Nuotr.: TASS – Scanpix
Nuotr. TASS – Scanpix

Vieningoji lyga dėl koronaviruso sustabdė savo pirmenybes iki balandžio 10-osios, tačiau pirmaujančių komandų treneriai tikisi, jog jos bus atnaujintos ir nebus nutrauktos anksčiau laiko.

Dar labiau Maskvos CSKA strategui Dimitriui Itoudžiui nepatiktų, jei būtų nuspręsta ne tik nutraukti pirmenybes, bet ir paskelbti nugalėtojus, kaip tai padarė Lietuvos krepšinio lyga (LKL) ar Lenkijos aukščiausioji lyga.

„Turiu viltį, jog bus atnaujintos pirmenybės balandį, nors ir esu skeptikas, – Rusijos žiniasklaidai sakė Itoudis. – Esu susirūpinęs kitų Europos lygų sprendimais nutraukti pirmenybes ir paskelbti jų nugalėtojus.“

„Net ir tokioje situacijoje čempionas turi būti išaiškintas krepšinio aikštėje, – tęsė graikas. – Jau geriau sezonas tiesiog būtų anuliuotas, nei kad čempionas yra išaiškinamas tokiu būdu.“

Tuo metu Vieningoje lygoje pirmaujančios Maskvos srities „Chimki“ strategas Rimas Kurtinaitis ne tik, kad tęsia treniruotes, bet ir norėtų sužaisti draugiškas rungtynes.

„Suteikėme žaidėjams tris laisvas dienas, kad suprastume situaciją, – sakė specialistas iš Lietuvos. – Žinome, kada laukti Vieningosios lygos ir Eurolygos sprendimų ir tikimės sezoną pratęsti. Dabar esame susidarę treniruočių tvarkaraštį artėjančioms dviems savaitėms ir jei galėsime sužaisti draugiškas rungtynes, tuo pasinaudosime.

Svarbiausia, jog užsieniečiai neišvyko, kurie supranta savo įsipareigojimus ir nori užbaigti sezoną.“

Vieningoje lygoje „Chimki“ su 18 pergalių ir 1 pralaimėjimu yra vienvaldė lyderė, CSKA su 15 laimėjimų ir 4 nesėkmėmis žengia 2-oje pozicijoje.

Komentarai:
Anonimas
Tegu galvoja kitaip cempionas vistiek aiskus
2020-03-22
-4
Atsakyti
na
nesitikejau, kad bnews prades clickbaitinius delfi tipo straipsnius rasyt. Bravo. Supratau, kad per karantiną čia nelabai yra ko lankytis.
2020-03-19
+17
Atsakyti
kas jau kas
O ruskiai geriausiai tai zino, kaip paskelbti nugaletoja ne sportiniu principu, o balsavimo. Berods 1989 metais ta padare Budivelniko naudai
2020-03-19
-7
Atsakyti
alio
kad jis apie LKL nieko nesnekejo...lmao oj tos antrastes zurnalistu....ir dar nori kad i juos rimtai ziuretu,kai ikisa zodzius kuriu jis nesake isvis nieko apie LKL
2020-03-19
+23
Atsakyti
GTR
LKL taip padarė, nes betkoks varžybų nukėlimas į birželį kirstųsi su olimpine atranka.
2020-03-19
Atsakyti
Tomas
biski blogai gavosi,kad gaidziai is vilniaus gavo antra vieta...turejau buti zemiau tikrai
2020-03-19
+10
Atsakyti
djgaffer
Itoudį visada gerbiu,bet šį kartą jis kiek perspaudė.Susirūpinęs jis turėtų būti ne kaip pratęsti čempionatą,o kaip apsisaugoti nuo viruso.Gerai čia dauguma pasakė,kad jaudinasi,jog CSKA antri liktų.Tai ir pasakė ant karštųjų.
2020-03-19
+8
Atsakyti
Dzin tas sportas sveikata svarbiausia, gal sitas virusas skaudziai bet pades tai suprasti zmonems. O apie Zalgiri nera cia ka diskutuot, 10 kartu is eiles cempionai ir siemet matosi kad nera kam kovot, ypac kai finalas ne is 1 rungtyniu.
2020-03-19
+21
Atsakyti
jonas
bijo , kad neišmestu, nes dabar užima antra vieta
2020-03-19
-2
Atsakyti
Green death
Aisku kad Itoudis kritikuoja visus kas nutrauke savo cempionatus nes bijo, kad Rusijoje nebutu tas pats ir tada Chimki butu paskelbti cempionais. Lygiai taip pat kaip Lietuvoje bando vemalioti raudonqrwiu primatu gauja, kurie isivaizduoja kad po keturiu ju raudonos qrwos is.z.aginimu siame sezone sugebetu lkl finaluose duoti kova Zalgiriui.
2020-03-19
+13
Atsakyti
prie ko čia jis? saugumas žmonių sveikata 100000 kartų svarbiau nei krepšinis. aišku rusijoje pasakė kad nėra ir šventa
2020-03-19
+2
Atsakyti
Awydas
per daug susireikšminę tie krepšininkai
2020-03-19
+14
Atsakyti
a_White37
Negi rimtai kas nors manot, kad LKL nebuvo tik formalumas Zalgiriui? :D jei kas gali pykt, tai tik Lietkabelis, nes butu 100% ryta nukales :D bet kas cempionas, niekas net nesigincijo
2020-03-19
+5
Atsakyti
Anonimas
Europa nemoka valdyti viruso, paziurekite kaip kinai per prievarta grudo visus i chatas kad nieks nevaiksciotu, o pas mus lietuvoj suvare visi buduliai is europu ir baliavoja bbd jiems karantinai. Kitur europoj ir pns, nesigaudo jie aplinkoj. Apie renginiu sugrazinima gali galvoti tik kada kai skaiciai kris, o dabar jie kyla visur europoj.
2020-03-19
-5
Atsakyti
Aurimas
Teisingai žmogus sako tai gal geriau Dzūkija turėjo būt 1 kodėl Žalgiris nei gėdos nei sąrmatos arba reikėjo žaist atkrintamasias
2020-03-19
Atsakyti
Dilmah
visiškai pritariu graikui. žalios mazgotės banditai suprato, kad LKL aukso jiem nematyt sąžiningoj kovoj, tai prasuko amžiaus aferą! Gėdų gėda! Aferiūgos!!!
2020-03-19
-17
Atsakyti
Užpakalnis
Nu tai aišku jis nesutinka, nes Cask antroi vietoi. Ir per N metu pirma kart nebutu čempionais.
2020-03-19
+36
Atsakyti
kakabidis
galeciau gal sutikt, bet LKLe ir taip viskas aisku
2020-03-19
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.