Bamas Adebayo sūpuojasi ant lanko Nuotr.: AP – Scanpix
Kawhi Leonardas pakyla dėjimui Nuotr.: AP – Scanpix
Kemba Walkeris ir Danielis Theisas reaguoja po pralaimėjimo „Thunder“ ekipai Nuotr.: AP – Scanpix
Richauno Holmeso diskusija su arbitru Nuotr.: AP – Scanpix
LeBrono Jameso emocijos Los Andželo derbyje Nuotr.: AP – Scanpix
Bamas Adebayo sūpuojasi ant lanko Nuotr.: AP – Scanpix
Kawhi Leonardas pakyla dėjimui Nuotr.: AP – Scanpix
Kemba Walkeris ir Danielis Theisas reaguoja po pralaimėjimo „Thunder“ ekipai Nuotr.: AP – Scanpix
Richauno Holmeso diskusija su arbitru Nuotr.: AP – Scanpix
LeBrono Jameso emocijos Los Andželo derbyje Nuotr.: AP – Scanpix

Keturi dvigubi dubliai Klivlando „Cavaliers“ komandoje, Domanto Sabonio rekordas, Naujojo Orleano „Pelicans“ atkrintamųjų viltis, galingas „Lakers“ savaitgalis – visa tai ir dar daugiau – kovo 9-osios NBA pulse.

Kovo 9-osios NBA pulsas

ATKRINTAMŲJŲ VILTIS. Minesotoje laimėjusi Naujojo Orleano „Pelicans“ (28-36) Vakaruose nustūmė Portlando „Trail Blazers“ (28-36) ekipą į dešimtąją vietą, pati palypėdama į devintąją. Alvino Gentry kariauną nuo aštuntoje pozicijoje žengiančios Jono Valančiūno atstovaujamos Memfio „Grizzlies“ skiria keturi laimėjimai, o iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti 18 rungtynių.

Per paskutinius 20 susitikimų Naujojo Orleano klubas fiksavo pergalių ir pralaimėjimų santykį 11-9. Žaidžiant su mažiau nei 50 proc. pergalių turinčiomis komandomis „Pelicans“ per pastaruosius 18 mačų laimėjo 15 sykių.

GENEROLAS. Ziono Williamsono prisijungimas prie Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipos tapo tikra dovana ne tik visai NBA, bet ir komandai. Daugiausiai asmeninės naudos klube jaučia atakų organizatorius Lonzo Ballas, kurio net 34 proc. perdavimų virsta rezultatyviais perdavimais. Brandonui Ingramui 22-ejų gynėjas yra atlikęs 15 proc. visų savo perdavimų.

Naujajame Orleane debiutavęs Ballas fiksuoja geriausius karjeros rodiklius – 12,4 taško ir 6,9 rezultatyvaus perdavimo, tuo metu 6,2 atkovoto kamuolio vidurkis – antras geriausias.

PO JORDANO. 23 taškus į Minesotos „Timberwolves“ krepšį suvertęs Zionas Williamsonas 16 kartą per pirmuosius 19 karjeros NBA susitikimų pelnė mažiausiai 20 taškų bei pakartojo Michaelo Jordano rezultatą. NBA legenda tiek pat sykių bent 20 taškų pelnė per pirmąsias 20 karjeros rungtynių. 

ĮSIMINTINAS SAVAITGALIS. LeBronas Jamesas savaitgalį uždarė pakilia nata. Iš pradžių pranokęs didžiausią jėgą Rytuose – Giannį Antetokounmpo ir Milvokio „Bucks“, karalius kitame susitikime susitvarkė su vienais pagrindinių priešininkų Vakaruose ir principiniame Los Andželo derbyje – „Clippers“ žaidėjais.

„Lakers“ superžvaigždė „Clippers“ atseikėjo 28 taškus, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius, o jo vedama ekipa laimėjo 112:103 ir užbaigė varžovų šešių pergalių seriją. „Bucks“ klubui LeBronas sumetė 37 taškus, sugriebė 8 kamuolius bei išdalijo 7 rezultatyvius perdavimus.

