Nuotr.: Zuma Press – Scanpix
Nuotr. Zuma Press – Scanpix

Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) žvaigždei LeBronui Jamesui pateiktas ieškinys dėl neteisėto nuotraukos panaudojimo savo socialinėje paskyroje.

LeBron James

LeBron  James
LeBron  James
MIN: 34.9
PTS: 25.73 (54.31%)
REB: 7.85
AS: 10.6
ST: 1.23
BS: 0.5
TO: 3.98
GM: 60

Teismo dokumentuose skelbiama, jog fotografas Stevenas Mitchellas už neteisėtą jo darytos nuotraukos panaudojimą „Facebook“ tinkle iš LeBrono siekia prisiteisti 150 tūkst. JAV dolerių.

Pranešama, jog neteisėtai panaudota nuotrauka yra dar iš tų laikų, kai „Karalius“ 2010-2014 metų laikotarpiu gynė Majamio „Heat“ klubo garbę.

LeBronas kol kas nepateikė savo pozicijos šiuo klausimu.

JAV teisinė sistema gina intelektinės nuosavybės teisę ir asmuo gali būti nubaustas net ir už savo atvaizdo panaudojimą, jei tai padaro neteisėtai.

Komentarai:
©
Vertėtų pasiskaityti apie autorines teises prieš rėkiant apie "bandymą pasipelnyti". JAV labai rimtai žiūri į tokius dalykus. Jeigu Jamesas būtų gavęs leidimą naudoti tą nuotrauką, tai nebūtų jokių problemų dėl jos naudojimo. Šiuo atveju jis greičiausiai pagalvojo, kad gali bent kokią nuotrauką išsitraukti iš interneto ir panaudoti savais tikslais bei matomai nenumatė, jog dėl to gali kilti problemų dėl autorinių teisių.
2020-03-25
Atsakyti
Romka
Juokas juokais, bet ant ko mes esam pasirase atsisiunte ivairias programeles tai velnias zino. Ten puse dienos taisykles skaitysi ir vistiek nieko nesuprasi, taip isvedziota, kad tavo visa info gali naudoti. Atsisiunciau anglu kalbos programele, o manes praso priejimo prie skambuciu ir zinuciu, atmeciau ir istryniau iskart.
2020-03-20
-6
Atsakyti
djgaffer
Tai ko ne milijono prašo,ko tiek mažai?Kas per debilas tas fotografas,tai xuj znajet.Foto daryta prieš 10 m.,bet dabar nusprendė babkių prašyt.Jau toj amerikoj ir už šūdą gali prašyti babkių,kažkokie išpindėję žmonės,atrodo,kada patys negali pinigų užsidirbt,tai tada pradeda pateikinėt tokius absurdiškus ieškinius.
2020-03-19
+2
Atsakyti
//..
Ne ant to uzsisoko. Savo trikojo i uzpakali kaisioti nevengiantis pedikas tuoj sulauks kontrpuolimo uz reketa ir karjera greitai baigsis. Tokius neadekvatus su savo nesamoningais ieskiniais reikia bausti.
2020-03-19
+17
Atsakyti
Anonimas
kurvos bando is turtingu zmoniu pasipelnyti. kazkokia tai jobana nuotrauka verta 150 gabalu? kas ten joje pavaizduota? NSO?
2020-03-19
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.