nusprendžia padirbėti individualiai.

„Kuprinę turiu nuo koledžo, visur ją su savimi nešuosi, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ Sankt Peterburge pasakojo LeDay. – Ji padeda man susikaupti rungtynėms. Tiesiog visada nešiojuosi ją kartu ir nežinau, kaip tai paaiškinti. Sėkmę nešantis dalykas.“

Kas kuprinėje? Aišku, telefonas, kaip dainuoja Vidas Bareikis, bet tai – tik maža detalė. Ten taip pat galite rasti įvairiausių kremų kojoms, rankoms, šildančių tepalų, medicinines pirštines, žirklutes nagams, tušinukų, telefono kroviklį ir dar nežinia ko.

„Ten yra tokių daiktų, kad tikrai neįmanoma, kad visko prireiktų krepšinio aikštelėje“, – sakė Artūras Milaknis.

LeDay turėjo dar senesnę kuprinę, bet pernai Graikijoje kažkas įsilaužė į jo automobilį ir pavogė ant kėdės paliktą krepšininkui svarbų daiktą.

„Gerai, kad turėjau atsarginę, tai dabar nešiojuosi ją“, – šyptelėjo LeDay.

Milaknis sako, kad yra buvę atvejų, jog LeDay pamiršdavo kuprinę, bet vos atsiminęs bėgdavo į rūbinę, nes be jos sportuoti negali.

Amerikietis turi ir daugiau prietarų, pavyzdžiui, visada žengdamas į aikštę pirmiausia paprašys teisėjo leisti jam pačiupinėti kamuolį.

„Jis savaip įdomus ir džiaugiamės, kad jį galime tokį turėti, nes jis dažnai mums sukelia šypseną“, – sakė Edgaras Ulanovas.

„Žalgiris“ gali džiaugtis turėdami ne tik įdomų, bet ir naudingą krepšininką. LeDay teko užduotis pakeisti Kauno klubo lyderiu ir sirgalių numylėtiniu tapusį Brandoną Daviesą ir šie iš pirmo žvilgsnio sunkiai užpildomi batai jam tampa vis patogesni.

Po 27 turų LeDay yra rezultatyviausias (vid. 11,8 taško) ir naudingiausias (vid. 13,3 naud. balo) Kauno klubo žaidėjas, taip pat – geriausias kovotojas dėl kamuolių (vid. 4,8). Visa tai – vos per 22 žaidimo minutes.

Maža to, LeDay dvitaškius meta 51,3 proc., o tritaškius – 42,9 proc. taiklumu. Itin užtikrintas jis atakuodamas iš toli yra šiais kalendoriniais metais, kai tikslą pasiekė 8 tritaškiai iš 11.

Nuotr. BNS
Tiesa, jeigu šiuos skaičius pateiktumėte pačiam LeDay, jis tik gūžtelėtų pečiais.

„Tiesą sakant, visiškai nežiūriu į statistiką, – absoliučiai rimtai pareiškė LeDay. – Tiesiog bandau žaisti kaip įmanoma kiečiau, padaryti viską, ko reikia, kad laimėtume. Tikėjausi išmokti daug naujų dalykų, džiaugiuosi, kad dabar esame geroje atkarpoje ir turime tai tęsti.“

„Žalgiris“ per pastarąsias 12 rungtynių laimėjo 9 kartus ir kabinasi į Eurolygos atkrintamąsias.

LeDay antradienį Kaune į Maskvos srities „Chimki“ krepšį įmetė 23 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus, taip sužaisdamas antras pagal naudingumą ir rezultatyvumą rungtynes per karjerą „Žalgiryje“.

Mačo pradžioje jis buvo išimtas iš žaidimo vos po vienos minutės ant parketo, tačiau netrukus grįžo ir dar iki ilgosios pertraukos surinko 12 taškų.

Amerikietis sako „Žalgiryje“ labiausiai augantis psichologiškai ir vis labiau suprantantis, ko iš jo reikalauja treneris Šarūnas Jasikevičius.