„Manau, kad tai – geriausias LeBrono savaitgalis vilkint „Lakers“ uniformą, – kalbėjo pirmametis „Lakers“ strategas Frankas Vogelis. – Manęs čia pernai nebuvo, bet kiek prisimenu, tai yra geriausia LeBrono dvejų rungtynių atkarpa. Abejose iš jų dominavo ir uždarė jas.“

„Lakers“ laimėjo ketvirtąsyk iš eilės ir 11-ą kartą per 12 susitikimų.

BROLIS PRIEŠ BROLĮ. „Staples Center“ arenoje kartu pasirodę dvyniai Morrisai vienas prieš kitą stojo aikštelėje. Los Andželo „Clippers“ gretose rungtyniaujantis Marcusas startavo nuo susitikimo pradžios, per 29 minutes prametė visus 9 metimus iš žaidimo, realizavo 1 baudą iš 2, atkovojo 6 kamuolius ir 5 kartus prasižengė.

Tuo metu „Lakers“ garbę ginantis Markieffas kilo nuo suolo, įmetė 4 taškus (2/2 dvit., 0/3 trit.), sugriebė 5 kamuolius bei 3 sykius prasižengė.

SMAGI RANKELĖ. Los Andželo „Lakers“ štabe besidarbuojantis Jasonas Kiddas prieš Los Andželo derbį žengė į aikštę ir pademonstravo, kaip reikia plėšyti tinklelį. 46-erių buvęs įžaidėjas, vilkėdamas sportinį kostiumą, susmeigė šešis tolimus metimus: keturis iš šono ir du iš centro.

IŠPLĖŠĖ. Likus žaisti 13,3 sekundės iki mačo pabaigos ir Bostono „Celtics“ pirmaujant 104:103, kamuolį iš už šoninės linijos priėmęs Kemba Walkeris pateko į Chriso Paulo ir Denniso Schroderio spąstus. Pastarasis iškrapštė kamuolį iš varžovo rankų ir staigiai užbaigė ataką dviem taškais, taip išplėšdamas Oklahomos „Thunder“ pergalę Bostone 105:104.

8,8 sekundės atsakymui turėjusios „Celtics“ ataka baigėsi netaikliu Jaysono Tatumo metimu. „Celtics“ pirmąkart nuo 2015 metų namuose patyrė keturis pralaimėjimus iš eilės.

DUETAS. Savų žiūrovų akivaizdoje dominavę Devinas Bookeris ir Ricky Rubio kartu su Finikso „Suns“ sudavė smūgį be Giannio Antetokounmpo rungtyniavusiai Milvokio „Bucks“.

Bookeris per pirmąjį kėlinį sumetė 20 taškų, o „Suns“ iš viso surinko net 47 ir po pirmojo ketvirčio buvo priekyje 47:28. „Suns“ snaiperis galiausiai finišavo su 36 taškais (9/11 dvit., 4/6 trit., 6/7 baud.), 8 rezultatyviais perdavimais, 5 atkovotais kamuoliais ir 6 klaidomis.

Rubio nuo savęs pridėjo trigubą dublį: 25 taškai (5/8 dvit., 3/7 trit., 6/6 baud.), 13 atkovotų kamuolių ir 13 rezultatyvių perdavimų. Ispanas tapo pirmuoju „Suns“ krepšininku nuo Steve’o Nasho pasirodymo 2005 metų kovo 30-ąją, kuriam per mačą pavyko užfiksuoti mažiausiai 12 taškų, 12 rezultatyvių perdavimų ir 12 atkovotų kamuolių rezultatą.

„Suns“ namie laimėjo 140:131.

BE LYDERIO. Kojos piršto skausmų pakirstas Jimmy Butleris paliko aikštę trečiojo kėlinio viduryje ir daugiau joje nebepasirodė. Be vedlio likusi Majamio „Heat“ su 27 taškus pelniusiu ir 14 kamuolių atkovojusiu Bamu Adebayo spurtavo 25:3 ir laimėjo Vašingtone 100:89 prieš vietos „Wizards“.

