Nuotr.: BC Khimki Moscow Region FB
Nuotr. BC Khimki Moscow Region FB

Antroji kovo mėnesio savaitė Maskvos srities „Chimki“ klubui atnešė daugiau nežinomybės nei aiškumo.

Šį sezoną metami dvitaškiai

57%
19,6
Pataiko: 19,6
Taiklumas: 56,8%
Vieta lygoje: 7
Geriausias pasiekimas: 28
Blogiausias pasiekimas: 7
Daugiausia pataiko: Devin Booker

Dėl Europoje ir pasaulyje įsismarkavusio koronaviruso plitimo Eurolyga ketvirtadienio dieną sustabdė turnyro mačus, o penktadienį stipriausių Senojo žemyno pirmenybių pavyzdžiu pasekė ir Vieningoji lyga.

Dėl to Mytisčiuose įsikūrusioje komandoje stojo treniruočių procesas, o organizacijos krepšininkai, treneriai ir personalas išsiskirstė po jiems suteiktus apartamentus.

„Bendra situacija tokia, kad Rusijoje dabar šiek tiek ramiau nei Europoje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė „Chimki“ fizinio rengimo treneris Evaldas Kandratavičius. – Kažkaip dar nežinome tos tikrosios informacijos – ar dėl to, kad ji slapta, ar tokia ji iš tikrųjų yra. Susirgusių čia tikrai nėra tiek daug, per didelės panikos nesimato ir viskas čia, atrodo, kontroliuojama.

Kalbant apie krepšinį, sekant Europos šalių ir Eurolygos pavyzdžiu, sustabdyta Vieningoji lyga. Gaunasi taip, kad „Nižnij Novgorod“ žaidė prieš prancūzų komandą ir buvo kažkoks sąlytis. Jei toliau žaistume, gautųsi užburtas ratas, todėl buvo priimtas sprendimas pirmenybes sustabdyti.“

Iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos likus šešiems turams „Chimki“ savo sąskaitoje turi 13 pergalių ir 15 pralaimėjimų bei rikiuojasi septintoje turnyrinės lentelės pozicijoje. Tuo metu Vieningoje lygoje Maskvos srities klubas pirmauja su 18 laimėjimų ir vos viena nesėkme.

Nuotr. BasketNews.lt/D. Lukšta

Paklaustas, kokia situacija yra „Chimki“ klubo viduje, Kandratavičius patikino, kad niekas nepanikuoja, o komandos legionieriai prašymų išvykti dar neteikia.

„Pas mus visi sąmoningi, panikos jokios nėra. Stebime tą situaciją, visi dabar esame sveiki. Iš tikrųjų esame tokioje situacijoje, kad Eurolyga atkelta penkioms savaitėms, o Vieningoji lyga – dviem savaitėms. Jeigu kažką išleistume namo, tas žaidėjas gali ir negrįžti, nes sienas uždarys ar dar kažkas nutiks“, – kalbėjo Kandratavičius.

„Mes visi dabar užsidarėme savame rate ir laukiame žinių, – tęsė Maskvos srities klubo fizinio rengimo treneris. – Šiandien su keliais žaidėjais treniravomės individualiai. Jie nepanikuoja, sėdi namuose ir stebi situaciją.“

Šeštadienio popietę iš Estijos atkeliavo žinia apie tai, kad vieno iš Talino „Kalev/Cramo“ krepšininkų COVID-19 testo atsakymas buvo teigiamas.

Pasak Kandratavičiaus, iki šiol apie Vieningosios lygos sezono nutraukimą kalbama nebuvo, tačiau tai gali nutikti natūraliai, mat atsiradus bent vienam klastingo koronaviruso atvejui, sustabdytų pirmenybių laikotarpis slenkasi į priekį.

„Kol kas ne, – galimybę nutraukti plataus masto varžybas įvertino treneris. – Buvo susirinkę visų klubų vadovai ir tarėsi, ką daryti. Matote, situacija čia yra labai atvira, nes jei vakar konstatavo, kad „Kalev/Cramo“ žaidėjas užsikrėtė, tai tos dvi savaitės pasistumia į priekį. Taip sutarta, kad jeigu atsiranda bent vienas žmogus ar atvejis, tai tas karantino terminas pasislenka.

Neatmetame galimybės, kad gali nebeužtekti laiko visiems susitikimams užbaigti, nes lieka bent penkerios Vieningosios lygos rungtynės, Eurolygos atkrintamosios varžybos, o jei banga nurims, tai įvyks ir olimpinis atrankos turnyras – į vieną vietą susidės tiek varžybų, kad nebepavyks jų įvykdyti fiziškai.“

Nuotr. Sputnik – Scanpix

Anot Rusijoje kartu su kitais komandos personalo nariais žinių laukiančio Kandratavičiaus, „Chimki“ klubas kol kas nekalba apie galimas COVID-19 viruso pasekmes organizacijai ir krepšininkams, nes tikisi geriausio scenarijaus.

„Apie tai dar nekalbėjome. Viskas dar labai šviežia ir gyvename idėja, kad viskas nusiramins bei reikės žaisti. Nuo pirmadienio ruošiamės atnaujinti treniruočių procesą, turime pratybų planus. Sekame įvykius, viską perduodame žaidėjams ir gyvename šia minute“, – kalbėjo lietuvis.

Nors lietuviškasis „Chimki“ personalas pastarosiomis dienomis sekė įvykius gimtinėje, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) valdybos sprendimą nutraukti nacionalinių pirmenybių sezoną „Chimki“ fizinio rengimo treneris vertino dvejopai.

„Stebiu situaciją Lietuvoje. Galbūt ne visi patenkinti, nes galėjo sezoną sustabdyti ar atidėti. Buvo idėja, kad žaiskime toliau, bet be žiūrovų. Tada kažkas iš trenerių pasakė, kad žaidžiame juk dėl žiūrovų. Ir iš tikrųjų, jei nebėra dėl ko žaisti, tai gal uždarykime tą čempionatą.

Kai pagalvoji, kad situacija tikrai ekstremali, tai atrodo, jog lyga šioje situacijoje pasielgė tikrai gerai. Nežinau, ar yra komandų, kurios linkusios jaustis nuskriaustos. Taigi, vienareikšmės nuomonės neturiu, nes galima suprasti tiek lygą, tiek komandas“, – įvykius Lietuvoje komentavo Kandratavičius.

Naujausių duomenų teigimu, Rusijoje koronavirusu infekuotų žmonių skaičius siekia 59, o mirčių iki šiol užfiksuota nebuvo.

Komentarai:
ka jau ten
ruskiai net noviciokais apnuodija neprisipazista, tai negi prisipazins kiek realiai ten serganciu.
2020-03-18
-1
Atsakyti
Antanas
Kas cia per pinokis nuotraukoje??
2020-03-15
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.