Koronavirusui sustabdžius krepšinio sezonus visame pasaulyje, tinklalapis „BasketNews.lt“ siūlo prisiminti klasikines įvairių lygų rungtynes. Kas dieną pateiksime jums po vieną atrinktą susitikimą, kurį aprašysime ir pakviesime peržiūrėti laisvu laiku.

Dešimtoji dvikova – Vitorijos „Tau Ceramica“ ir Atėnų AEK komandų akistata Eurolygos pusfinalyje, vainikuota iki šiol nepagerintais Sauliaus Štombergu rekordais.


2000 metais kartu su Mindaugu Timinsku į Vitoriją persikėlęs Saulius Štombergas padėjo „Tau Ceramica“ klubui po keturių sezonų pertraukos pasiekti Eurolygos finalą, kurio link klaipėdietis užfiksavo dar iki dabar esantį geriausią Lietuvos krepšininko pasirodymą atkrintamosiose varžybose.

Fenomenaliai trečiose pusfinalio serijos rungtynėse Atėnuose žaidęs tuomet 27-erių lengvasis krašto puolėjas per 34 minutes pataikė 4 dvitaškius iš 4, 9 tritaškius iš 9, 4 baudas iš 5 ir surinko 39 taškus.

Jis dar atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė 1 kamuolį, išprovokavo 6 pražangas ir užfiksavo 43 balų naudingumą. 

Štombergo vedama „Tau Ceramica“ dvikovą laimėjo daugiau nei užtikrintai 90:65 ir žengė į finalą. Jame baskų klubas 2-3 pralaimėjo Bolonijos „Kinder“ ir liko antras.

Arčiausiai Štombergo rezultatyvumo rekordo Eurolygos atkrintamosiose iš lietuvių yra buvęs Ramūnas Šiškauskas, 2009 metų pusfinalyje įmetęs 29 taškus.

Šio snaiperio rezultatas taip pat – antras tarp lietuvių naudingumo rekordų, kurį užfiksavo pergalingame 2007 metų finale surinkdamas 30 balų.

Bendrame Eurolygos atkrintamųjų kontekste Štombergo rezultatyvumo ir naudingumo rekordai rikiuojasi antroje vietoje. Geriausiais – 41 taško ir 45 naudingumo balų – rezultatais dalijasi legendos Alphonso Fordas ir Carltonas Myersas.

Jie abu šiuos pasirodymus surengė tą patį sezoną, kaip ir Štombergas.

Šimtaprocentinis pataikymas iš toli išmetant bent 8 tritaškius – Štombergui priklausantis visų laikų Eurolygos rekordas. Antras geriausias rezultatas – 7 tolimi metimai iš 9, pataikyti Dušano Kecmano.

Štombergas yra taip pat daugiausiai tritaškių Eurolygos atkrintamosiose pataikęs krepšininkas. 2017-2018 m. sezone Aleksejus Švedas įskraidino 8 iš 12.

Lietuvis 2001-2002 m. sezone per 22 rungtynes vidutiniškai rinko po 12 taškų, atkovojo po 2,4 kamuolio ir fiksavo 10,5 naudingumo balo rodiklius.

Po taip pat Ispanijos lygos trečiąja vieta pažymėtų metų Štombergo karjera pakrypo į Stambulo „Efes Pilsen“.


„BasketNews.lt“ siūlo prisiminti:

Komentarai:
nu
Tokia keista rotacija. Berods Stombergas be keitimu zaide pirmus tris kelinius. Ir juokingai atrodo, kai Timinskas aukleja Scola. ). Dabar jau sunkiai beprisimenu, kaip Timinskas zaide, o Scola iki dabar zaidzia )
2020-03-30
-16
Atsakyti
Andrius
Tai laikais lietuviai mokejo zaisti krepsi, liudna dabar tokiu kaip stombergu zaideju lt neturi😥😥
2020-03-30
+33
Atsakyti
Braliukai
🏀🏀🏀
2020-03-29
+2
Atsakyti
Shremfas
I am sending you 1π! Pi is a new digital currency developed by Stanford PhDs, with over 3.5 million members worldwide. To claim your Pi, follow this link https://minepi.com/Shremfas and use my username (Shremfas) as your invitation code.
2020-03-29
+1
Atsakyti
djgaffer
Pamenu šitas jo rungtynes,dar paauglys buvau.Tada tai atrodė kažkas fantastiško,viską sumetė Štomba,nerealus pasiekimas buvo.Daug metų praėjo,tačiau ir dabar šitas rezultatas atrodo įspūdingai.
2020-03-29
+17
Atsakyti
xxx
kodel irasai tokie tragiskos kokybes...
2020-03-29
-7
Atsakyti
you
HD
2020-03-29
+6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.