Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku. 

Antroji dvikova – 1995 metų kovo 19-ąją įvykęs Michaelo Jordano sugrįžimas po pirmojo pasitraukimo iš krepšinio.


Pusantrų metų be krepšinio leidęs Jordanas per šį laikotarpį save išmėgino beisbole, tačiau jį 1995 metais sukausčius streikui, sportininkas nebuvo užtikrintas asmenine ateitimi šioje sporto šakoje ir nieko nelaukęs grįžo į krepšinį. 

Paskelbdamas apie savo sugrįžimą jis daug nedaugžodžiavo. 

„Aš grįžau (angl. I'm back)“, – žinią pasauliui faksu skelbė tuomet triskart NBA čempionas.

Kitą dieną po šios žinutės Jordanas kartu su Čikagos „Bulls“ jau lankėsi Indianapolyje, kur sausakimšoje arenoje juos priėmė „Pacers“ klubas. „Bulius“ 16,7 tūkst. žiūrovų akivaizdoje pasitiko tokios „Pacers“ legendos kaip Reggie Milleris, Derrickas McKey, Markas Jacksonas, Dale’as Davisas ir olandas Rikas Smitas.

Jordano kompaniją sudarė tokie krepšinio liūtai kaip Scottie Pippenas, Toni Kukočius, B.J. Armstringas bei Steve’as Kerras.

Neregėtą ažiotažą kėlęs Jordanas sugrįžimui pasirinko 45-ą marškinėlių numerį, kuris jį lydėjo beisbole.

Nuo paskutinio „Bulls“ superžvaigždės mačo 1993 metų NBA finalo šeštųjų rungtynių buvo praėję 17 mėnesių. Dvikovą transliavo nacionalinė televizija, kuri fiksavo 10,9 žiūrimumo reitingą bei net 35 mln. žiūrovų auditoriją. Tokių rodiklių NBA nebuvo regėjusi – mačas tapo žiūrimiausiu reguliariojo sezono istorijoje.

Jordanas karjerą beisbole pradėjo ateitį susiedamas su Čikagos „White Sox“ organizacija, kuri naujoką išsiuntė stažuotis į Birmingemo „Barons“. Atstovaudamas jai 1994-1995 m., jis trečioje pagal pajėgumą beisbolo lygoje sužaidė 127 susitikimus, per kuriuos jo atmušimo vidurkis siekė 20,2 proc. Dešiniarankis sportininkas iš aikštės išmušė tris kartus.

Po jo atmušimų buvo parbėgtas 51 taškas.

Palyginimui, geriausias sezono išmušimų iš aikštės rezultatas aukščiausioje lygoje priklausė Mattui Williamsui – 43 išmušimai.

Po trijų čempionų titulų iš eilės be Jordano likusi „Bulls“ 1993-1994 m. reguliariajame sezone nuskynė 55 pergales, bet buvo nukarūnuota jau antrajame atkrintamųjų varžybų etape – Niujorko „Knicks“ seriją laimėjo 4-3.

1995 metais grįžęs Jordanas debiutiniame sezono mače žaidė 43 minutes, per kurias iš žaidimo pataikė vos 7 metimus iš 28, pramesdamas visus 4 tritaškius, realizavo 5 iš 6 baudų ir surinko 19 taškų.

Krepšinio virtuozas taip pat atkovojo 6 ir perėmė 3 kamuolius, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, po 3 kartus suklydo ir prasižengė.

Rezultatyviausiai „Bulls“ gretose rungtyniavo Pippenas, įmetęs 31 tašką (8/12 dvit., 3/8 trit., 6/9 baud.).

Penktajame susitikime su Niujorko „Knicks“ užsiautęs Jordanas pademonstravo klasę supurtydamas net 55 taškus. 

„Bulls“ tą sezoną Rytų konferencijoje finišavo penktoje vietoje, pirmajame atkrintamųjų varžybų etape 3-1 nugalėjo Šarlotės „Hornets“, bet po to 2-4 krito prieš konferencijos čempionę Orlando „Magic“ su Horace'u Grantu, Shaquille'u O'Nealu ir Anfernee Hardaway priešakyje.


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
Jaras
Labai taikliai! Ta agresija, ta nesuvaidinta kieta gynyba, kur bet kas taip paprastai neprasiverš ir neįdės. Vat dėl to jis ir geriausias. Deja, LJ net nėra kaip lyginti su Juo...
2020-03-23
-2
Atsakyti
D.
Žiūrinėju varžybas dabar 1996 metų youtybei visas paeiliui. Tai kosmosas GOAT. Gynyboje žvėris, puolime žvėris, tempas žvėriškas, kaip komentatoriai visad pamini - ALWAYS INTENSE, ALWAYS SHARP! Fianle su Supersonics tiesiog vienas kitą talžė tiesiogine ta žodžio prasme, kaip futbole medkirčiai. Teisėjai leido tokį kietą žaidimą, o MJ kaip pantera grakščiai tokiose agresvysiose situacijose žibėdavo. Metimas neuždengiamas vidutinis, prasiveržime dar nuostabesnis, reikia še tritaškis, gynyboje perimti kamuoliai, blokai, O gindavo visad varžovų lyderius. Netgi tuometinis best trash talker\'is Payton, buvo už\'traštalk\'intas bei išvestas visiškai iš kantrybės pačio MJ 96-ųjų finale. MJ jokioje situacijoje neįmanoma įveikt buvo. Kažkas unikalaus, ko dar neteko regėti iki šiol. Tobulas krepšininkas.
2020-03-20
+22
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.