Nuotr.:

Simui Galdikui nereikėjo ilgai galvoti, ką veikti, kai jo pagrindinis darbas užsidarė anksčiau laiko. Įpratęs atostogauti nuo birželio, šiemet Galdikas beveik trimis mėnesiais anksčiau baigė krepšinio sezoną ir visa galva pasinėrė į naujas veiklas.

Vieną dieną jis apsivilko baltą kombinezoną, užsidėjo galvos ir veido apsaugas, pirštines, o ant nugaros – kuprinę su spirito mišiniu ir lyg vaiduoklių gaudytojas purškė viešojo transporto autobusus.

Kitą dieną 33 metų vyras su kolegomis prisikrovė maišus siūtų kaukių ir nuvežė juos senelių globos namams.

Tokių kaukių iš karto užsiprašė ir Gargždų vaikų ligoninės medikai, padėti vyras nori ir kitoms Klaipėdos krašto ligoninėms.

„Ne aš vienas tai darau – pilnas feisbukas nuo to mirga, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pasakojo Klaipėdos „Neptūno“ centras. – Kad ir mažomis grupelėmis, žmonės susitelkę stengiasi padėti savo miesto ligoninėms, specialiosioms tarnyboms.

Dabar toks susivienijimo metas. Anksčiau būdavo pykčiai, kaimynas muziką garsiai leidžia, kitas baliavoja, o dabar visi susivienijo, visi kovojame prieš koroną.“

Galdikas priklauso Lietuvos Šv. Lozoriaus korpusui, teikiančiam humanitarinę pagalbą. Praėjusią savaitę šio korpuso nariai buvo apmokomi naikinti koronavirusą etanoliu ir taip Galdikas atsidūrė autobuse.

Po to su bendraminčiais jis ėmėsi kaukių gamybos ir platinimo – siuvamos daugkartinio naudojimo kaukės, kurios parduodamos po 5 eurus, o už kiekvieną parduotą kaukę viena skiriama labdarai.

„Visą gyvenimą su „Neptūnu“ darėme socialines veiklas, tik tas būdavo sezono metu. Dabar sezonas nusibraukė, bet daryti socialinę veiklą ir padėti žmonėms liko įaugę į kraują“, – pasakojo Galdikas.

Šį sezoną metami tritaškiai

39%
9,3
Pataiko: 9,3
Taiklumas: 38,9%
Vieta lygoje: 2
Geriausias pasiekimas: 16
Blogiausias pasiekimas: 3
Daugiausia pataiko: Deividas Gailius

Dėl koronaviruso pandemijos kovo 13 dieną buvo nutrauktos LKL pirmenybės ir Galdikas, kaip ir kiti lygos žaidėjai, anksčiau laiko pradėjo atostogas.

Tai buvo netikėta žinia krepšininkams ir ne vienas jų karštai sureagavo į klubų ketinimus nebemokėti algos, kuri pagal kontraktus priklausė iki gegužės 31 dienos.

Pats Galdikas praėjusios savaitės ketvirtadienį feisbuke išplatino viešą laišką švietimo, mokslo ir sporto viceministrei Kornelijai Tiesnesytei ir jame klausė, ką daryti pajamų netekusiems krepšininkams.

Po įrašo kilus neigiamai reakcijai, Galdikas netrukus jį pašalino iš savo paskyros ir sako nebenorintis apie tai diskutuoti.

„Žmonės tai pasigavo ir labai suasmenino, – pasakojo Galdikas. – Nenorėjau nieko įžeisti. Pamirškime ir važiuojame toliau, yra svarbesnių dalykų, nei feisbuko postas. Juk žinote, kad aš gyvenu su šypsena.“

Jis sako dabar įprastai, tarsi vasaros pradžioje, dviem-trim savaitėms pamiršęs sportą ir savo galvą užimantis kitais dalykais – greta visuomeninės veiklos daugiau dėmesio skiria ir šeimai.

„Po sezono paprastai bent kelias savaites nieko nenori daryti, būti namuose ir bimbinėti. Toks procesas, – pasakojo Galdikas. – Paskui pradedi daryti ūkinius darbus, prie namo, pataisyti rozetę, kuri kliba, ar pakeisti lemputę, kur dar prieš Kalėdas perdegė.“

Sportuoti jis ketina pradėti kitą savaitę – garaže pasikabins TRX diržus ir gaivins po sezono pavargusius raumenis. Treniruotes Galdikas ketina filmuoti ir tiesiogiai transliuoti savo sekėjams feisbuke – taip krepšininkas nori rodyti pavyzdį jaunimui.

Nors sako dar negalvojantis apie karjeros pabaigą, tačiau vis dažniau susimąsto apie tai, ką veiktų baigęs karjerą. Socialinė veikla aukštaūgiui patinka, jis regi save joje ir tada, kai vieną dieną pakabins sportbačius ant vinies.

„Manau, geriausias darbas yra mylimas darbas. Kaip krepšinis – kodėl mes jį žaidžiame? Dėl to, kad patinka, tai hobis nuo pat vaikystės. Tikiuosi po karjeros susirasti tokį pat darbą, kuris būtų mielas ir dirbčiau su tokia pat gera nuotaika. O kur palinks karjera, dar nežinau, dar tikiuosi pažaisti kurį laiką“, – sakė centras.

