Nuotr.: AFP-Scanpix
Nuotr. AFP-Scanpix

2020-ųjų Tokijo olimpinės žaidynės šiemet neįvyks, o didžiausias sporto pasaulio renginys geriausiu atveju bus surengtas 2021-aisiais.

Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe oficialiai kreipėsi į Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentą Thomasą Bachą. Abe teigimu, Bachas tokį prašymą palaikė visu 100 proc.

„Paprašėme prezidento Bacho, kad šis apsvarstytų galimybę olimpines žaidynes nukelti vieneriems metams tam, kad sportininkai galėtų deramai pasiruošti, o žaidynės būtų saugios visiems žiūrovams. Prezidentas Bachas teigė, kad jis sutinka 100 proc.“, – teigė Abe.

Lietuvos vyrų rinktinė birželį turėjo žaisti olimpinių žaidynių atrankos etape Kaune.

Lietuvos krepšinio federacija informuoja, kad dėl pasaulinės pandemijos, stabdoma prekyba bilietais į olimpinės atrankos krepšinio turnyrą Kaune. Jeigu FIBA sprendimu olimpinės atrankos krepšinio turnyro data bus pakeista, įsigyti bilietai galios tie patys.

Tai pirmasis kartas istorijoje, kuomet olimpinės žaidynės yra perkeliamos.

Iki šiol olimpinės žaidynės neįvyko tris kartus. Dėl karo jos buvo atšauktos 1916, 1940 ir 1944 metais.

Tokijo gubernatorė Yuriko Koike teigė, jog nepaisant to, kad olimpinės žaidynės vyks 2021-aisiais, jos vis tiek bus vadinamos „Tokyo 2020“.

Dar vakar šią žinią neoficialiai buvo pranešęs TOK narys Dickas Poundas.

„Tarptautinis olimpinis komitetas nusprendė nukelti žaidynes ir netrukus imsimės visų reikiamų veiksmų, – „USA Today“ sakė Poundas. – Tikslesni dalykai nebuvo aptarti, bet yra aišku, jog olimpinės žaidynės neprasidės liepos 24-ąją. “

Komentarai:
djgaffer
Racionalus,teisingas ir apsvarstytas sprendimas.Nėra reikalo rengti olimpiados,kai ta velniava vyksta.Viskas stabdoma,olimpiada taip pat.Pakentėsim tuos metus,tada ir pažiūrėsim OŽ.O pasportuot ir namie galima.Kas ant stogo,kas garaže,kas nuosavų namų kiemuose.Oras gerai,palaikom formą ir neliūdim.🙂
2020-03-24
-1
Atsakyti
uz zalgiri
panika ir baime nugalejo, dabar pasiruoskit naujom klizmom ir padidejusiems mokesciams nes be "rusai puola" dar teks moket ir uz "virusas puola"
2020-03-24
-14
Atsakyti
Anonimas
vsio blet new world order, dabar eis konkreti paranoja apie virusa iki pat 2021 :D lochai blet tereikejo porai savaiciu anksciau karantinuot urodus is uzsienio, neaaa blet nk nybus baikit bajerius. Belekiek verslu zlugs, ypac smulkus verslas, galesit siknas buciuot monopolininkam.
2020-03-24
+3
Atsakyti
Lkf bachūrai graužia nagus
2020-03-24
-12
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.