Kiek didelė buvo Butlerio netektis? Gynėjas rungtynes pasitiko pirmaudamas „Heat“ klube pagal taškus (20,5 tšk.) ir rezultatyvius perdavimus (6,2 rez. perd.), taip pat yra antras pagal atkovotus kamuolius (6,8 atk. kam.).

Butleris į rūbinę patraukė savo sąskaitoje turėdamas 9 taškus (2/4 dvit., 5/6 baud.), 1 perimtą kamuolį ir 1 klaidą.

REKORDAS. Domantas Sabonis pasiekė naują Indianos „Pacers“ sezono dvigubų dublių rekordą. Jis praėjusią naktį pergalingose rungtynėse su Dalaso „Mavericks“ per 41 minutę pelnė 20 taškų (7/12 dvit., 1/1 trit., 3/4 baudos), atkovojo 17 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį, po kartą prasižengė ir suklydo.

Tai buvo 50-asis Sabonio dvigubas dublis šį sezoną. Lietuvis pagerino klubo rekordą, kurį 2008-2009 metais pasiekė Troy Murphy. Tuomet 211 cm ūgio krepšininkas su „Pacers“ marškinėliais per sezoną surinko 49 dvigubus dublius.

Domantas rekordą dar gali gerokai padidinti. Iki sezono pabaigos lieka 18 rungtynių.

KĖLINYS. Detroito „Pistons“ po trijų kėlinių atsiliko vienu tašku (71:72), bet sužaidė itin prastas paskutines 12 minučių. Per jas „Pistons“ pelnė 13 taškų ir pataikė tik 4 metimus iš 19 (21 proc.), o tai leido Niujorko „Knicks“ triumfuoti 96:84.

PASIEKĖ. Klivlando „Cavaliers“ pasiekė praėjusio sezono pergalių skaičių – praėjusią naktį ekipa namie per pratęsimą 132:129 įveikė San Antonijaus „Spurs“ ir laimėjo 19-ąjį kartą. Pernai šią ribą „Cavs“ pasiekė sužaidus 18 rungtynių daugiau. Su treneriu J.B. Bickerstaffu „Cavaliers“ laimėjo 5 mačus ir patyrė 5 nesėkmes.

DVIGUBI DUBLIAI. „Cavaliers“ ekipoje keturi krepšininkai surinko po dvigubą dublį, o toks atvejis buvo pirmasis nuo 1990 metų. Andre Drummondo sąskaitoje – 28 taškai ir 17 atkovotų kamuolių, Larry Nance’o – 19 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, Kevino Love’o – 14 taškų ir 18 sugriebtų kamuolių, o Matthew Dellavedovos – 14 taškų ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Dienos akimirka

Bamo Adebayo skrydis
Bamo Adebayo skrydis
Nuotr. AP – Scanpix

Gražiausi nakties epizodai

Dienos rekordai

Naudingumas

Ricky Rubio,
Jrue Holiday (po 42)

Taškai

Khrisas Middletonas (39)

Atkovoti 
kamuoliai

Kevinas Love'as (18)

Rezultatyvūs 
perdavimai
Ricky Rubio (13)
Perimti 
kamuoliai

Dejounte Murray (6)

Blokai
Robertas Covingtonas,
Abdelis Naderas (po 4)
Pataikyti tritaškiai

Davis Bertans (8)

Visi šios nakties rezultatai:

Brooklyn Nets Chicago Bulls 110-107 stat »
Minnesota Timberwolves New Orleans Pelicans 107-120 stat »
Los Angeles Clippers Los Angeles Lakers 103-112 stat »
Boston Celtics Oklahoma Thunder 104-105 stat »
Phoenix Suns Milwaukee Bucks 140-131 stat »
Washington Wizards Miami Heat 89-100 stat »
Dallas Mavericks Indiana Pacers 109-112 stat »
Houston Rockets Orlando Magic 106-126 stat »
Cleveland Cavaliers San Antonio Spurs 132-129 stat »
New York Knicks Detroit Pistons 96-84 stat »
Sacramento Kings Toronto Raptors 113-118 stat »
Komentarai:
top10 paskutiniu metu tik lebronas ir zionas... nba jau uzknisa su savo promotionais ...
2020-03-09
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.