Kol krepšinis ilsisi iki kito sezono, Galdikui veiklų neturėtų trūkti. Pirmiausia – padedant kovoti su koronavirusu.

„Noriu visiems palinkėti ir paprašyti, kad saugotų save ir aplinkinius: plautų rankas, parduotuvėse dėvėtų kaukes, vengtų viešų vietų“, – žinutę pasiuntė krepšininkas.

Komentarai:
Nors karta
sitas tai galetu su vieno proto draugeliu ironvytu uzsidaryt metyr gelezu rusy
2020-04-03
+3
Atsakyti
VAKARŲ BANGLAS
Kodėl kaip tik proto trūkumas - tai būtinai nori pralysti į spaudą,soc. tinklus ir įvarias medijas??? 🙁 Gal taip platinamas mirtinai pavojingas debilumo virusas??
2020-03-30
+8
Atsakyti
Tai kad
ta dezinfekavima dare,dar gerokai pries savo juokinga ir gedinga pasisakyma.toks ispudis,kad Galdikas nusipirko uzsakoma straipsni,bando surinkti visus gerus darbus ir taisyti savo zlugusia reputacija
2020-03-29
+3
Atsakyti
Lauris
Idomu kiek kainavo straipsnis, kad ivaizdi pataisyt
2020-03-28
+6
Atsakyti
hahaha
po savo juokingo isstojimo ka jam veikt nutraukus cempionata ir apsijuokus pries visa Lietuva dabar bando gera vaidint ir taisyt padeti, bet jau ka pasakei pasakei.. mest lauk tokiu kapitonus greiciau
2020-03-28
+20
Atsakyti
Kazys suvalkietisv
Puiku Simai, kad gerais darbais užsiimi, ačiū tau. Tu mano akimis esi labai gražus vyras, tiesiog Apolonas, gražiai ištrrniruotas kūnas. Palaikyk tokią formą ir toliau.
2020-03-28
+10
Atsakyti
O kur žalgirio milijonieriai? ryto? Pasaulyje žaidėjai dosniai aukoja o lietuvos krepšininkai kaip pelytės po šluota kad tik niekas provokacinio klausimo neužduotų. Jei krepšinis kaip bandoma įteigti lietuvos religija kodėl jis tyli? Toks klubas žalgiris kuris viešoje erdvėje marketinge nuostabiai dirba bet praleido proga. Kad ir 1000k galų gale nuvežti maisto medikams arba bent jau prisijungti prie analogiškų iniciatyvų kaip Galdikas. Jankunas ULANOVAS abu jau ir milijonas. Valančiūnas Sabonis irgi tyli tai kam tie krepšininkai tuomet tokie reikalingi jei jų moralinis kompasas supuvęs
2020-03-28
+4
Atsakyti
kunigas
Ar pritariat kad sia veikla galejo anksciau pradet
2020-03-28
+3
Atsakyti
tuo tarpu..
"Kauno „Žalgirio“ kapitonas laiką leidžia sodyboje Varėnos rajone, genėdamas pušeles ir balindamas vaismedžius"
2020-03-28
+4
Atsakyti
Anonimas
Tuo tarpu D&D Sindikatas (debilai ir darzelinukai) sede namuose, gadina ora tevams ir loja ant ka nors daranciu. Ir ko jiems rupintis, cia juk pensinku liga
2020-03-28
+29
Atsakyti
Anonimas
Ragai tau,Galdikai.Lojai ant Girdžiūno su Butkevičiumi,o dabar pačiam pipiec.Pasirodo ne toks ir patriotsss
2020-03-28
+6
Atsakyti
djgaffer
Nu va,pasirodo veiklos turi Galdikas ir dar ne bet kokios,o padėti žmonėms.Šaunuolis.Bet tas jo pasisakymas dėl algų taip greit nepasimirš.Gerai,kad susiprato pasikarščiavęs ir paskubėjęs,tačiau apie tai dar bus dažnai jam primenama.Na,bent jau gerais darbais bando tai išpirkti.
2020-03-28
-4
Atsakyti
zvezda
apsijuokino pries visa lietuva galdikas tai bando dabar vaidint geruti, man rodos neptuno vodovai praitu po klaipedos kacelkes rastu ne ka prastesniu fiziniu duomenu igudziu centru nei jis, jei taip nori klaipedieti tureti del kvapo komandoj
2020-03-28
+23
Atsakyti
...
Gal Galdikas apsiramino ir nusprato, kad yra sunkiau tiems kas išvis mažas algas gauna/gaudavo... Gal su laiku baigsis tie visi nesutarimai Neptūne tarp žaidėjų ir vadovų.
2020-03-28
+7
Atsakyti
Trinity
Nu kaip jonai ar jau lazybos prisuko kraneli? Ar grazu jaunima skatint losti? Rukyti tai jau ne, ane? Tai kaip cia gaunas? Dvigubi standartai. Atrasyk dw nedek i kelnes :D
2020-03-28
+14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.

Simas Galdikas

Simas  Galdikas
Komanda: Klaipėdos Neptūnas
Pozicija: C
Amžius: 33
Ūgis: 203 cm
Svoris: 110 kg
Gimimo vieta: Klaipėda, Lietuva