Nuotr.: BNS
Nuotr. BNS

Šią savaitę startavusi pilietinė iniciatyva „Stiprūs Kartu“ plečia bičiulių ratą – projekto partneriu tapo Vilniaus „Rytas“, reprezentacinis sostinės krepšinio klubas. „Rytas“ tapo pirmąja Lietuvos sporto organizacija, prisijungusia prie šios iniciatyvos.

Šį sezoną metami tritaškiai

37%
8,5
Pataiko: 8,5
Taiklumas: 36,9%
Vieta lygoje: 13
Geriausias pasiekimas: 18
Blogiausias pasiekimas: 2
Daugiausia pataiko: Eimantas Bendžius

„Rytas“ kvies #RytasFamily – savo ištikimiausių sirgalių armiją – tapti projekto savanoriais, komandos krepšininkai prisijungs prie informacijos apie kovą su koronavirusu sklaidos, projekto štabe darbuosis klubo administracijos darbuotojai. „Stiprūs Kartu“ savo naujienoms galės išnaudoti klubo informacijos kanalus.

Vilniaus mero pavaduotojas Valdas Benkunskas sako neturintis nė mažiausių dvejonių dėl „Stiprūs Kartu“ ir klubo bendradarbiavimo prasmės.

„Mūsų klubas yra neatsiejamas nuo sirgalių, nuo bendruomenės, nuo Vilniaus. Ne kartą dėkojome savo fanams už paramą akimirkomis, kai mums buvo sunku ar nesisekė. Dabar atėjo mūsų laikas padėti savo miestui ir tiems jo žmonėms, kuriems pagalbos šiuo nelengvu laikotarpiu reikia labiausiai“, – teigia Benkunskas.

Projekto „Stiprūs Kartu“ įkurtame Nacionaliniame savanorių koordinavimo centre kviečiami registruotis savanoriai, karantino metu galintys padėti vyresnio amžiaus žmonėms apsipirkti, taip pat galintys paremti maistu skurstančius suaugusius ir ypač vaikus. Be to, centro puslapyje www.stipruskartu.lt galima registruoti ir žmones, kuriems tokios pagalbos reikia. Tai padaryti galima ir paskambinus nemokamu telefonu 1827.

Projekto iniciatorius Edmundas Jakilaitis tikisi, jog Vilniaus „Rytas“ padės svarbiausiai informacijai pasiekti kuo platesnę auditoriją – ypač krepšinio mylėtojus. 

„Labai džiugu, jog prie „Stiprūs Kartu“ projekto prisijungia ir sostinės krepšinio klubas. Šio projekto tikslas yra pasiekti ir ištiesti pagalbos ranką kiekvienam jos reikiančiam piliečiui, o norinčių prisidėti organizacijų kasdien jungiasi vis daugiau“, – teigia E. Jakilaitis.

Šios savaitės trečiadienį startavusio projekto savanoriais tapo jau daugiau nei 1500 žmonių. „Stiprūs Kartu“ istorijas galima sekti „Facebook“ ir „Instagram“ socialiniuose tinkluose, įvedus grotažymę #StiprūsKartu.

Komentarai:
(:
Saunu. Tik tiek, kad visos ju iniciatyvos ir baigiasi tik skambiais sukiais..
2020-03-22
+4
Atsakyti
Tomas
gaidy tu nedapistas,mate visa Lietuva viska aiskiai,kaip piso tavo ta ryta ir saipesi is jusu gaidziai!
2020-03-22
+5
Atsakyti
Dilmah
Rytas = LIETUVA! žalią stervą dūlkinam visada!
2020-03-22
-3
Atsakyti
omnic
Nu jo. Tik b tribunos primatams dalyvauti visokiose pilietinese akcijose ar iniciatyvose. Buduliai greiciau snukius eitu kazkam padauzyti nei padeti zmonems nelaimeje. Kur pvz galetu dalyvauti tokie acilupeliai kaip antanas ir panasus personazai? Tikriausiai anoniminiu alkoholiku bendruomenes susiburimuose, bet tikrai nedaugiau.
2020-03-22
-8
Atsakyti
Adomaitis
geriau padarytu gera darba ir akcija #isformuokimeRyta
2020-03-22
+13
Atsakyti
Tomas
visi ryto fanai bybi valgykit su savo nuopisa komanda, Žalgirio kalė ta jusu kamanda
2020-03-22
+10
Atsakyti
djgaffer
Džiugu,kad ne tik Žalgiris inicijuoja įvairiausius projektus ir juose dalyvauja,bet ir ryto klubas rodo iniciatyvą.Krepšininkams vistiek dabar nėra ką veikti,tai bent taip galės kažkiek prisidėti prie vykstančių negerumų.
2020-03-22
Atsakyti
Antanas
Va cia tai projektas! Pavyzdys visai lietuvai! Ne taip kaip zalia degr.aduojanti parodija su kre.tanciu melynanosiu treneriuku
2020-03-22
-4
Atsakyti
Realus
gal geriau tie bebilai is b tribunos nesijungtu. senukai gali numirti be viruso...
2020-03-22
-10
Atsakyti
Sviedinys
geriau nebesidarytu gedos ir kaltu langus su garbingu sidabru atimtu is kabelio
2020-03-22
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.