„Čia kitoks žaidimo stilius, treneris prašo padaryti tam tikrus dalykus, o kai tai padarai, jis leidžia žaisti savo žaidimą ir priimti sprendimus, – sakė LeDay. – Jis – protingas treneris, viskas susiję su detalėmis.“

LeDay visą sezoną yra vienas daugiausiai kritikos sugeriančių žaidėjų per „Žalgirio“ treniruotes ir rungtynes. Visgi tai transformuojasi į vis užtikrintesnį žaidimą ir 202 cm ūgio krepšininkas negali norėti nieko daugiau.

„Esu turėjęs kietų trenerių, o jis veikiausiai yra pats kiečiausias, – apie Jasikevičių kalbėjo LeDay. – Jis koncentruojasi į kiekvieną mažą detalę, užtenka blogai sumirksėti. Aš vis dar bandau prie to priprasti, tai – kasdienis procesas. Mums svarbiausia tobulėti kaip komandai ir dabar rodome progresą.“

LeDay daug apie save nekalbės. Apskritai, jis nori, kad aikštėje kalbėtų darbai, o ne žodžiai.

Aikštėje po dėjimų jis straksi tarsi šokių aikštelėje, po gynyboje išprovokuotų pražangų plačiai šypsosi, o po dvitaškių su pražanga ištiesia rankas ir demonstruoja bicepsus.

Toje jo kuprinėje galbūt yra visokių ne itin reikalingų daiktų, bet akivaizdu, kad joje kaupiasi ir vis didesnis LeDay krepšinio žinių bagažas.

Komentarai:
L
Iš pat pradžių labai patiko Z. LeDay.
2020-03-06
-3
Atsakyti
Piotr
Iš OLY šiukšlės tapo antru Brandonu Daviesu. Mldc SHARAS už įsigytą šiukšlė, kuri tapo Kauno žvaigždė.
2020-03-05
-13
Atsakyti
Antanas
Kaip gerai kad snd zalios k..vos fuksai baigsis. Tuo net neabejoju. Per tuos zalios parodijos fuksus biski jau ir i minusa iejau,o tiek bapkiu turejau kai is zaliu la.vonu tyciojosi visa europa! Bet fuksai vistiek kazkada baigiasi ir snd butent taip ir bus. Daug jau negaliu statyt,nes vel teko is draugelio bapkiu skolintis,tai snd uzmeciau draugelio paskolintus 2000eur ir dar 500savo dameciau. Nu ka,snd pagaliau metas zalios sliu.chos fanam gryzt i realybe. Nieks geriau i realybe negrazins kaip sutriuskinimas nuo eurolygos dugne esancio klubo.
2020-03-05
-8
Atsakyti
mod123
Leday juda gera linkme, vienas is nedaugelio labai uzsivedusiu, taip ir toliau.
2020-03-05
+8
Atsakyti
djgaffer
Vis labiau užkariauja mūsų širdis LeDay.Susikaupęs,kada reikia,emociškai sprogstantis,kai būtina,bet ir visada puikios nuotaikos.Galėtų ir ilgiau Žalgiryje užsibūti.O tą kuprinę tegul tik toliau nešiojasi,nes ji tikrai sėkmę atneša.🙂
2020-03-05
+13
Atsakyti
Artūras
Man asmeniškai LeDay vasaros pasirašymas buvo pas nuostabiausias dalykas kurį išgirdau ir visada juo tikėjau, o dabar tikiu juo ir dėl tolimesnio jo pasirinkimo :)
2020-03-05
+6
Atsakyti
Lauris
Patinka man tokie straipsniukai, lengvi pozityvus :)
2020-03-05
+22
Atsakyti
šarūnas, yes, pleases
2020-03-05
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Zach LeDay

Zach  LeDay
Zach  LeDay
MIN: 22.37
PTS: 11.75 (61.63%)
REB: 4.68
AS: 0.96
ST: 0.46
BS: 0.68
TO: 1.68
GM: 28